به گفته محققان، افرادی كه گل رز بو میكنند از حافظه قويتری برخوردار میشوند. به گزارش پايگاه اينترنتی رويترز، محققان آلمانی دريافتند كه با پخش رايحه گل رز در حين خواب میتوانند حافظههای جديد را در مغز افراد فعال كنند.
محققان در اين مطالعه كه در "مجله علوم" منتشر شده است، نوشتند مطالعه آنها نشان داد كه حافظه در حين خواب به شدت تقويت میشود و نشان میدهد كه رايحههای گل و احتمالا ساير محركها میتواند مسير يادگيری در مغز را تقويت كند.
"جان بورن" از "دانشگاه لوبك" در آلمان و همكارانش به 74داوطلب بازیهايی شبيه بازی "تمركز" ياد دادند. در اين بازیها افراد میبايست تنها با يك بار چرخيدن، دو قطعه و يا دو كارت شبيه بهم را پيدا كنند.
در اين آزمايش برخی از داوطلبان در حين انجام اين كار رايحه گل رز استشمام كردند و سپس درون تونل ام.آر.ای خوابيدند.
محققان از تصوير برداری ام.آر.ای برای تماشای عملكرد مغز داوطلبان در حين خواب استفاده كردند.
از داوطلبان روز بعد نيز در زمينه آنچه كه فرا گرفته بودند آزمايش شد.
محققان متوجه شدند افرادی كه شب را با رايحه گل رز سپری كرده بودند توانستند 97درصد كارتهايی را كه قبل از خواب ديده بودند، به ياد آورند اما افرادی كه حين خواب رايحه گل رز را استشمام نكرده بودند تنها توانستند 86درصد از كارتهای مشابه را بياد آوردند.
تصاوير ام.آر.ای نشان داد كه هيپوتالاموس بخشی از مغز كه با آموختن چيزهای جديد مرتبط است با پخش رايحه گل رز در حين خواب عميق افراد فعال میشد.
منبع : ایرنا