علاوه بر رعايت مراحل پنجگانه مذكور موارد زير را نيز بايد مورد توجه قرار داد :
-1از يك فرم ساختيافته و آماده استفاده شود.
2 ـ عجولانه تصميم گيري نشود.
3 ـ به نكات مثبت متقاضي توجه بيشتري شود.
4 ـ مصاحبه شونده را دعوت به صحبت كرد.
5 ـ با همه متقاضيان يكسان مصاحبه شود.
آنچه لازم است مصاحبه گر پيش از مصاحبه بداند
مصاحبه گر و مصاحبه شونده، بايد هم زبان و فرهنگ باشند. اگر مصاحبه گر احتمال دهد كه ممكن است مصاحبه شونده به هر دليلي،درباره او بگونه اي نا مناسب تصميم گيرد ، بهتر است مصاحبه را به شخص ديگري واگذار نمايد.
مصاحبه گر بايد هدف و منظور مصاحبه را به خوبي بداند تا بتواند جهت و مسير مصاحبه را هدايت كند.
مصاحبه گر همچنين بايد از روش ارزش گذاري و طبقه بندي پاسخها آگاهي داشته باشد تا بتواند روش مشابهي را براي تمامي مصاحبه شونده ها در نظر بگيرد.
مصاحبه گر بايد شرايطي آرام براي مصاحبه شوندگان فراهم نمايد.
مصاحبه گر بايد در تمام مراحل مصاحبه، از اعمال نظرها و تمايلات شخصي خود پرهيز كند و هرگز در مقام بحث و جدل و مخالفت با نظرات مصاحبه شونده برنيايد.
مصاحبه كننده بايد مراقب باشد كه شرايط براي تمامي مصاحبه شونده ها يكسان باشد.
چند توصيه به مصاحبه گران براي انجام مصاحبه اي موفق
-1قبل از شروع مصاحبه و برخورد با مصاحبه شونده، در صورت امكان اطلاعاتي از روحيات، طرز زندگي و خصوصيات رواني او كسب گردد. وجود چنين اطلاعاتي كار مصاحبه را بسيار آسان مي كند.
-2چنانچه ميسر باشد قبل از شروع مصاحبه مقدمه اي ارائه كنيد كه مصاحبه شونده متوجه شود نظراتش مهم است .به اين ترتيب موجبات همكاري مصاحبه شونده را فراهم مي نمايد.
-3سعي در مطرح نمودن تدريجي سؤالات داشته باشيد و در به پايان رساندن مصاحبه عجله نداشته باشيد. حتي اگر مصاحبه شونده مطالبي اضافه بر آنچه مورد نياز است مطرح مي كند ، با صبر و حوصله به وي اجازه دهيد حرفهايش را بزند. در غير اين صورت از گفتن مطالب بعدي طفره خواهد رفت.
-4مصاحبه كننده بايد قادر باشد در همان دقايق اول مصاحبه، اعتماد مصاحبه شونده را به خود جلب كرده و در هر مورد بسته به ذوق و علاقه مصاحبه شونده محيطي را فراهم نمايد كه مطالبش آزادانه بيان شود.
-5در طرح سئوالات مربوط به مصاحبه بايد دقت شود كه نظرات شخصي مصاحبه گر در نحوه بيانش منعكس نگردد. در غير اين صورت مصاحبه شونده براي احراز شغل ،در جهت علائق مصاحبه گر سخن خواهد گفت.
-6ممكن است مصاحبه كننده ضمن مصاحبه متوجه شود تعدادي از جوابهاي مصاحبه شونده درست نيستند. در اينگونه موارد بايد بدون اشاره به اين آگاهي، مطلب را به صورت ديگري مطرح كند و جواب صحيح را دريافت كند.
-7كاربرد مصاحبه آزاد به مراتب بيشتر از مصاحبه منظم است. زيرا در مصاحبه منظم، محقق ناچار است از كليه افراد همان سؤالاتي را كه نوشته شده است، بپرسد. ولي با توجه به تعريف مصاحبه آزاد مي توان جاي سئوالات را متناسباً عوض كرد و به بهترين طريق ممكن جواب كليه سؤالات را بدست آورد.
8-هرگز نبايد با مصاحبه شونده مخالفت كرد، حتي اگر مطلبي كه مي گويد مخالف ميل مصاحبه گر باشد. بايد توجه داشت كه مخالفت با مصاحبه شونده عدم همكاري ايشان را موجب مي شود.
-9اگر مصاحبه با افراد زيادي انجام مي گيرد، بايد مصاحبه گر سعي كند حتي الامكان ،از همه آنان در شرايط يكسان و مشابهي سؤال نمايد تا جوابها قابل مقايسه با يكديگر باشند.
-10حسن ختام مصاحبه، هم از نظر رعايت ادب و هم تامين همكاري آتي مصاحبه شونده، از ضرورترين نكات فني مصاحبه است.
-11مصاحبه گراني كه اطلاعات كافي در مورد شغلي كه قرار است براي آن فردي استخدام شود ندارند ، استنباطهاي نادرستي نسبت به كارجويان خواهند داشت . به عبارت ديگر چون مصاحبه گران در ك درستي از اين كه مؤسسه به دنبال چه فردي و با چه مشخصاتي مي گردد، ندارند ارزيابي دقيقي از مصاحبه شوندگان نخواهند داشت . در تحقيقاتي كه در اين باره انجام گرفته است روشن شده كه مصاحبه گراني كه اطلاعات بيشتري از شغل موردنظر داشتند موفقيت بيشتري در استخدام فرد مناسب داشته اند.
-12چنانچه مصاحبه گران براي استخدام كاركنان بيشتري تحت فشار باشند در مصاحبه خود دقت كمتري خواهند نمود. نتيجه اين امر نيز خطاي درجه بندي متقاضيان شغل خواهد بود.