بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 5 از مجموع 5

موضوع: حلول ماه مبارک رمضان ماه میهمانی خدا بر هم باشگهایان گرامی مبارک باد

  1. #1
    Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Mar 2009
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    طراح و تحلیل گر حرفه ای وب
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

    new23 حلول ماه مبارک رمضان ماه میهمانی خدا بر هم باشگهایان گرامی مبارک باد



    فضيلت ماه مبارك رمضان

    پيامبر اكرم(ص) مى‏فرمايد: «ماه رجب ماه خدا و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان، ماه امت من است،هر كس همه اين ماه را روزه بگيرد بر خدا واجب است كه همه گناهانش را ببخشد، بقيه عمرش را تضمين كند و او را از تشنگى و عطش دردناك روز قيامت امان دهد.»

    «رمضان» در لغت از «رمضاء» به معناى شدت حرارت گرفته شده و به معناى سوزانيدن مى‏باشد.(1) چون در اين ماه گناهان انسان بخشيده مى‏شود، به اين ماه مبارك رمضان گفته‏اند.

    پيامبر اكرم(ص) مى‏فرمايد: «انما سمى الرمضان لانه يرمض الذنوب؛(2) ماه رمضان به اين نام خوانده شده است، زيرا گناهان را مى‏سوزاند.»

    رمضان نام يكى از ماه‏هاى قمرى و تنها ماه قمرى است كه نامش در قرآن آمده است و يكى از چهار ماهى است كه خداوند متعال جنگ را در آن حرام كرده است.(مگر جنبه دفاع داشته باشد.)

    در اين ماه كتاب‏هاى آسمانى قرآن‏كريم، انجيل، تورات، صحف و زبور نازل شده است.
    (3)

    اين ماه در روايات اسلامى ماه خدا و ميهمانى امت پيامبر اكرم(ص) خوانده شده و خداوند متعال از بندگان خود در اين ماه در نهايت كرامت و مهربانى پذيرايى مى‏كند؛ پيامبر اكرم(ص) مى‏فرمايد: «ماه رجب ماه خدا و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان، ماه امت من است،(4) هر كس همه اين ماه را روزه بگيرد بر خدا واجب است كه همه گناهانش را ببخشد، بقيه عمرش را تضمين كند و او را از تشنگى و عطش دردناك روز قيامت امان دهد.»(5)

    اين ماه، در ميان مسلمانان از احترام، اهميت و جايگاه ويژه‏اى برخوردار و ماه سلوك روحى آنان است و مؤمنان با مقدمه‏سازى و فراهم كردن زمينه‏هاى معنوى در ماه‏هاى رجب و شعبان هر سال خود را براى ورود به اين ماه شريف و پربركت آماده مى‏كنند، و با حلول اين ماه با شور و اشتياق و دادن اطعام و افطارى به نيازمندان، شب‏زنده‏دارى و عبادت، تلاوت قرآن، دعا، استغفار، دادن صدقه، روزه‏دارى و... روح و جان خود را از سرچشمه فيض الهى سيراب مى‏كنند.

    فضائل ماه رمضان

    1. برترين ماه سال
    ماه مبارك رمضان به جهت نزول قرآن كريم در آن و ويژگى‏هاى منحصرى كه دارد در ميان ماه‏هاى سال‏قمرى برترين است؛ قرآن كريم مى‏فرمايد: «ماه رمضان ماهى است كه قرآن براى هدايت انسان‏ها در آن نازل شده است.»(6)

    پيامبر گرامى(ص) درباره ماه رمضان مى‏فرمايد: «اى مردم! ماه خدا با بركت و رحمت و مغفرت به شما روى آورد، ماهى كه نزد خدا از همه ماه‏ها برتر و روزهايش بر همه روزها و شب‏هايش بر همه شب‏ها و ساعاتش بر همه ساعات برتر است، ماهى است كه شما در آن به ميهمانى خدا دعوت شده و مورد لطف او قرار گرفته‏ايد، نفس‏هاى شما در آن تسبيح و خوابتان در آن عبادت، عملتان در آن مقبول و دعايتان در آن مستجاب است.... بهترين ساعاتى است كه خداوند به بندگانش نظر رحمت مى‏كند... .»(7)

    2. نزول كتب آسمانى در اين ماه
    تمام كتب بزرگ آسمانى مانند: قرآن كريم، تورات، انجيل، زبور، صحف در اين ماه نازل شده است. حضرت امام صادق(ع) مى‏فرمايد: «كل قرآن كريم در ماه رمضان به بيت المعمور نازل شد، سپس در مدت بيست سال بر پيامبر اكرم(ص) و صحف ابراهيم در شب اول ماه رمضان و تورات در روز ششم ماه رمضان، انجيل در روز سيزدهم ماه رمضان و زبور در روز هيجدهم ماه رمضان نازل شد.»(8)

    3. توفيق روزه
    در ماه رمضان خداوند متعال توفيق روزه‏دارى را به بندگانش داده است؛ «پس هر كه ماه [رمضان] را درك كرد، بايد روزه بگيرد.»(9)

    انسان افزون بر جنبه مادى و جسمى، داراى بُعد معنوى و روحى هم هست و هر كدام در رسيدن به كمال مطلوب خود، برنامه‏هاى ويژه را نياز دارند، يكى از برنامه‏ها براى تقويت و رشد بُعد معنوى، تقوا و پرهيزگارى است؛ يعنى اگر انسان بخواهد خودش را از جنبه معنوى رشد و پرورش دهد و به طهارت و كمال مطلوب برسد، بايد هواى نفس خود را مهار كند و موانع رشد را يكى پس از ديگرى بر دارد و خود را سرگرم لذت‏ها و شهوات جسمى نكند. يكى از اعمالى كه در اين راستا مؤثر و مفيد است روزه‏دارى است، قرآن كريم مى‏فرمايد: «... اى افرادى كه ايمان آورده‏ايد! روزه بر شما نوشته شد، همان گونه كه بر پيشينيان از شما نوشته شده، تا پرهيزگار شويد.»(10)

    برخى از فوايد و فضائل روزه:
    الف. تقويت تقوا، پرهيزگارى و اخلاص؛(11)
    امام صادق(ع) مى‏فرمايد: خداوند متعال فرموده: «روزه از من است و پاداش آن را من مى‏دهم.»(12)

    حضرت فاطمه(س) مى‏فرمايد: «خداوند روزه را براى استوارى اخلاص، واجب فرمود.»(13)

    ب. مانع عذاب‏هاى دنيوى و اخروى:
    امام على(ع) مى‏فرمايد: «روزه روده را باريك مى‏كند گوشت را مى‏ريزد و از گرماى سوزان دوزخ دور مى‏گرداند.»(14)

    پيامبر اكرم(ص) مى‏فرمايد: «روزه سپرى در برابر آتش است.»(15)

    ج. آرامش روان و جسم:
    روزه‏دارى روح و روان و قلب و دل و نيز جسم را آرامش داده و باعث سلامتى روح و تندرستى جسم مى‏شود.

    پيامبر اكرم(ص) مى‏فرمايد: «روزه بگيريد تا سالم بمانيد.»

    باز مى‏فرمايد: «معده خانه تمام دردها و امساك (روزه)بالاترين داروهاست.»(16)

    حضرت امام باقر(ع) مى‏فرمايد: «روزه و حج آرام‏بخش دلهاست.»(17)

    حضرت على(ع) مى‏فرمايد: «خداوند بندگان مؤمن خود را به وسيله نمازها و زكات و حديث در روزه‏دارى روزه‏هاى واجب (رمضان) براى آرام كردن اعضا و جوارح آنان، خشوع ديدگانش و فروتنى جان‏هايشان و خضوع دلهايشان حفظ مى‏كنند.»(18)

    امروزه در علم پزشكى و از نظر بهداشت و تندرستى نيز در جاى خود ثابت شده كه روزه‏دارى تأثيرهاى فراوانى بر آرامش روح و روان و سلامتى جسم و بدن دارد، دفع چربى‏هاى مزاحم، تنظيم فشار، قند خون، و... نمونه آن است.(19)

    د. مانع نفوذ شيطان:
    امام على(ع) به پيامبر اكرم(ص) عرض كرد: يا رسول الله! چه چيزى شيطان را از ما دور مى‏كند؟ پيامبرگرامى(ص) فرمود: روزه چهره او را سياه مى‏كند و صدقه پشت او را مى‏شكند.»(20)

    بنابراين، روزه مانع نفوذ شيطان‏هاى جنى و انسى شده و وسوسه‏هاى آنان را خنثى مى‏كند.

    ه . مساوات بين غنى و فقير:
    انسان روزه‏دار در هنگام گرسنگى و تشنگى، فقرا و بينوايان را ياد مى‏كند و در نتيجه به كمك آن‏ها مى‏شتابد. حضرت امام حسن عسگرى(ع) درباره علت وجوب روزه مى‏فرمايد: «تا توانگر درد گرسنگى را بچشد و در نتيجه به نيازمند كمك كند.»(21)

    و. احياء فضائل اخلاقى
    حضرت امام رضا(ع) درباره علت وجوب روزه مى‏فرمايد: «تا مردم رنج گرسنگى و تشنگى را بچشند و به نيازمندى خود در آخرت پى‏ببرند و روزه‏دار بر اثر گرسنگى و تشنگى خاشع، متواضع و فروتن، مأجور، طالب رضا و ثواب خدا و عارف و صابر باشد و بدين سبب مستحق ثواب شود،... روزه موجب خوددارى از شهوات است، نيز تا روزه در دنيا نصيحت‏گر آنان باشد و ايشان را در راه انجام تكاليفشان رام و ورزيده كند و راهنماى آنان در رسيدن به اجر باشد و به اندازه سختى، تشنگى و گرسنگى كه نيازمندان و مستمندان در دنيا مى‏چشند پى ببرند و در نتيجه، حقوقى كه خداوند در دارايى‏هايشان واجب فرموده است، به ايشان بپردازند... .»(22)

    4. وجود شب قدر در اين ماه
    شب قدر از شب‏هايى كه برتر از هزار ماه است و فرشتگان در اين شب به اذن خدا فرود مى‏آيند و جميع مقدرات بندگان را در طول سال تعيين مى‏كنند(23) و وجود اين شب در اين ماه مبارك نعمت و موهبتى الهى بر امت پيامبر گرامى اسلام(ص) است و مقدرات يك سال انسان‏ها (حيات، مرگ، رزق و...) براساس لياقت‏ها و زمينه‏هايى كه خود آنها به وجود آورده‏اند تعيين مى‏شود و انسان در چنين شبى با تفكر و تدبر مى‏تواند به خود آيد و اعمال يك سال خود را ارزيابى كند و با فراهم آوردن زمينه مناسب بهترين سرنوشت را براى خود رقم زند.(24)

    حضرت امام صادق(ع) مى‏فرمايد: «تقدير مقدرات در شب نوزدهم و تحكيم آن در شب بيست و يكم و امضاء آن در شب بيست و سوم است.»(25)

    5. بهار قرآن
    نظر به اين‏كه قرآن كريم در ماه مبارك رمضان نازل شده و تلاوت آيات آن در اين ماه فضيلت بسيارى دارد، در روايات اسلامى، از ماه رمضان به عنوان بهار قرآن ياد شده است؛ چنان‏كه حضرت امام باقر(ع) مى‏فرمايد: «هر چيزى بهارى دارد و بهار قرآن ماه رمضان است.»(26)

    يك نكته!
    بديهى است فضائل و ثواب‏هايى كه براى ماه مبارك رمضان و روزه‏دارى ذكر شده و به برخى از آن‏ها اشاره شد، از آنِ كسانى است كه حقيقت آن را درك كنند و به محتواى آن عمل و در گفتار و كردار به كار گيرند و به آن‏ها جامه عمل بپوشانند. چنان در روايات اسلامى براى روزه‏دارى آدابى ذكر شده و كسانى كه صرفاً تلاوت قرآن مى‏كنند، ولى به آيات و احكام آن عمل نمى‏كنند و يا آن كه از روزه‏دارى تنها رنج گرسنگى و تشنگى را مى‏كشند و بوسيله گناه، تأثير روزه را از بين مى‏برند و ماه مبارك رمضان و فضاى معنوى آن تأثيرى بر اشخاصى بر جاى نمى‏گذارد، مورد نكوهش قرار گرفته‏اند.

    چنان‏كه پيامبر اكرم(ص) به زنى كه با زبان روزه كنيز خود را دشنام مى‏داد فرمود: چگونه روزه‏دارى و حال آن‏كه كنيزت را دشنام مى‏دهى؟! روزه فقط خوددارى از خوردن و آشاميدن نيست، بلكه خداوند آن را علاوه بر اين دو، مانع كارها و سخنان زشت كه روزه را بى‏اثر مى‏كنند قرار داده است، چه اندكند روزه‏داران و چه بسيارند كسانى كه گرسنگى مى‏كشند.»(27)

    حضرت امام سجاد(ع) در دعاى حلول ماه رمضان به درگاه خداوند عرض مى‏كند: به وسيله روزه اين ماه ياريمان ده تا اندام‏هاى خود را از معاصى تو نگه داريم و آن‏ها را به كارهايى گيريم كه خشنودى تو را فراهم آورد، تا با گوش‏هايمان سخنان بيهوده نشنويم و با چشمانمان به لهو و لعب نشتابيم و تا دستمانمان را به سوى حرام نگشاييم و با پاهايمان به سوى آن‏چه منع شده ره نسپاريم و تا شكمهايمان جز آن‏چه را تو حلال كرده‏اى در خود جاى ندهد و زبان‏هايمان جز به آن‏چه تو خبر داده‏اى و بيان فرموده‏اى گويا نشود... .»(28)

    بنابراين، در ماه مبارك بايد تمام اعضا و جوارح را از حرام دور نگه داشت و با اخلاص، توكل و توسل از اهل‏بيت(ع) و عمل به دستورها و احكام قرآن كريم و دورى از گناهان، انجام توبه نصوح و واقعى، عبادت، شب‏زنده‏دارى، درك فضيلت شب قدر و... فضيلت ماه مبارك رمضان را درك كرد و از آن در راستاى رسيدن به كمال حركت كرد و بايد در اين ماه به گونه‏اى خودسازى كرد كه با اتمام ماه مبارك تأثير و فوايد آن در روح و جان افراد باقى باشد و اثر آن تا ماه رمضان سال بعد ماندگار باشد.




    فروشگاه نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی



    دانلود رایگان نمونه سوالات دانشگاه پیام نور





    http://up.pnu-club.com/images/00ld7yux3ay3itvspd7n.png
    برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

    به ادرس زیر مراجعه کنید

    نمونه سوالات رایگان پیام نور




  2. #2
    Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Mar 2009
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    طراح و تحلیل گر حرفه ای وب
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    ((شَهرُ رَمَضَان الّذي أُنزِلَ فيهِ القُرآنُ هُدىً لِلنّاسِ وبَيِنت مِنَ الهُدى والفُرقَانِ)) (البقرة / 185)
    (ماه رمضان، ماهى كه قرآن، براى هدايت مردان، و نشانه هاى هدايت وفرق بين حق وباطل، در آن نازل شده است)

    در روايت آمده است كه امير مؤمنان حضرت على (عليه السلام) فرمود:
    روزى رسول اكرم (صلى الله عليه وآله وسلّم) خطبه اى ايراد كردند و فرمودند:
    «هان اى مردمان ! به راستى ماه خدا، با بركت، رحمت ومغفرت به سوى شما روى آورده است. ما هى كه در نزد خداوند برترين ماهها مى باشد. روزهاى آن برترين روزها، شبهاى آن بهترين شبها وساعتهاى آن بهترين ساعتهاست.
    ماهى كه در آن به مهمانى خداوند دعوت شده، در زمره كسانى كه شايستگى عنايت خداوند را دارند، قرار گرفته ايد.
    نفسهاى شما در اين ماه تسبيح، خواب شما در آن عبادت، عملهاى شما در آن قبول ودعاهاى شما در آن مستجاب مى باشد.
    بانيّتهاى راستين ودلهاى پاك از خداوند منّان بخواهيد كه شما را به روزه اين ماه وتلاوت قرآن در آن، توفيق دهد، كه شقا وتمند كسى است كه از آمرزش خداوند در اين ماه بزرگ محروم بماند.
    با گرسنگى وتشنگى خود در اين ماه، گرسنگى وتشنگى روز قيامت را به ياد آوريد، پس به مستمندان وبنيوايان تصدّق نماييد، بزرگترها را احترام بگذاريد، كوچكترها را ترحّم نماييد، خويشاوندان را صله كنيد، مواظب زبانهاى خود باشيد، ديدگان خودرا از آنچه نگاه كردن به آن حرام است نگهداريد، گوشهاى خود را از آنچه شنيدنش حرام است ببنديد.
    بر يتيمان ديگران دلسوزى نماييد، تا بر يتيمان شما دلسوزى كنند، أز گناهان خود به سوى خداوند توبه كنيد، در اوقات نماز دست نيايش به سوى خداوند بر افرازيد، كه آن ساعتها بهترين ساعتها مى باشد، خداوند در آن ساعتها با ديده رحمت به سوى بندگانش مى نگرد، به مناجاتهاى آنها گوش فرا مى دهد، به نداهاى آنها پاسخ مى دهد، خواسته هاى آنها را عنايت مى كند و دعاهاى آنان را اجابت مى فرمايد».
    اينك ما در آستانه ماه اطاعت، مغفرت و رضوان پروردگار قرار گرفته ايم. خوشوقتيم كه فرارسيدن اين ماه بزرگ را به همه امّت اسلامى تبريك گفته، توفيق همگان را به روزه اين ماه، تلاوت قرآن كريم و اداى حقوق اين ماه مسئلت نموده، از خداوند بخواهيم كه اين ماه را بر همه مسلمانان جهان مبارك وپر ميمنت بگرداند.
    از اين فرصت استفاده نموده، همه ملل اسلامى را بر كارهاى خير سفارش نموده، از گر دانندگان، بافضيلت مساجد ومراكز اسلامى مى خواهيم كه به تنظيم برنامه هاى آموزنده، مطابق با روح صفا ومعنويّتي كه لازمه اين ماه سرشار از صفا وروحانيّت است، همّت بگمارند وبه ابعاد گوناگونى كه در زير اشاره مى شود عنايت كنند:
    1ـ ابعاد روحى ومعنوى، از رهگذر خواندن قرآن كريم وتدبّر در آيات آن، كه در حديثى از امام محمد باقر (عليه السلام) روايت شده است: «براى هر چيزى بهارى هست وبهار قرآن ماه مبارك رمضان است».
    واز رهگذر دعاها، نمازهاى مستحبى، توبه وبازگشت به سوى پروردگار، كه امام صادق (عليه السلام) از مولاى متقيان على (عليه السلام) روايت كرده كه فرمود : «بر شما باد در ماه رمضان به كثرت دعا واستغفار، كه به وسيله دعا بلاها از شما دفع مى شود وبه وسيله استغفار گناهان شما محو مى گردد».
    2ـ ابعاد رفتارى واجتماعى، چه از رهگذر پرهيز از گناهان، كه از رسول اكرم (صلى الله عليه وآله وسلّم) روايت شده است كه فرمود: «بر ترين اعمال در اين ماه پرهيز از محرّمات پروردگاراست».
    واز رهگذر رفتار شايسته، روابط پسنديده، ايجاد زمينه مناسب در ميان افراد خانواده وبيرون از خانواده، در ميان برادران ايمانى، كه رسول گرامى اسلام فرمود: «هر كس اخلاق خود را در اين ماه نيكو سازد، خداوند او را مورد آمرزش قرار مى دهد».
    از دانشمندان با فضيلت وافراد برجسته با درايت مى خواهيم كه نهايت كوشش خود را در اين ماه به كار ببندند تا نابه سامانيها را سامان دهند، صفوف مؤمنان را فشرده ترسازند وعواطف ايمانى آنان را استحكام بيشترى ببخشند.
    3ـ بُعد عاطفى، از رهگذر مواسات فقيران ومستمندان، از طريق بر آوردن نيازها وبازگردانيدن سرور ونشاط به خانواده هاى نياز مند، كه تعداد بى شمارى از خانواده ها با مشكلات حانكاهى دست وبنجه نرم مى كنند. وظيفه ايمانى ايجاب مى كند كه هر مسلمانى در حدّ توان به رفع مشكلات آنها، به ويژه در اين ماه مبارك، اقدام نمايد.
    4ـ بُعد فرهنگى، از رهگذر بالا بردن سطح معلومات جوانان، در عقايد، احكام، تفسير، حديث، سيره، تاريخ و غيره. بسيار به جامى باشد كه كلاسهاى فشرده اى در اين ماه ترتيب داده شود ودر ترتيب دادن واداره كردن آنها با علماى محل ومسئولين مراكز اسلامى هماهنگى لازم به عمل آيد، تا گامهاى اساسى به سوى اهداف والاى اسلامى برداشته شود.
    5 ـ پيشنهاد مى شود كه با تكيه بر دعاهاى ماه مبارك رمضان، موقعيّت حج خانه خدا گوشزد شود، تا زمينه سازى لازم براى هر چه بهتر بر گزار كردن اين عبادت بزرگ، در ميان افرادى كه در تحت شرايط حادّ زندكى از ابعاد روحى ومعنوى آن غافل شده اند.
    6 ـ از علماى محل ومسئولين مراكز اسلامى مى خواهيم كه به اهميّت تربيت جوانان ونوجوانان توجّه فرمايند، برنامه هاى آموزشى متنوّعى براى آنها ترتيب دهند، تا رشته ارتباط آنان را با مبانى دين مقدس اسلام محكمتر بسازند.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى آقاى حاج سيد محمد سعيد حكيم (مدظله) بر اساس توصيه هاى معظّم له، آمادگى خود را براى همكارى، به ويژه براى پاسخگوئى به مسائل عقيدتى جوانان، اعلام مى دارد.
    در پايان برادران ايمانى را به مراجعه روايات وارده پيرامون عظمت وفضيلت ماه رمضان، به ويژه خطبه رسول اكرم (صلى الله عليه وآله وسلّم) ، و دقت در فرازهاى بسيار والاى آن فرامى خوانيم، كه نقش عجيبى در اداى حقوق آن دارد. از خداوند سبحان مى خواهيم كه همگان را به جلب رضايت خود موفّق بدارد كه او شنوا واجابتگر مى باشد.




    فروشگاه نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی



    دانلود رایگان نمونه سوالات دانشگاه پیام نور





    http://up.pnu-club.com/images/00ld7yux3ay3itvspd7n.png
    برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

    به ادرس زیر مراجعه کنید

    نمونه سوالات رایگان پیام نور




  3. #3
    alamatesoall آواتار ها
    • 7,384

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Aug 2010
    شغل , تخصص
    دانشجو
    رشته تحصیلی
    روانشناسی
    راه های ارتباطی

    پیش فرض












    ماه ضیافت الله بر تمام هم باشگاهیان عزیز مبارک امیدوارم رحمت و مغفرت الهی شامل حال همه ی ما در این ماه بزرگ بشه
    ما رو از دعای خیرتون سر سفره افطار محروم نکنید


    التماس دعا

  4. #4
    negar92 آواتار ها
    • 2,576

    عنوان کاربری
    باز نشسته بخش زبان و ادبیات انگلیسی
    تاریخ عضویت
    Jan 2012
    شغل , تخصص
    دانشجو مترجمی زبان انگلیسی
    رشته تحصیلی
    مترجمی زبان انگلیسی
    راه های ارتباطی

    پیش فرض



    رمضان اسمى از اسماء الهى مى‏باشد و نبایست‏به تنهائى ذکر کرد مثلا بگوئیم، رمضان آمد یا رفت، بلکه باید گفت ماه رمضان آمد، یعنى ماه را باید به اسم اضافه نمود، در این رابطه به سخنان حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) گوش فرا مى‏دهیم.
    رمضان از اسماء الله است
    هشام بن سالم نقل روایت مى‏نماید و مى‏گوید: ما هشت نفر از رجال در محضر حضرت ابى جعفر امام باقر (علیهما السلام) بودیم، پس سخن از رمضان به میان آوردیم.
    فقال علیه السلام: لا تقولوا هذا رمضان، و لا ذهب رمضان و لا جاء رمضان، فان رمضان اسم من اسماء الله عز و جل لا یجیى و لا یذهب و انما یجیى‏ء و یذهب الزائل و لکن قولوا شهر رمضان فالشهر المضاف الى الاسم و الاسم اسم الله و هو الشهر الذى انزل فیه القرآن، جعله الله تعالى مثلا و عیدا و کقوله تعالى فى عیسى بن مریم (علیهما السلام) و جعلناه مثلا لبنى اسرائیل. (۱)
    امام علیه السلام فرمود: نگوئید این است رمضان، و نگوئید رمضان رفت و یا آمد، زیرا رمضان نامى از اسماء الله است که نمى‏رود و نمى‏آید که شى‏ء زائل و نابود شدنى مى‏رود و مى‏آید، بلکه بگوئید ماه رمضان، پس ماه را اضافه کنید در تلفظ به اسم، که اسم اسم الله مى‏باشد، و ماه رمضان ماهى است، که قرآن در او نازل شده است، و خداوند آن را مثل و عید قرار داده است همچنانکه پروردگار بزرگ عیسى بن مریم (سلام الله علیهما) را براى بنى اسرائیل مثل قرار داده است، و از حضرت على بن ابى طالب (علیه السلام) روایت‏شده که حضرت فرمود: «لا تقولوا رمضان و لکن قولوا شهر رمضان فانکم لا تدرون ما رمضان‏» (۲) شما به راستى نمى‏دانید که رمضان چیست (و چه فضائلى در او نهفته است).

    واژه رمضان و معناى اصطلاحى آن

    رمضان از مصدر «رمض‏» به معناى شدت گرما، و تابش آفتاب بر رمل… معنا شده است، انتخاب چنین واژه‏اى براستى از دقت نظر و لطافت‏خاصى برخوردار است. چرا که سخن از گداخته شدن است، و شاید به تعبیرى دگرگون شدن در زیر آفتاب گرم و سوزان نفس و تحمل ضربات بى امانش،زیرا که رمضان ماه تحمل شدائد و عطش مى‏باشد، عطشى ناشى از آفتاب سوزان یا گرماى شدید روزهاى طولانى تابستان.
    و عطش دیگر حاصل از نفس سرکشى که پیوسته مى‏گدازد، و سوزشش براستى جبران ناپذیر است.
    در مقایسه این دو سوزش، دقیقا رابطه عکس برقرار است، بدین مفهوم که نفس سرکش با چشیدن آب تشنه‏تر مى گردد، وهرگز به یک جرعه بسنده نمى‏کند، و پیوسته آدمى را در تلاش خستگى ناپذیر جهت ارضاى تمایلات خود وا مى‏دارد. و در همین رابطه است که مولوى با لطافت هرچه تمامتر این تشبیه والا را به کار مى‏گیرد و مى‏گوید:
    آب کم جو تشنگى آور به دست تا بجوشد آبت از بالا و پست تا سقا هم ربهم آید جواب تشنه باش الله اعلم بالصواب زین طلب بنده به کوى حق رسید درد مریم را به خرما بن کشید
    اما از سوى دیگر، عطش ناشى از آفتاب سوزان سیرى پذیر است، و قانع کننده.
    پى‏نوشت‏ها:
    ۱- بحار جلد ۹۶، ص ۳۷۶، طبع اسلامیه
    ۲- بحار، ج ۹۶، ص ۳۷۷
    روزه، درمان بیماریهاى روح و جسم صفحه ۲۲
    سید حسین موسوى راد لاهیجى
    منبع: سایت حوزه نت


    طــــروات زندگـــی در جریان یادگیری است
    ذهن های بسته بوی مـــــرگ میدهند...

    http://up.pnu-club.com/images/vce8ofsvkn51mo3s63t.jpg

  5. #5
    fr.chemi3t آواتار ها
    • 5,387
    مدير بازنشسته

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Jan 2012
    محل تحصیل
    تهران
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    حذر از عشق میسر بود؟آری! آندم...

    که جهان را بتوان دید به چشمان عدم!!!


    http://www.ayehayeentezar.com/galler...9572229400.gif

برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •