گاهی اوقات یک کلاهبردار شما را به وبسایت یک سازمان حقیقی هدایت میکند، اما سپس یک صفحه بازشوی غیرمجاز ساخته شده توسط کلاهبردار با کادرهای خالی ظاهر میشود تا بدین شکل اطلاعات شخصی شما را کسب نماید.
استفاده از اینترنت، پیامدهای مثبت و منفی متعددی را در پی دارد اگر چه نباید فرصتهای مثبتی که از طریق اینترنت ایجاد شده را نادیده گرفت اما از طرفی نمیتوان از کنار معضلات، ناهنجاری ها، بزهکاریها و ... به وجود آمده از این طریق نیز به سادگی و با بی توجهی گذر کرد.
به گزارش عصر ایران ، پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، برای پیشگیری از وقوع جرائم اینترنتی و سرقت اطلاعات کاربران اینترنتی و والدین هشدارهایی را به کاربران داده است که کاربرد آنها بسیار مفید خواهد بود:
1-از پسوردهای متعدد برای امور مختلف استفاده کنید تا از لو رفتن آنها جلوگیری شود.
2- در زمان استفاده از اینترنت در مکانهای عمومی حتماً از محلهای معتبر استفاده کنید.
3- کامپیوترهای خانگی را درمحلی از منزل قرار دهید که در مقابل دید اعضاء خانواده باشد.
4- ساعاتی راکه بچهها با کامپیوتر کار میکنند محدود کنید.
5- از ذخیره و نگهداری اطلاعات شخصی در سیستمهای رایانه و گوشیهای تلفن همراه جدا" خودداری کنید.
6- از ارسال اطلاعاتی در اینترنت که هویت شما را آشکار میکند خودداری کنید.
7- هیچگونه اطلاعاتی را با افراد غریبه که بصورت آنلاین معرفی میشوند به اشتراک نگذارید.
8- هرگز ضمایم همراه ایمیلهای افراد ناشناس را باز نکنید.
9- حتما از نصب نرمافزارهای امنیتی که از سیستم شما دربرابر حملات ویروسی ،هکرها و جاسوسی محافظت کند اطمینان حاصل کنید.
10- از کلمات عبور طولانی، مشترک از اعداد ،حروف ونشانهها استفاده کنید.
11- کلمات عبور و پسورد خود را در فواصل زمانی معیین تغییر دهید.
12- از وجود سه نرم افزار امنیتی – آنتیویروس ،ابزار ضدجاسوسی و فایروال در سیستم خود اطمینان حاصل کنید.
13- تهدیدات و آسیبهای اینترنتی را برای فرزندان خود گوشزد کنید.
14- در زمان خرید اینترنتی حتما" از واقعی بودن وبسایتها اطمینان حاصل کنید.
15- در زمان استفاده از اینترنت در محلهای عمومی حتما قبل از خروج از محل، نسبت به خروج کامل از سیستم اطمینان حاصل کنید.
16- در زمان خرید تجهیزات رایانهای حتما از محلهای فروش معتبر وشناخته شده خرید کنید.
17- فریب تبلیغات و آگهیهای فریبنده که هیچگونه برند مشهوری از آن پشتیبانی نمیکند را نخورید.
18- از قرا دادن آی پی(آدرس خود) در اختیار دیگران خودداری کنید.
19- از پاسخ گویی به ایمیلهای مشکوک که از سوی افراد ناشناس برایتان ارسال میشود خودداری کنید.
20- ازشرکت کردن در وبسایتهای هرمی تحت عنوان سرمایه گذاری خودداری کنید.
21- سیستمهای معیوب خود را نزد مهندسین تعمیرکار آشنا و مورد اطمینان ببرید و از تحویل سیستم معیوب به هر تعمیرکاری خودداری کنید.
22- از اسکن کردن مدارک و اسناد قانونی خود در سیستمهای رایانهای شخصی جدا" خودداری کنید.
23- از واریز وجه به حساب اشخاص و شرکتهایی که آگهی فروش با قیمت مناسب زدهاند قبل از بررسی اصالت و هویت واقعی شرکت یا شخص آگهی دهنده جدا خودداری گردد.
24- درهر زمان قبل از ورود به اینترنت از نرمافزارهای فایروال و آنتیویروسهای به روز استفاده کنید.
25- درهنگام اتصال به اینترنت از طریق گوشیهای تلفن همراه ، مراقب نامههای الکترونیکی مشکوک و وبسایتهای اینترنتی فریبنده باشید.
پلیس فتا همچنین مطالب زیر را نیز یادآور شده است:
• هر گاه كامپيوتر خود را برای كاری رها میكنيد آن را در حالت Lock قرار دهيد يا در ويندوز XP آنرا Log off كنيد. حتی اگر كامپيوتر را برای چند دقيقه تنها میگذاريد اين زمان براس سرقت اطلاعات شما كافی است.
• هيچگاه در دسكتاپ كامپيوتر خود يك ميانبر به اطلاعات شخصی و محرمانه قرار ندهيد. چون اينكار سبب میشود خرابكاران در كوتاهترين زمان ممكن به اهداف خود دست يابند.
• وقتی از كامپيوتر خود استفاده نمیكنيد، اتصال خود با اینترنت را قطع كنيد. كسانيكه از تكنولوژی DSL يا ADSL يا اينترنت سرعت بالا استفاده میكنند، معمولاً مدت زيادی كامپيوتر خود را در اين وضعيت قرار میدهند، كه ريسك بالايی دارد. چون خرابكاران و ويروسها دائماً شبكهها و اينترنت را برای شناسايی كامپيوتر قربانی اسكن میكنند و حال اگر كامپيوتر شما مدام به اينترنت متصل باشد احتمال نفوذ به آن بسيار بيشتر است.
• زمانيكه به اينترنت متصل هستيد از فعال بودن فايروال خود اطمينان حاصل نماييد.
• تنظيمات حفاظتی خود را ارزيابی كنيد. بيشتر نرمافزارها از قبيل مرورگرها، برنامههای چك ايميل و ... كه در اينترنت استفاده میشوند همواره تسهيلاتی ارائه میدهند كه به شما كمك میكند نيازهای امنيتی خود را مديريت كنيد. فعال كردن برخی قابليتهای اين نرمافزارها باعث راحتی در استفاده از آنها میشوند ولی ممكن است آسيب پذيری كامپيوتر شما را افزايش دهند.
• تنظيمات امنيتی ( Security Setting) نرمافزارهای خود را حتماً چك كنيد.
• نرم افزارهای زيادی وجود دارند كه میتوانند اطلاعات يك فولدر را در عرض چند ثانيه مخفی و دوباره با وارد كردن يك رمز عبور آشكار كنند. اگر اطلاعات حساسی داريد میتوانيد از اين نرمافزارها استفاده كنيد.البته بهتر است نرمافزارهای مختلف را تجربه كنيد. چون برای نرمافزارهای معروف راههای شكستن رمز عبور بيشتری وجود دارد.
• در وبسايتهای شخصی يا در هنگام chat اطلاعاتی مانند آدرس خود يا شماره تلفن خود را در اختيار ديگران قرار ندهيد.
• اگر chat میكنيد يا با شخصی بوسيله e-mail ارتباط داريد و به او اطمينان كامل نداريد منطقه مورد سكونت خود را به او اطلاع ندهيد.
• اطلاعات شخصی از قبيل آدرس يا شماره حساب بانكی يا شماره كارت اعتباری را در email ها وارد نكنيد يا آنها را در فيلدهای خواسته شده در يك وبسايت غير ايمن وارد نكنيد بنابراين هميشه قبل از دادن اين اطلاعات مطمئن شويد در يك وبسايت ايمن هستيد و بعد شماره كارت اعتباری خود را برای خريد وارد كنيد. تشخيص يك وبسايت ايمن از غير ايمن معمولاً بسيار ساده است زيرا يك سرور ايمن با "https://" در فيلد آدرس ظاهر میشود و حال آنكه يك سرور غير ايمن با "http://" شروع میشود سرورهای ايمن اطلاعات شما را به رمز در میآورند.بنابراين هيچكس به غير از شما و كامپيوتری كه در سمت ديگر است نمیتواند اين اطلاعات را در يافت كند.( این نکته مربوط به سایت هایی است که اطلاعات شخصی شما مانند شماره حساب و رمز کارت های بانکی تان را در ان ثبت می کنید و الا عمده سایت ها یا همان "http://" که عمومیت دارد بالا می آیند و مشکلی نیست.)
• از یك ويروسياب استفاده كنيد. از وبسايتهای غير مطمئن يا email های مشكوك فايلی Download نكنيد. حتی اگر يك ويروسياب داريد خيلی مواظب باشيد زيرا ممكن است با ويروس جديدی مواجه شويد كه نرمافزار ضدويروس شما نتواند آن را تشخيص دهد برای يك حفاظت خوب هميشه آنتیويروس خود را up to date به روز نگه داريد.
• مطمئن شوید که صفحه ورود ایمیل و انتقال اطلاعات ایمیلتان از رمزگذاری SSL استفاده میکند.
• زمانی که ضمیمههای یک نامه (Attachment) را باز میکنید و فایلهایی را از جانب خانواده و دوستان دانلود میکنید یا ایمیلهای ناشناخته را میپذیرید، مراقب باشید.
• اگر از برنامه پیغام رسان فوری برای ارتباط با دوستان و خانواده استفاده میکنید، هنگام ارسال اطلاعات شخصیتان مراقب باشید. با استفاده از نام مستعار در پیغام رسان فوری از خودتان محافظت نمایید.
• کلاهبردارهای فیشینگ از پست الکترونیک جعلی و وبسایتهای تقلبی، با ظاهری بسیار شبیه شرکتهای تجاری قانونی استفاده میکنند، تا کاربران ناآگاه را برای افشای اطلاعات لاگین یا حساب کاربری شخصی فریب دهند.
برای اطمینان، اگر ایمیلی از یک شرکت تجاری دریافت داشتید که شامل لینکی به یک وبسایت است، اطمینان یابید که وبسایتی که شما از آن بازدید میکنید، قانونی و قابل اطمینان باشد.
• گاهی اوقات یک کلاهبردار شما را به وبسایت یک سازمان حقیقی هدایت میکند، اما سپس یک صفحه بازشوی غیرمجاز ساخته شده توسط کلاهبردار با کادرهای خالی ظاهر میشود تا بدین شکل اطلاعات شخصی شما را کسب نماید. اگر شما جاهای خالی را پر نمایید، اطلاعاتتان تقدیم کلاهبردار خواهد شد. نرم افزار مسدود کننده منوهای پاپ آپ را نصب نمایید که به پیشگیری از این نوع حملات کمک میکنند.