شمار كاربران اينترنت در ايران به مرز 37 ميليون نفر رسيد







روزنامه اطلاعات نوشت: رئيس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات نيروي انتظامي (فتا) با اشاره به عقب‌ماندگي ايران در سرعت و شتاب سايبري گفت:شمار کاربران اينترنت در ايران به بيش از 36 ميليون و 500 هزار نفر رسيده و 22 درصد فضاي اينترنتي كشور در دست دانشجويان است. ‏

سردار سيدکمال‌هاديانفر افزود:‌ 26 ميليون نفر از کاربران اينترنتي کشور را جوانان تشکيل مي‌دهند.

‏وي افزود:‌ در عرصه جنگ نرم نبايد جا را خالي کنيم و دانشگاه‌ها بايد در اين عرصه باشند و به شناسايي فرصت‌ها، تهديدات و آسيب‌هاي اين حوزه بپردازند.

هاديانفر با ارايه آماري از جرايم سايبري اتفاق افتاده در 20 کشور جهان در سال 2009 گفت: 8 ميليون و 500 هزار جرم اينترنتي در 20 کشور جهان در سال 2009 به ثبت رسيده است كه يك ميليون و 900 هزار مورد آن مربوط به کشور آمريکاست و کره با 164 هزار فقره جرم اينترنتي در رتبه چهارم قرار دارد.

رئيس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات ناجا از رشد 8/3 برابري آمار جرايم سايبري ايران در سال 90 در مقايسه با سال 89 خبر داد و گفت: در سال 89 تعداد 1035 فقره جرم اينترنتي در ايران به ثبت رسيد که اين آمار در سال گذشته به 4000 مورد افزايش يافت.

هاديانفر با بيان اين‌که بيشترين جرايم اينترنتي کشور مربوط به برداشت‌هاي بانکي از حساب افراد بوده است، گفت:‌ 5/48 درصد جرايم اينترنتي صورت گرفته در پارسال به برداشت‌هاي غيرمجاز از حساب بانکي افراد برمي گردد که به شيوه‌هاي مختلف انجام شده است.

به گفته وي انتشار اطلاعات و تصاوير خصوصي و محرمانه افراد در فضاي مجازي نيز از ديگر جرايم مطرح در حوزه جرايم اينترنتي ايران در سال گذشته بوده است.

رئيس پليس فتا پيش بيني کرد درصورت ادامه روند کنوني رشد جرايم سايبري در ايران، ميزان اين جرايم در امسال افزايش يابد.

هاديانفر تأکيد کرد:‌ ما چه بخواهيم و چه نخواهيم مردم وارد فضاي مجازي مي‌شوند و کسي نمي‌تواند از آن جلوگيري کند و اکنون استفاده از اينترنت در دنيا به عنوان حقوق بشر در سازمان ملل مطرح است. به اعتقاد رئيس پليس فتا در فضاي مجازي نبايد به دنبال تقابل باشيم، بلکه بايد با افزايش دانش خود و آگاهي به زواياي پنهان و پيداي اين محيط، فضاي مجازي را مديريت کنيم.

هاديانفر با تأکيد بر ضرورت شناساندن مزايا، آسيب‌ها، چالش‌ها و تهديدات استفاده از فضاي مجازي به کاربران گفت: دولت بايد زير ساخت توسعه فضاي مجازي و ارتباطات اينترنتي را فراهم کند، زيرا اين خواست مردم است و اگر بستر قانوني ايجاد نشود، بسترهاي غيرقانوني ايجاد مي‌شود.

وي يادآور شد: ايران جزو کشورهايي است که به جهت تهديدات زياد فضاي مجازي، با حوصله وارد اين حوزه شده است و به لحاظ رتبه بندي در رتبه 4 اين فضا قرار دارد که اين به معناي عقب بودن ما به لحاظ سرعت و شتاب ورود به اين حوزه است.

‏هشدار پليس «فتا» به مديران سيستم‌هاي رايانه‌اي ‏

پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات ناجا (فتا)، به مديران سيستم‌هاي رايانه‌اي هشدار داد حفره‌هاي شبكه و ويروس‌هاي موجود در سيستم‌هاي خود را قبل از نفوذ متجاوزان دنياي مجازي، شناسايي كرده و آنها را حذف كنند. به گزارش پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات، به تازگي يكي از ادارات دولتي شكايتي مبني بر ايجاد اخلال در سيستم‌هاي رايانه‌اي واحد مالي و هك شدن سرورهاي خود به اين نيرو ارائه كرده است.

كارشناسان پليس فتا از سيستم‌هاي رايانه‌اي شركت مذكور بازديد و در بررسي‌هاي انجام گرفته نقص حفره‌هاي امنيتي و حفره‌هاي سيستم‌هاي رايانه‌اي و نرم افزارهاي نصب شده را شناسايي و براي رفع نقص، مراتب را به مسئولان اداره مربوطه اعلام كردند. پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات، امنيت فيزيكي را مهمترين عامل در اين زمينه اعلام و به مديران شركت‌ها و ادارات تأكيد كردند براي پيشگيري از جرايم سايبري، لازم است از دسترسي افراد غير مجاز به شبكه كامپيوتري پيشگيري شود و نيز سيستم كنترل دسترسي با استفاده از ‏fire wall‏‌ها اجرا شود.