تحقیقات صورت گرفته در طول چند دهه گذشته نشان می دهد که قاچاق انسان افزایش چشمگیری یافته است؛ عمده قربانیان این تجارت کثیف زنان و دخترانی هستند که در نهایت مجبور به تن فروشی می شوند.به گزارش پارسناز، براساس تحقیقات صورت گرفته توسط نهادهای بین المللی، در طول چند دهه گذشته، قاچاق انسان افزایش چشمگیری یافته است.
براساس گزارش های دولتی، قاچاقچیان با خطرات کمی روبرو بوده و به راحتی می توانند قربانیان بالقوه را برای کار و کسب درآمد در خارج از کشورها فریب دهند. عمده این قربانیان زنان و دختران هستند که با سودای کسب درآمدی مناسب به مقاصدی نامعلوم فرستاده شده و در نهایت مجبور به تن فروشی می شوند. در کنار تجارت جنسی، تجارت اعضای بدن و استفاده از کودکان و مردان در مشاغل سخت و طاقت فرسا هم همواره مدنظر سازمان های حمایت از «حقوق بشر» بوده است.
پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی، سازمان ها و گروه های جنایی و مافیایی کشورهای بلوک شرق از جمله روسیه و اوکراین به تجارتی بی سابقه پیرامون مواد مخدر، قاچاق اسلحه، اتومبیل، پول شویی و از همه مهم تر قاچاق زنان و دختران دست زدند. اروپا هدف اصلی این سازمان های مافیایی بوده است.
واسیلا تامزالی، رئیس بخش حمایت از حقوق زنان در یونسکو، اظهار داشته که تجارت جنسی به بازاری افسارگسیخته و گسترده تبدیل شده به طوریکه در آن فروش یک دختر ۱۴ ساله امری معمول است.
واسیلا تامزالی، رئیس بخش حمایت از حقوق زنان در یونسکو
* روش های معمول فریب زنان و دختران توسط قاچاقچیان
قاچاقچیان از طریق تبلیغات تقلبی برای دست یافتن به شغل های پر درآمد مثل خدمتکاری یا رقاصگی، قربانیان خود را فریب می دادند. روش دیگر تبلیغ از طریق آژانس های ازدواج است که با قول دروغین ازدواج با افراد پولدار در کشورهای خارجی، دختران و زنان اغفال می شدند. گاهی اوقات دلالان با فرستادن یکی از افراد فریب خورده به محل زندگی این افراد و خوب نشان دادن شرایط، دیگر زنان و دختران را فریب داده و آنها را برای تن فروشی به چنگ می آوردند.
نمونه ای از تبلیغات برای اغفال دختران ؛ در زیر هر مدخل به واقعیت هر بند اشاره شده است
میزان درآمد سالیانه تجارت جنسی بین ۷ تا ۱۲ میلیارد دلار است. کشورهای زیادی در این تجارت کثیف حضور دارند که سود سرشاری از آن می برند. با وجود مشارکت کشورهای مختلف در این پروسه بین المللی، عمده تجارت توسط کشورهای بلوک شرق و به ویژه اوکراین و روسیه انجام می شود. تحقیقی نشان می دهد که از سال ۱۹۹۱، حدود ۱۱۷ هزار اوکراینی برای کارهای اجباری به خاورمیانه و اروپا فرستاده شده اند.
سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده است؛ از سال ۲۰۰۰ به بعد، به ۲۷۰۰ زن اوکراینی کمک کرده تا به محل زندگی خود بازگردند. ولی به گفته آلینا کوماروا، معاون شورای ملی زنان اوکراین، آمار موجود به هیچ وجه بیانگر عمق فاجعه در اوکراین نبوده و این کشور به مرکز تامین برده های جنسی در کل جهان تبدیل شده است. فرستادن زنان و دختران اوکراینی به دیگر کشورها حتی به منظور تکدی گری هم انجام می شود