به گزارش ملت ایران به نقل از افکار نیوز، در طول تاریخ ۲۰ ساله PDA ها و تلفن های همراه هوشمند همیشه یک جنگ در بین سازندگان در بعد طراحی و همچنین ساخت با کیفیت تر تلفن همراه وجود داشته است و البته حالا یک سوال نیز به تازگی در بین کاربران تلفن های همراه هوشمند مطرح شده است که حافظه داخلی بهتر است یا حافظه داخلی تلفن همراه و البته سوال را می توان این گونه نیز مطرح کرد که بازدهی تلفن همراه در زمانی که از حافظه داخلی استفاده می کند بهتر است یا زمانی که تلفن همراه از مموری کارت بهره می برد دارای کارایی بالاتری است؟
به هر حال از پنج سال گذشته، همواره تناسب میان ظرفیت کارت حافظه پشتیبانی شده توسط تلفن همراه و همچنین حافظه داخلی تلفن همراه در حال افزایش بوده است و در این اواخر به حافظه داخلی تا ۶۴ گیگابایت و همچنین پشتیبانی از کارت حافظه تا ۱۲۸ گیگابایت نیز افزایش یافته است.
یکی از اولین شرکت های پیشگام در عرضه حافظه داخلی شرکت نوکیا بود که در حدود چند سال پیش گوشی N۹۵ خود را در دو نسخه N۹۵ و N۹۵ ۸GB عرضه کرد که البته در آن زمان این انتقاد به این شرکت فنلاندی وارد شد که داشتن حافظه داخلی برای یک تلفن همراه باعث فشار بر روی پردازنده گوشی و بالطبع مصرف بالای باتری خواهد شد.
یکی از معضلات کارت حافظه انتقال یا عدم انتقال برنامه ها بر روی کارت حافظه است و به طور مثال در محصولات نوکیا اگر شما بخواهید کارت حافظه را خارج کنید دیگر تمامی برنامه های موجود بر روی آن را از دست می دهید که این می تواند در کارایی گوشی شما تاثیر فراوانی داشته باشد و حتی ممکن است تمامی اطلاعات مخاطبین و یا اطلاعات حساس را در صورت مشکل دار شدن کارت حافظه از دست بدهید.
البته من به شما قول می دهم که گوشی های هوشمند با هر دو سیستم وجود دارند اما چیزی که مرا آزار می دهد این است که استدلال طرفدارن حافظه داخلی این است که ممکن است یک کارت حافظ با ظرفیت بسیار بالا در طول زمان دچار مشکل شود و استدلال طرفداران کارت حافظه نیز این است که اگر شما دستگاه خود را تعویض کنید باید تمامی اطلاعات ۶۴ گیگابایت را از تلفن همراه خود منتقل کنید در صورتی که با کارت حافظه تمامی موزیک ها، ویدیوها و. . به راحتی قابل انتقال به دستگاه بعدی شما خواهند بود.
یکی از محکمترین استدلال های طرفداران حافظه داخلی این است که در نهایت قیمت تمام شده این روش هم ارزان تر و هم ایمن تر بوده و ممکن است کارت حافظه در اثر یک شوک الکتریکی و یا حما و نقل و جابجایی دچار آسیب شود و در ضمن تلفن همراه با داشتن حافظه داخلی دارای طراحی یکدست تر و شیک تر خواهد بود که البته این مورد در مورد باتری غیر قابل تعویض و. . نیز صدق می کند.
البته سازندگان تلفن همراه برای بدست اوردن دل هر دو طرف اقدام به ساخت گوشی هایی هم با ظرفیت داخلی و هم کارت حافظه کرده اند که در این مورد برنامه ها بر روی حافظه داخلی و موزیک و ویدیو بر روی کارت حافظه ذخیره می شود که ریسک را از هر دو سو به حداقل می رساند.
البته یک خبر خوشحال کننده برای طرفداران کارت حافظه که اگر خدای ناکرده کوشی شما دچار بحران آبی شد به صورت بسیار سریع می توانید کارت حافظه را خارج کنید که بالطبع اگر گوشی شما دارای حافظه فقط داخلی باشد دیگر باید دور احیای آن اطلاعات را یک خط قرمز درشت بکشید.
به هر حال اینکه تلفن همراه شما دارای قابلیت های کارت حافظه و هم حافظه داخلی باشد بحث کاملا سلیقه ای است ولی با جمیع این نکات خودم گوشی لومیا ۶۲۰ را خریداری کردم که دارای ۸ گیگابایت حافظه داخلی برای نصب برنامه و درگاه کارت حافظه برای ذخیره سازی فیلم و موزیک است و دیگر نگران از دست دادن برنامه و اطلاعات با مشکل احتمالی کارت حافظه نخواهم بود.
به هر حال ما لیستی از جوانب مثبت و منفی برای هر دو نوع حافظه در این جا ذکر می کنیم دیگر انتخابش با شما؟ ؟
مزایا
حافظه داخلی:
-بسیار عالی برای پیاده سازی هر دو بعد سخت افزار و نرم افزار برای یک توسعه دهنده برنامه و سیستم عامل
-بسیار ساده برای کاربر چون دیگر مجبور به انتخاب گزینه انتقال نرم افزار های دانلودی و مدیا را بر روی کارت حافظه نخواهد داشت.
-در اکثر موارد دیگر به دنبال بهترین مارک کارت حافظه نخواهد بود.
کارت حافظه:
-ذخیره سازی را می توان به صورت قابل توجهی افزایش داد که با توجه به بروز رسانی های سیستم عامل و حمایت از فرمت های جدید ذخیره سازی امکان افزایش حافظه وجود دارد.
-هنگامی که شما یک محتوای جدید بر روی کارت خود می ریزید می توانید به سادگی با قراردادن کارت حافظه بر روی دستگاه دیگر، آنرا به اشتراک بگذارید.
-به راحتی می توانید فایل هایی با ظرفیت بالا را بدون احتیاج به هیچ گونه نرم افزار خاص و یا نگرانی از سازگاری نرم افزار به رایانه خود با یک کارت خوان منتقل کنید.
SONY DSC
معایب:
حافظ داخلی:
به هر حال ذخیره سازی در نهایت به مقدار اسمی ۸-۱۶-۳۲ و ۶۴ گیگابایت محدود است.
نقشه های آفلاین، موسیقی های مورد علاقه ؛اسناد و فایلهای PDF و هر انچه که شما لازم دارید پس از تنظیم مجدد تلفن همراه بروز رسانی، تعویض و ارتقاء امکان از دست رفتنشان وجود دارد.
کارت حافظه:
کمی پیچیده برای پیاده سازی به طوریکه اگر شما بخواهید ازطریق درگاه کارت حافظه برنامه های خود را منتقل کنید ممکن است که سیستم عامل به شما این امکان را ندهد.
-امکان عدم سازگاری با دستگاه جدید که در این صورت ممکن است دستگاه جدید شما را ملزم به فرمت کردن کارت حافظه کند که در این صورت بسیار برای شما دردناک خواهد بود.
-مارک های مختلف با سرعت های مختلف کارت حافظه که در صورت خرید یک کارت حافظه تقلبی یا بی کیفیت تاثیر بسیار زیادی در سرعت دستگاه شما خواهد داشت.
به هر حال با بررسی تمامی این جوانب مثبت و منفی حالا باید درک کنیم که چرا هنوز نتوانسته اند یک روش را بر روش دیگر به صورت قطعی برتر بدانند.