برنامهکاریمهندسیارزش
برنامه کاری مهندسی ارزش آرایه ای از رویکرد ها و عملکرد لازم برای به دست آوردن جواب بهتر و مؤ ثرتر برای مساله می باشد . برنامه کاری مهندسی ارزش از هفت فاز زیر تشکیل شده است:
E فاز عمومی
e فاز اطلاعات
e فاز عملکرد
e فاز خلاقیت
e فاز ارزیابی
e فاز بررسی و توسعه
e فاز توصیه
در طول فاز عمومی ،روند را با سازمان دهی نیروی کار ، مشخصن نمودن تصمیم گیرنده ، انتخاب محدوده ک ار ، تخصیصعملکرد به هر کدام از اجزا و جهت دهی مطالعات به کار گروهی سامان می دهیم . کار مهندسی ارزش عبارت از حل مسایل برای تصمیم گیرنده است.
در فاز اطلاعات مساله به اشکال خاص تجزیه می شود . از کلی گویی پرهیز می شود . تمامی اطلاعات مربوط ، به طور دقیق و معنی دار جمع آوری می شوند تا در تصمیم گیری کمک نمایند . حقایق جمعآوری و هزینه ها تعیین می شوند . بار مالی و یا پولی هر کدام از خصوصیات مشخص می شود .کاملا طبیعی است که در برخورد با موانع باید آنها راشناسایی و از آنها عبور کرد.
فاز عملکرد مشتمل بر کلیه تلاش هایی است که برای ارزش صورت می گیرد
در فاز خلاقیت ، روش های خلق ایده های جدید به کار گرفته می شوند . این روش برای خلق انبوهی از ایدهها در رابطه با محصولات ، فرآیندها ، روش ها و غیره برای رسیدن به عملکرد یاعملکردهای تعریف شده به کار می رود .این روش شامل دو فرآیند ذهنی است : خلق و قضاوت . بامهار کردن قوه قضاوت ، آرایه ای از ایده ها برای عملکردهای تعریف شده ایجاد می شوند . تصفیه ،ارزیابی و غیره در فاز بعدی صورت می گیرد.
در فاز ارزیابی ، ذهن قضاوت گرا به فعالیت وادار می شود . عقاید و ایده هایی که در فاز خلاقیت ایجاد گردید حالا تصفیه ، اصلاح و ترکیب می شوند تا پیشنهاد مورد نظر حاصل شود . گزینه های مربوط به عملکردها توسعه داده می شوند ، این گزینه ها برای تحلیل هزینه ها مقایسه و تخمین زده می شوند و بهترین ایده ها انتخاب می شوند.
ایده های خلاقی که در بالا تصفیه ، ارزیابی و مقایسه شد ، در فاز تحقیق و بررسی در معرض تجدید نظر قرار می گیرند مشاوره با فروشنده ، کمک گرفتن از مشاورین صنعتی ، استفاده ازاستانداردهای شرکت و استانداردهای ملی که مورد استفاده قرار می گیرد منجر به راه حل های منطقی ، عملی با هزینه پایین می شود بدون آنکه مجبور شویم ، اعتبار ، کیفیت ، ایمنی ، قابلیت اطمینان و دوام را فدا کنیم .


در این فاز آزمایش های متنوع و متعددی به کار گرفته می شود. تا اینجا گزینه تغییر ارزش آماده برای توصیه و تایید و در نتیجه اجرا می باشد
بعضی از متخصصین ارزش بر جنبه های توصیه ای تاکید دارند . چگونه آن را تهیه کنیم که عملکردهای مطلوب را تقویت کندو چگونه آن را ارایه دهیم که تصمیم گیرنده آن را تایید نماید جنبه هایی از قبیل چه چیز احتیاج دارد؟(منابع ، بودجه ، زمان ،افراد ، آمک و غیره )این فاز را فاز اجرا می گویند.