-
اخذ گواهينامه OHSAS 18001
اخذ گواهينامه OHSAS 18001 براي يك سازمان مزايايي را دارد كه مي توان به موارد زير اشاره كرد:
- تفكري طرح ريزي شده و مستند در ارتباط با بهداشت شغلي و ايمني (OH&S)
- ساختاري روشن براي مديريت OH&S
- ايجاد محيط كاري ايمن تر و سالم تر
- افزايش آگاهي و دانش در خصوص مديريت ايمني و بهداشت شغلي
- كاهش ريسك حوادث، رويدادها و بيماري هاي شغلي
- استاندارد 18001 OHSAS مشخصات دقيقي را جهت طراحي يك سيستم مديريت OH&S
ارائه مي دهد.
- ساختار استاندارد 18001 OHSAS مشخصات دقيقي را جهت طراحي يك سيستم مديريتي OH&S ارائه مي دهد.
- ساختار استاندارد 18001 OHSAS در واقع مسيري باز و منعطف را براي هر سازماني كه بخواهد آن را تحقق دهد، فراهم ميآورد.
HACCP
- HACCP به معناي «تجزيه و تحليل خطر و نقطه كنترل بحراني» است و يك سيستم بهداشتي در مديريت كيفيت در صنايع غذايي محسوب مي گردد.
- HACCP را مي توان يك سيستم كنترلي و يكي از راهكارهاي عملي در پيشبرد اهداف بهداشت مواد غذايي دانست كه در طول زنجيره مواد غذايي (از توليد كننده اوليه تا مصرف كننده نهايي) داراي كاربرد بوده و با استفاده از آن نسبت به كيفيت بهداشتي فرايندهاي غذايي اطمينان حاصل مي گردد. نحوه عملكرد اين سيستم، ارزيابي احتمال خطا در فرايندهاي مختلف توليد و ارائه مواد غذايي، تعيين نقاط كنترل بحراني و ايجاد سيستم كنترلي براي اين نقاط مي باشد.
- از ديدگاه كاربردي، HACCP كليه خواسته هاي GMP(Good Manufacturing Practices) و GHP(Good Hygine Practices) را در بر گرفته و تمامي جنبه هاي بهداشت مواد غذايي را تحت پوشش قرار مي دهد.
- با تدوين يك برنامه HACCP و كاربرد دقيق آن، تمامي مخاطرات بيولوژيكي، شيميايي و فيزيكي موجود در فرايندها شناسايي گرديده و راههاي كنترل اين مخاطرات از طريق روش هاي عملي مشخص مي گردند.
- در اين سيستم پس از شناسايي نقاط كنترل بحراني، با استفاده از منابع تخصصي، حدود بحراني براي مخاطرات ارزيابي شده در فرايند تعيين مي شوند. همچنين در HACCP با برقراري روش هاي پايش (Monitoring) ، نقاط كنترل بحراني تحت كنترل مستمر قرار مي گيرند و در صورت بروز هرگونه انحراف از حدود بحراني تعيين شده ، اقدامات اصلاحي در جهت رفع انحراف بكار گرفته مي شوند.
- امتيازات سيستم HACCP علاوه بر تامين ايمني مواد غذايي و سازگاري آن با سيستم مديريت كيفيت نظير سري استانداردهاي ISO 9000 كمك به توسعه تجارت جهاني از طريق افزايش اعتماد به ايمني مواد غذايي نيز مي باشد.
- به كمك استقرار اين سيستم از افت سطح كيفيت بهداشتي محصول به نحو برنامه ريزي شده و سيستماتيك جلوگيري به عمل ميآيد، به نحوي كه مصرف فراورده غذايي هيچگونه خطري براي مصرف كننده به همراه نداشته باشد.
منبع:زندگی سالم www.zendegisalem.ir
اطلسATLAS ( از القاب حضرت عباس به معنی بسیار شجاع )
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن