-
4- سندرم پاريس: سندرم پاريس مختص ژاپنيهاست!، از ميليونها ژاپني که هر سال از شهر زيباي پاريس بازديد ميکنند، تعداد انگشتشماري دچار اختلال وضعيت ذهني ميشوند و تنها راه حل مشکلشان اين است که به ميهنشان برگردند.
نام اين سندرم در ترمينولوژي پزشکي، اختلال انطباقي است، منتها با گذاشتن نام سندرم پاريس بر گرفتاران ژاپني اين اختلال رنگ و لعاب ويژهاي به آن داده شده است. طبيعي است که ژاپنيها با آن فرهنگ شرقيشان وقتي به پايتخت فرهنگي اروپا ميروند، مشکل انطباقي پيدا کنند.
سفارت ژاپن همواره نگران توريستهاي اين کشور در پاريس است و آمادگي دارد تا شوکديدههاي فرهنگي را به ژاپن برگرداند و يا آنها تحت درمانهاي اورژانس بيمارستاني قرار دهد.
-
- سندرم استندال: اين سندرم يک بيماري روانتني يا سايکوسوماتيک است. وقتي شخصي در هنگام مشاهده يک اثر هنري بسيار زيبا يا مکاني پر از اشياي هنري است و دچار طپش قلب ناگهاني، سرگيجه، گيجي و يا حتي توهم ميشود، از اين اصطلاح استفاده ميشود.

ماري هنري بيل يا استندال، نام يک نويسنده فرانسوي قرن نوزدهمي است. هنگامي که او در سال 1918 سفري به فلورانس ايتاليا داشت در هنگام مشاهده آثار هنري، دچار حالتي مشابه شد که در يکي از کتابهايش علايم آن را توصيف کرده است.
سندرم استندال، نام يک فيلم سينمايي با همين عنوان هم است که در سال 96 اکران شده است.
-
- سندرم بيتالمقدس: در اين سندرم افرادي که به بيتالقمدس ميروند، دچار افکار وسواسي و توهم ميشوند، توهمهايي مثل اينکه مورد هدف قرار گرفتهاند و يا به جايي هدايت ميشوند. مبتلايان به اين سندرم، مختص به مذهب و يا طبقه خاصي نيستند و عموما قبلا بيماريهاي رواني داشتهاند.
-
-
8- توهم فرگولي Fregoli : در اين توهم بيمار تصور ميکند که اشخاص مختلف در واقع يک شخص واحد هستند که قياقهاش را تغيير ميدهد و يا استتار ميکند.

وجه تسميه : يک هنرپيشه ايتاليايي به نام «لئوپولدو فرگولي» که توانايي زيادي در تغيير قيافه سريع داشت.
-
9- توهم کوتارد Cotard: در اين توهم بيمار فکر ميکند که مرده است و وجود ندارد و يا اينکه تصور ميکند خون يا اعضاي داخلياش را از دست داده است. گاهي هم اين افراد باورهاي جاودانگي پيدا ميکنند.
نخستين بار ژولز کوتارد، يک نورولوژيست فرانسوي اين اختلال را در سال 1880 شرح داد.
-
10 - اختلال حافظه تکرارپنداري Reduplicative paramnesia: در اين اختلال شخص فکر ميکند که اشيا يا محلهاي مختلف تکثير ميشوند و به طور همزمان در دو محل يا بيشتر وجود دارند. نخستين بار آرنولد پيک، يک نورولوژيست اهل چکسلواکي در سال 1903 اين اختلال را شرح داد
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن