-
اهمیت چشم سوم
چشم سوم مهمترین گیرنده در کالبد اثیری است و کاربردهای فراوان دارد. اهمیت و کاربردهای آجنا در کالبد دوم مانند اهمیت و کاربردهای چشم فیزیکی در کالبد اول است. 90% ادراکات فیزیکی از طریق چشم فیزیکی به کالبد فیزیکی منتقل میشود، و فقط 10% ادراکات از طریق چهار حس دیگر دریافت میشود. پس اگر بینایی تعطیل شود، 90% ارتباط شخص با محیط نیز تعطیل میگردد. به همین ترتیب بخش اعظم ارتباط انسان با عوالم ماوراء، موجودات ماوراء و پدیدههای ماورائی از طریق چشم سوم است، هر چند که انسان علاوه بر بیناییِ باطنی دارای گیرندههای ماورائی دیگری نیز میباشد، ولی اهمیت گیرندههای دیگر از چشم سوم کمتر است. حضرت علی علیهالسلام میفرمایند: «هرگاه دیدة بصیرت کور باشد نگاه چشم سودی ندارد.» (ترجمه میزان الحکمه، ح1730) همچنین پیامبر گرامی اسلام ـ که سلام و صلوات بر او و خاندانش باد ـ میفرمایند: «کور آن نیست که چشمش نابینا باشد، بلکه کور آن است که دیدة بصیرتش کور باشد.» (ترجمه میزان الحکمه، ح1735)
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در تفسیر نمونه مینویسند: «در حقیقت آنها که چشم ظاهر خویش را از دست میدهند، کور و نابینا نیستند و گاه روشندلانی هستند از همه آگاهتر، نابینایان واقعی کسانی هستند که چشم قلبشان کور شده و حقیقت را درک نمیکنند.» ایشان همچنین از پیامبر گرامی اسلام نقل قول میکنند که فرمودهاند: «بدترین نابینایی، نابینایی دل است.» ویا فرمودهاند که: «نابیناییترینِ نابیناییها، نابینایی دل است.» (تفسیر نمونه، ج14، ص130)
علامه سید محمد حسین طباطبایی ـ رحمه الله تعالی علیه ـ در تفسیر شریف المیزان فرمودهاند: «حقیقت کوری همانا کوری قلب است نه کوری چشم، چون کسی که از چشم کور میشود باز مقداری از منافع فوت شدهی خود را با عصا یا عصاکش تامین میکند، و اما کسی که دلش کور شد، دیگر بهجای چشم دل چیزی ندارد که منافع فوت شده را تدارک نموده، خاطر را با آن تسلیت دهد.» (ترجمه المیزان، ج14، ص549) ایشان همچنین در جای دیگری از المیزان مینویسند: «مراد از کوری آخرت کوری چشم نیست، بلکه نداشتن بصیرت و دیده باطنی است، و همچنین مقصود از کوری دنیا هم همین است.» (ترجمه المیزان، ج13، ص232)
مآخذ: کتاب متافیزیک و چشم سوم، تآلیف مطلب برازنده، انتشارات نوید
منبع: متافیزیک
برچسب برای این موضوع
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن