24


اين سريال به سبک اکشن و ماجرايي است. نقش اول اين داستان «جک باور» در اداره يک CTU (واحد ضد تروريستي)، شاخه اي خيالي از سازمان CIA مشغول به کار است(که البته شاخه اي شبيه آن با نام ديگر در اين سازمان وجود دارد) و هر فصل (Season) يک روز از زندگي او را، در حال مبارزه با يک نقشه ي تروريستي بزرگ و خطرناک نشان مي دهد. هر قسمت (Episode) از سريال، يک ساعت از روز جک باور را نشان مي دهد و در قسمت 24 روز جک باور به پايان مي رسد. اين سريال علاوه بر طرفداران اکشن و تيراندازي، به دليل داشتن داستان پر هيجان، و نشان دادن زندگي شخصي شخصيت ها، به دوستداران سريال هاي درام وماجرايي نيز توصيه مي شود.. ماجرايي نيز توصيه مي شود. عليرغم چندين بدشانسي بزرگ، استقبال مردم آمريکا از اين سريال خوب بوده و به مرور زمان افزايش چشمگيري داشته است. با توجه به اينکه پخش فصل اول اين سريال اندکي پس از حادثه ي 11 سپتامبر آغاز شد و با توجه به محتواي تروريستي فيلم شبکه ي Fox در ابتدا پخش سريال را براي مدتي به تعويق انداخت. اما با پخش سريال استقبال خوبي از آن به عمل آمد به طوري که «کيفر ساترلند» بازيگر کاراکتر جک باور، براي بازي در تنها 10 قسمت اول سريال برنده ي جايزه ي گوي زرين شد. با فروش DVD فصل اول، اين سريال رکورد فروش DVD در بريتانيا را، نه فقط در بخش سريال، بلکه در بخش فيلم شکست و ارباب حلقه ها را پشت سر گذاشت. به طوري که خود کيفر ساترلند از اين رکورد شکني اظهار تعجب نمود.

اين سريال در سايت imdb نمره ي 9.1 از 10 را دارد. لازم به ذکر است که در ليست بهترين فيلم هاي(فيلم، نه سريال) تاريخ در همين سايت، فيلم پدرخوانده با همين نمره، يعني 9.1 رتبه ي نخست را در اختيار دارد. در سايت tv.com نيز سريال 24 تنها پس از سريال Heroes که نمره ي 9.4 را دارد، با نمره ي 9.3 به طور مشترک با چند سريال ديگر در رتبه ي دوم قرار دارد. با توجه به اينکه اين سريال به دلايل غير فني (سياسي، ديني و پخش صحنه هاي شکنجه که بسياري از بانوان و کودکان را از جمع طرفداران حذف مي کند) مخالفاني دارد، و با توجه به ادامه دار بودنِ منحصر به فرد داستان سريال، (به طوري که در طول پخش تلويزيوني بينندگان در صورت از دست دادن 1 يا 2 قسمت، روند کلي داستان را از دست مي دادند) نمرات ذکر شده در بالا نشانگر زيبايي بي نظير سريال مي باشد.لازم به ذکر است بزرگاني چون بيل گيتس (ثروتمند ترين فرد دنيا و صاحب شرکت مايکروسافت)، ديک چني (معاون رييس جمهور آمريکا) و دونالد رامسفلد (وزير دفاع سابق آمريکا) از طرفداران اين سريال هستند
جوايز گوي زرين (Golden Globe) از معتبر ترين جوايز اعطا شده به سريال ها مي باشد، اما اين جوايز در محدوده ي کم(فقط خود سريال و بازيگران آن) داده مي شوند و ضمنا تمرکز اصلي آن بر روي فيلم ها مي باشد. اما امي (Emmy) به طور تخصصي به سريال ها پرداخته و در بخش هاي مختلف(از جمله کارگرداني، نويسندگي، موسيقي و ...) به سريال ها جوايزي اعطا مي کند، به طوري که اين مراسم به نوعي همتاي اسکار در تلويزيون به حساب مي آيد.
سريال 24 و کيفر ساترلند از زمان آغاز پخش به مدت پنج سال متوالي، به ترتيب کانديد بهترين سريال درام(غير کمدي) و بهترين بازيگر نقش اول مرد در يک سريال درام شدند و بالاخره در سال ششم در هر دو بخش جايزه را مال خود کردند.ضمنا در سال 2002 «رابرت کوشران» برنده ي جايزه ي امي بهترين نويسندگي در سريال درام براي اين سريال شد. در سال 2003 «يان توينتون» کانديد دريافت جايزه ي امي براي بهترين کارگرداني در سريال درام شد و شان کالري جايزه ي بهترين موسيقي را مال خود کرد. و در سال 2006 «گريگوري ايتزين» کانديد بهترين بازيگر نقش دوم مرد در يک سريال درام شد. و «جين اسمارت» هم کانديد بهترين بازيگر نقش دوم زن در يک سريال درام گرديد. در همان سال «جان کسار» هم جايزه ي بهترين کارگرداني را در يک سريال درام مال خود کرد.در مراسم گوي زرين سال 2001، کيفر ساترلند تنها براي بازي در 10 قسمت اول سريال، جايزه ي گوي زرين را در بخش بهترين بازيگر نقش اول مرد در سريال درام(غير کمدي) برد، در همان سال سريال 24 کانديد دريافت جايزه ي بهترين سريال درام(غير کمدي) بود. در سال 2002، سريال 24 در بخش بهترين سريال درام، کيفر ساترلند در بخش بهترين بازيگر نقش اول مرد در سريال درام و «دنيس هيسبرت» در بخش بهترين بازيگر نقش دوم مرد کانديد دريافت گوي زرين بودند. در سال 2003 بالاخره خود سريال نيز جايزه ي بهترين سريال درام را در جشنواره ي گوي زرين مال خود کرد، در همان سال، کيفر ساترلند مجددا کانديد دريافت جايزه ي گوي زرين بود. در سال 2004 باز هم سريال 24 کانديد دريافت جايزه ي بهترين سريال درام بود. در سال 2005 کيفر ساترلند مجددا کانديد دريافت گوي زرين شد. و در سال 2006 باز هم سريال 24 و کيفر ساترلند کانديد دريافت گوي زرين گرديدند..
ضمنا کيفر ساترلند در سالهاي 2004 و 2006 برنده ي بهترين بازيگر نقش اول مرد يک سريال تلويزيوني از جشنواره ي انجمن بازيگران شد.
سازندگان سريال تصميم گرفته اند که فيلمي 2 ساعته را هم از اين سريال بسازند و در پرده ي سينما ها نمايش دهند. پيش از اين قرار بود فيلمبرداري اين فيلم سينمايي در سال 2007 آغاز شود، اما به دليل فشردگي کار روي سريال (به گفته ي کيفر ساترلند، 12 تا 15 ساعت در روز، شش روز در هفته) فيلمبرداري فيلم سينمايي به تعويق افتاده است.
همزمان نشان دادن چند تصویر کارکترهای داستان در کنار هم در اکثر در موقیعت های برای بالاتر بردن حساسیت و هیجان موضوع و القای آن به مخاطب بکار بده شده است. شهره اغداشلو تنها بازیگر مطرح ایرانی حاضر در هالیوود هم دریک سری از این سریال حضوری موفق داشته است. لوکیشن های فیلم در : سن پدرو ، لوس آنجلس ، فورت مک آرتور می باشد . و اکثر فیلمبرداری این مجموعه در این مکان ها انجام شده است. سری هفتم این مجموعه جدیدترین سیزن این سریال هست
که درسال 2008 در آمریکا به روی آنتن می رود.
نکته : با اعتصاب نویسندگان امریکا پخش این سریال به تعویق افتاد و فعلا بروی انتن نرفته است.گرچه فقط همین مشکل نبود و مسائل حاشیه ای دیگری نیز گریبان گیرتولید این مجموعه نیزشد مثل بازداشت ساترلند که مدتی را در زندان به علت رانندگی در حالی که نوشیدنی الکی مصرف کرده و این برای چندمین بار بود که این امر اتفاق می افتاد. و طبق قانون بازداشت و برای مدتی زندانی شد. و تهیه کنندگان نیز از اعتصاب نویسندگان بهره گرفته وتا زمان بازداشت نقش اول سریال به اتمام برسد. پروژه تولید را متوقف کردند.
============================
کارگردان :
Joel Surnow
و Robert Cochran

نویسنده

Robert Cochran

بازیگران

Kiefer Sutherland :
جک بوئیر
Carlos Bernard :
تونی آلمیدا
Elisha Cuthbert :
کیم بوئیر
Dennis Haysbert :
دیوید پالمر

رتبه بندی
: 9.1 از 10