اما اگر اهل ماجراجویی باشید بد نیست سری هم به قسمت قدیمی شهر بزنید چون برخی از آثار باستانی در این بخش قرار گرفته است اما به یاد داشته باشید كه با ورود به بخش قدیمی دهلی چهرهای باورنكردنی....
سفر به هندوستان
هندوستان یا سرزمین هفتاد و دو ملت، با خواندن این نامها اولین چیزی كه به ذهن هر خوانندهای خطور میكند پیرمردی با لباسی سپید یا همان مهاتما گاندی است.
این رهبر آزادیخواه توانست با مبارزههای خود علیه استعمار انگلستان نام این شبهقاره را با نام خود همراه كند و در ذهن جهانیان تا ابد ماندگار نگه دارد.
اما در قرن حاضر این كشور توانسته با سرمایهگذاری بیش از حد خود و اتخاذ سیاستهای بسیار كارآمد در صنعت گردشگری نام كشور هفتادو دو ملت را به نام سرزمین عجایب تغییر دهد و این كلمه را در كنار خاطره مبارزه گاندی در ذهن همه ساكنان این كره خاكی جایگزین كند.
هندوستان با سرمایهگذاریهای بسیار زیاد در صنعت گردشگری توانسته درآمدی بسیار سرشار از این صنعت نوظهور خود به دست آورد، البته نباید فراموش كرد كه واقعا این كشور پتانسیل بسیار زیادی برای رشد و گسترش این صنعت در داخل مرزهایش داشته و دارد.
هر گوشه و كنار این سرزمین پهناور و كهن را كه تماشا كنیم موارد بسیار زیادی برای معرفی به صنعت گردشگری دیگر كشورها میبینیم كه میتوان به سازههای باستانی و طبیعت بكر و دست نخورده برخی قسمتهای آن اشاره كرد كه گاهی زبان و قلم از توصیف آنها ناتوان است.
به طور كلی امروزه كسی نیست كه نخواهد یك بار به این سرزمین عجایب سفر كند و علاقهمند به تجربه آن نباشد. به این جهت اینبار قصد معرفی پایتخت سیاسی سرزمین عجایب یعنی دهلی نو را داریم؛ اگرچه نام این شهر در كنار آگرا و جیپور در صنعت گردشگری بهعنوان مثلث طلایی هندوستان شناخته شده است.
شهر دهلی به دو بخش نو و كهنه تقسیم شده و اكثر گردشگران فقط از قسمت جدید این شهر دیدن میكنند، اما اگر اهل ماجراجویی باشید بد نیست سری هم به قسمت قدیمی شهر بزنید چون برخی از آثار باستانی در این بخش قرار گرفته است اما به یاد داشته باشید كه با ورود به بخش قدیمی دهلی چهرهای باورنكردنی را از شهر میبینید. در قسمت قدیمی شهر فقر، آلودگی و شلوغی بسیار مشهود و تراكم جمعیت در این بخش از شهر بسیار زیاد است.
هستند برخی از ساكنان قسمت قدیمی شهر هرگز شانس دیدن قسمت جدید را ندارند و در فاصلهای نهچندان زیاد از تمدن و سازندگی زندگی خود را سپری میكنند بیآن كه حتی تصور آسایش و راحتی بخش جدید شهر را تجربه كرده باشند.
این شهر بسیار شلوغ، نماد بسیار كوچكی از كل سرزمین عجایب است، اگر از تهران قصد سفر به این شهر را دارید با یك پرواز چهار ساعته وارد آن میشوید.
در بدو ورود به فرودگاه بینالمللی دهلینو اگر برای اولین بار از آن دیدن میكنید بوی تندی را استشمام خواهید كرد كه در واقع همان بوی هندوستان است كه تا انتهای سفر همراه شماست.
اما یك مورد را هرگز فراموش نكنید آن هم شنیدن صدای انواع و اقسام بوق اتومبیلهاست، به طور كلی هندیها بسیار علاقهمند به استفاده از بوق وسیله نقلیه خود هستند و گاهی باعث ناراحتی شما میشود و همان لحظه خداوند را شكر میكنید كه در شهر شما از این خبرها نیست و گاهی هم برای آرامش شهر خود دلتنگی میكنید.
شاید از آن دسته از گردشگران هستید كه علاقه به ماجراجویی باعث شده تا به تنهایی سفر كنید و از تورهای گردشگری استفاده نمیكنید بنابراین هرگز نگران انتخاب هتل در شهر دهلینو نباشید چون با هرنوع سلیقه و بودجهای كه وارد سرزمین عجایب شده باشید امكان انتخاب هتل دارید.
به طور كلی در تمام شهرهای این كشور هتلهای زنجیرهای بسیار زیادی مشغول به كار هستند و با امكانات بسیار مناسب خود البته با توجه به تعداد ستارههایشان سعی در جلب هرچه بیشتر گردشگران به سمت اتاقهایشان دارند.
نوع طراحی اتاقهای این گونه هتلها زیبا و خوش آب و رنگ است و بسیاری از گردشگران متوجه رقم بسیار بالای هتلهای پنج ستاره این كشور نمیشوند و ناخودآگاه خود را در این اتاقهای بسیار مجلل میبینند؛ ولی نكتهای را هرگز فراموش نكنید كه برخی از هتلهای سرزمین عجایب كه در واقع همان كاخهای سلطنتی قدیمی هستند بسیار گرانقیمت هستند و در نوع خود بینظیر، بنابراین قبل از ورود به سالن ورودی آنها كمی بیشتر فكر كنید بعد وارد آنها شوید چون زیبایی آنها ممكن است كار دست شما بدهد!
تعدادی از هتلهای معروف شهر عبارتند از: هتل كنتینانتال، هتل امباسادور، هتل آشوك، هتل سیتیپارك، هتل كرون پلازا، هتل له مردین و هتل پلازا، ولی اگر اهل صرفهجویی هستید بهترین گزینه برای شما استفاده از هتلهای دولتی و مخصوص گردشگران است.
این هتلها كه در حمایت مراكز دولتی هستند با ارائه خدمات بسیار با كیفیت، اما با قیمتی مناسب سعی كردهاند گردشگران مقتصد را به سمت خود جلب كنند.
در سفر به سرزمین عجایب نوبت به بازدید از مكانهای تاریخی و گردشگری دهلی است.
اگر بخواهیم از مكانهای دیدنی شهر بگوییم باید نامهای آرامگاه همایون، قلعه سرخ، قطب منار، مسجد جاما، خانه باهائی Bahai house، ساختمان پارلمان هندوستان، كاخ ریاست جمهوری، عبادتگاه كریشنا، ساختمان یادواره گاندی یا Raj gat و معبد سیكها در نزدیكی رودخانه گنگ و دروازه هندوستان را بیان كرد، هرچند این مكانهای تاریخی خود برای بسیاری از گردشگران از جذابیتهای بسیار زیادی برخوردار هستند، اما دلیل اصلی سفر بسیاری از گردشگران شهرهای «جیپور» و «آگرا» است كه در واقع این سه منطقه بهعنوان مثلث طلایی هندوستان معرفی شدهاند بنابراین برای بازدید از هر یك از اضلاع دیگر این مثلث یعنی «آگرا» و «جیپور» به حداقل یك روز وقت نیاز دارید، اگرچه تمام امكانات گردشگری در این دو شهر مهیاست، ولی بسیاری از گردشگران بیش از یك روز در این منطقه نمیمانند.
برای رسیدن به آگرا كه در حدود 45 كیلومتری دهلی واقع شده، میتوانید از تورهای روزانه استفاده كنید یا اینكه با تهیه بلیت قطار و اتوبوس خودتان به صورت انفرادی به این منطقه تاریخی سفر كنید ولی تورهای روزانه مناسب ترین روش برای بازدید از این مراكز توریستی است.
در مورد این تورها میتوانید از متصدی هتل كمك بگیرید و مناسبترین را انتخاب كنید.تاجمحل كه در واقع مقبره شاهجهان است مثل آگرا هر ساله تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را پذیرایی میكند.
اما ضلع دیگر این مثلث طلایی شهر جیپور یا همان شهر صورتی سرزمین عجایب هست كه به گفته بسیاری از تاریخنویسان یكی از ثروتمندترین مناطق هندوستان بوده و هست.
مناطق تاریخی این شهر عبارتند از امبر فورت، سیتی پلاس city palace، قصر باد یا هوا محل، واتر پلاس وjantar mantar دیدن كنید.
در طول سفرتان به این مثلث طلایی جیپور اولین شهری است كه در آن فیل میبینید البته در خیابان كنار وسایل نقلیه دیگر، گردشگران میتوانند از فیل سواری هنگام بازدید از كاخ آمبرAmber palace لذت ببرند. كلیدیترین نقطه سفر شما به این شهر بازدید از پارك ملی جیپور است كه در واقع تكمیلكننده سفر شما به هندوستان است.
طبق رسم ما ایرانیان، همیشه بخشی از سفرمان به خرید سوغاتی اختصاص مییابد. بنابراین حالا نوبت به معرفی مراكز خرید و تجاری معروف دهلی رسیده اگرچه برخی از همین مراكز خرید، خود به تنهایی میتوانند به عنوان جاذبه گردشگری شهر دهلی باشند.
از جمله این مراكز خرید بازار بسیار معروف زیرزمینی شهر دهلی است كه امكان خرید سوغاتی را برای تمام گردشگران خارجی و داخلی این شهر فراهم كرده انواع و اقسام مجسمههای چوبی، چرم، پارچههای سرمهدوزی شده و دیگر صنایع دستی و البته ادویههای مخصوص هندوستان در این بازار در دسترس هستند. به غیر از این بازار بسیار مشهور، میتوانید از بازار كارول باغ و connarte palace استفاده كنید.
دو نكته اصلی را هنگام گشت و گذار در این بازارها به خاطر بسپارید.
اول چانه زدن هنگام خرید، با این كار میتوانید اجناس مورد علاقه خود را تقریبا تا یكسوم قیمت تهیه كنید و دیگری اینكه به هیچ عنوان مدارك و مبلغ زیادی پول را همراه نداشته باشید، اگرچه امنیت در این مناطق برقرار است اما شلوغی و ازدحام گاهی برای شما دردسرساز میشود و ممكن است دچار مشكل شوید بنابراین با صندوق امانات هتل بیشتر آشنا شوید و با اطمینان كامل مدارك و پول اضافه خودتان را به او بسپارید.