برای قرار گرفتن در جمع 5 درصد پذیرفته شدگان فقط سخت کار کردن کافی نیست بلکه فرمولی دارد که شما هم میتوانید آن را یاد بگیرید.
اول از همه باید با خودتان رو راست باشید!
افزایش 40 درصد متقاضیان شرکت کننده – رقابت فشردهتر – نحوهی طرح سؤالات و تغییر در پراکندگی سوالات – 2 مرحلهای شدن و .... قبولی را دشوار نموده است. شما باید این سختی را به جان بخرید و از هم اکنون خود را آماده رقابت و عبور از این مرحله نمایید.
حالا تصمیم بگیرید، آیا توانایی شروع مجدد را دارید؟
در ادامه تعدادی سوال 4 گزینهایی آمده است که شما را متوجه میسازد که آیا آمادگی لازم را دارید یا خیر؟
پاسخهای شما تفاوت شما با سایرین را مشخص میکند.
1- میخواهید در آزمون سال آینده چه رتبهای را کسب کنید؟
الف) فقط قبول شوم رتبهاش مهم نیست.
ب) 300 تا 400 مرکز
ج) 100 تا 300 مرکز
د) 1 تا 100 مرکز
2- آرزو دارید چگونه قبول شوید؟
الف) شانسی قبول شوم
ب) سوالات آسان باشد
ج) سعی میکنم قبول شوم
د) با رتبهی ممتاز قبول شوم و برای این قبولی سرمایه گذاری میکنم. (سرمایه گذاری شامل: وقت - انرژی – توان – تمرکز – و شروع به موقع است)
3- کدام یک از این جملات وضعیت مطالعاتی شما را به بهترین نحو بیان میکند؟
الف) از وضعیت مطالعاتی خود راضی نیستم و امیدی هم ندارم که بهتر شود.
ب) از وضعیت مطالعاتی خود تقریباً راضیام
ج) از وضعیت مطالعاتی خود راضی نیستم، اما سعیام را میکنم
د) از وضعیت مطالعاتی خود راضی نیستم و بیشتر از آنچه که هستم باید آماده شوم.
4- به نظر شما از کی شروع کنیم و روزی چند ساعت باید مطالعه کرد؟
الف) هنوز زود است – نمیدانم روزی چند ساعت
ب) از تابستان سال آینده – روزی 6 تا 7 ساعت
ج) بعد از تعطیلات عید – روی 5 تا 6 ساعت
د) از هم اکنون – روزی 4 ساعت
5- در برابر مشکلات و سختیهای طی مسیر (احتمال افزایش مواد آزمون جدید – 2 مرحلهای شدن – فراموشی مطالب – حجم زیاد مطالب – تعدد منابع – کمبود وقت و ...) چه عکسالعملی نشان میدهید؟
الف) به آنها فکر نمیکنم، حالا تا آزمون وکالت 90 منتظر میمانم تا ببینم چه میشود.
ب) امیدوارم این اتفاقات رخ ندهد و سؤالات آسان باشد.
ج) ببینم دیگران چه کار میکنند منهم همان کار را میکنم.
د) با دیگران مشاوره میکنم و منتظره آینده نمیمانم.
6- کدام جمله انگیزهی شما برای شروع را نشان میدهد.
الف) فعلاً انرژی کافی برای شروع ندارم.
ب) زود خسته میشوم.
ج) از الان شروع میکنم اما میترسم اتفاق سال قبل دوباره تکرار شود.
د) از الان با روزی حداقل 4 ساعت شروع میکنم و مطمئن هستم که زمان کافی برای مرور و جمعبندی خواهم داشت.
7- اگر کسی به شما بگوید که دیگر بس است شما از عهدهی قبولی بر نمیآید، چی میکنید؟
الف) مأیوس میشوم، رهایش میکنم و میگویم قسمت نبوده.
ب) نا امید و افسرده میشوم چون احتمالاً درست میگوید.
ج) باز هم سعی میکنم اما اگر نشد هم نشد.
د) توان بیشتری را بکار میبرم، هدفم را رها نمیکنم تا به نتیجه برسم.
8- باید تصمیم مهمی را بگیرد اما نمیدانید که چکار کنید. کدام جمله، روند تصمیمگیری شما را بیان میکند؟
الف) فعلاً حوصلهی فکر کردن ندارم، نمیدانم چرا قبول نشدم. من که خیلی خوانده بودم و ....
ب) منتظرم ببینم دوستانم چه کار میکنند منهم همان کار را میکنم.
ج) موقعیتم را میسنجم و فکر میکنم که بهترین تصمیم چه میتواند باشد.
د) با دوستان مشاوره میکنم، وضعیت خود را ارزیابی میکنم و بعد به احساسم اطمینان میکنم.
9- اگر در وکالت 89 نتیجه نگرفتهاید شما جزء کدام دسته هستید؟
الف) هنوز به این فکر میکنم که چطور این اتفاق برای من افتاد؟
ب) به اثرات منفی که بر روی خانواده – دوستان و خودم گذاشت فکر میکنم.
ج) اول متأثر اما الان حالم بهتر است.
د) هرچند قبول نشدم اما من هدفی مشخصی را دنبال میکنم و راههای رسیدن به آن را شناسایی میکنم.
جمعبندی امتیازها:
الف) 1 امتیاز
ب) 2 امتیاز
ج) 3 امتیاز
د) 5 امتیاز
توضیحات: اگر بین 40 تا 45 امتیاز آوردهاید، جای شما در صدر است حتی اگر فعلاً آمادگی کافی ندارید –شما با تلاش و پشتکار و شروع به موقع صد در صد موفق خواهید شد.
اما اگر جمع امتیازهای شما به 45 نرسید برگردید و سوالات را مجدداً پاسخ دهید زیرا برای قبولی لازم است که نوع طرز فکرتان را تغییر دهید. سعی کنید جمع نمرات خود را افزایش دهید. این روش در تصمیم گیری به شما کمک خواهد کرد.
ارزیابی سوالات:
ارزیابی سوال1:
اگر گزینهی "الف" را انتخاب کردهاید من میپرسم وقتی میتوانید رتبهی 1 تا 100 را انتخاب کنید چرا نباید رتبه برایتان مهم باشد!؟ فقط قبول شدن یعنی که شما قانع هستید و این خوب نیست. ورزشکاران دوست دارند طلا بگیرند نه برنز، اگر من باشم گزینهی 4 را خط میزنم و میگویم رتبهی زیر 10 آرزوی شما همان کاری است که میخواهید انجام دهید.
ارزیابی سوال2:
اگر آرزوی بزرگ نداشته باشید هیچ وقت کار بزرگی انجام نمیدهید. داشتن آرزوی بزرگ هیچ هزینهای ندارد اما به شما قدرت فوقالعادهایی میدهد.
ارزیابی سوال3:
پاسخ این سئوال میزان انگیزهی شما را برای دستیابی به اهدافتان نشان میدهد. شما باید تمام تمرکزتان را بر روی تقویت و آمادگی خود بگذارید و بیشتر از آنچه که هستید آماده شوید.
ارزیابی سوال4:
کسب قبولی ناشی از تعیین هدف و اعمالی که روزانه انجام میدهید خواهد بود.
بسیاری از افراد فکر میکنند برای شروع هنوز زود است و فرصت زیادی تا آزمون دارند و کار را به بعد موکول میکنند. این دسته تا به مشکلی بر میخورند، خیلی زود درست از هدف خود بر میدارند، برای کسب نتیجهی مطلوب باید از هم اکنون شروع کنید. اتفاقی که قرار است سال آینده برایتان رخ دهد به کار امروز شما بستگی دارد.
ارزیابی سوال5:
اگر پاسخ شما به این سئوال یکی از گزینههای الف – ب- ج – میباشد، شما نخواسته دارید از موضوع فرار میکنید و به نوعی زمان را از دست میدهید.
شما باید بدانید که کسب موفقیت قطعاً دارای هزنیههایی است، شما باید بتوانید برای مشکلات و سختیهای کار راه حل مناسبی پیدا کنید. شما نباید انتظار داشته باشید که با هیچ سختی و مشکلی مواجه نشوید، بهتر است از تجربهی دیگران استفاده کنید.
ارزیابی سوال6:
توانمندی شما بیش از آن است که تصورش را میکنید. فقط لازم است که آن را باور کنید. اگر مشکلی پیش آمد، خود را درگیر آن نکنید. مشکل را قبول کنید و راه حل آن را پیدا کنید. اجازه ندهید مغزتان در مسیری که ایدهتان را ناکار آمد میداند، حرکت کند.
بهترین ایده را انتخاب کنید و مقدمات انجامش را فراهم سازید.
ارزیابی سوال7:
اگر میخواهید موفق شوید باید عادت کنید که کلمات منفی را نشنیده بگیرید.
اگر بدنبال هدفی هستید، اجازه ندهید «نه» دیگران شما را متوقف کند. نگذارید هیچ چیزی شما را از دستیابی به هدفتان منصرف کند.
ارزیابی سوال8:
اگر شما به خودتان ایمان دارید، باید به احساس تان توجه کنید. در حال حاضر احساس شما به شما چه میگوید؟ به صدای احساستان گوش دهید و به آن اطمنیان کنید.
ارزیابی سوال9:
خود را درگیر اتفاقات گذشته نکنید. به این فکر نکنید گه چطور این اتفاق افتاده، چرا این اتفاق افتاد و ....
فقط قبول کنید که مشکلی وجود داشته و حال شروع به حل مشکل، نمایید. این را بدانید که صلاحیت حل آن مشکل را دارید. راه حل را بسنجید – از متخصصان در این زمینه نظر خواهی کنید – فرمولی برای حل مشکل بیابید و دست به اقدام بزنید. |