بهار هنرمند است، باور ندارید؟ نگاهی به اطراف خود بیندازید و ببینید وقتی كه میآید چگونه به همه چیز رنگی تازه میبخشد...
بهار هنرمند است، باور ندارید؟ نگاهی به اطراف خود بیندازید و ببینید وقتی كه میآید چگونه به همه چیز رنگی تازه میبخشد.
شكوفهها روی شاخههای درختان خشك و بیبرگ مینشیند و گلهای بنفشه دوباره همه جا را میگیرد. پس بهار را باید به چشم یك هنرمند نگاه كرد.
به مناسبت آمدن بهار، این هنرمند بزرگ، گذری داریم بر زندگی هنرمندان كشورمان كه در ایام نوروز متولد شدهاند.
ژاله علو
«ژاله علو» یكی از بازیگران خوبی است كه او را در سریالهای تلویزیونی چون مختارنامه، روزی روزگاری و... دیدهایم. این هنرمند متولد نخستین روز بهار سال 1306 است. او در عرصههایی چون گویندگی رادیو و دكلمه موسیقیها حضور داشته و در هنر دوبله یكی از هنرمندان مطرح است. این هنرمند از برگزیدگان هشتمین همایش چهرههای ماندگار سال ۱۳۸۹ است.
سلمان هراتی و سیدحسن حسینی
اول فروردین سالروز تولد 2 شاعر خوب كشورمان سلمان هراتی و سیدحسن حسینی است كه البته هر دو دیگر در میان ما نیستند. یاد حسینی و هراتی كه با هم دوستان خوبی بودند، در خاطره همه هنردوستان جاودانه خواهد بود.
سلمان كه یكی از شاعران كشورمان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است، اول فروردین سال 1338 در روستای مرزدشت تنكابن مازندران به دنیا آمد و پس از گذراندن دوره تحصیلات خود به تدریس در مدارس روستاها مشغول شد. افسوس كه عمر كوتاهی داشت و در 27 سالگی در نهم آبان 1365 هنگام عزیمت به لنگرود در یك سانحه رانندگی درگذشت.
سیدحسن حسینی بعد از مرگ سلمان هراتی یكی از بهترین آثار خود به نام «بیدل، سپهری و سبك هندی» را تقدیم به او كرد و مرحوم قیصر امینپور هم كلیات او را منتشر كرد.
«از آسمان سبز»، «دری به خانه خورشید» و «از این ستاره تا آن ستاره» از جمله آثار این شاعر هستند.
سیدحسن حسینی سال 1335 در محله سلسبیل تهران به دنیا آمد. او دارای مدرك دكترای زبان و ادبیات فارسی و از فعالان حوزه هنری بود كه در سال 1358 مسوولیت بخش ادبیات و شعر را به همراه قیصر امینپور بر عهده داشت. حوزه فعالیتهایش شامل شعر، تحقیق، ترجمه و تالیف است و در سالهای آخر عمرش به سبكشناسی قرآن و زبانشناسی حافظ مشغول بود و در 9 فروردین 1383 بر اثر سكته قلبی درگذشت.
«همصدا با حلق اسماعیل»، «برادهها»، «گنجشك و جبرئیل»، «مشت در نمای درشت»، «شقایق نامه» و «سفرنامه گردباد» از جمله آثار اوست.
خسرو شكیبایی
خسرو شكیبایی نیازی به معرفی ندارد و همه او را بخوبی میشناسند و بازیهایش را در سینما و تلویزیون فراموش نمیكنند. این هنرمند 7 فروردین 1323 در تهران به دنیا آمد. وی فعالیت حرفهای خود در عرصه سینما را با بازی در فیلم «خط قرمز» مسعود كیمیایی در سال 1361 آغاز و نزدیك به 40 فیلم سینمایی بازی كرد. بازی در نقش «حمید هامون» در فیلم «هامون» ساخته داریوش مهرجویی یكی از ماندگارترین نقشهایی است كه ایفا كرده است. شكیبایی برای بازی در این فیلم در هشتمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین دریافت كرد.
او برای بازی در فیلم «كیمیا» ساخته احمدرضا درویش، بار دیگر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول از سیزدهمین جشنواره فیلم فجر شد. او سومین سیمرغ خود را هم برای بازی در نقش عادل مشرقی در فیلم «سالاد فصل» فریدون جیرانی گرفت.
شكیبایی آخرین جایزهاش را از ششمین جشن ماهنامه «دنیای تصویر» برای بازی در فیلم «كاغذ بیخط» دریافت كرد. كارهای به یاد ماندنی او در تلویزیون همچون «روزی روزگاری»، «خانه سبز»، «كاكتوس»، «تفنگ سر پر» و «در كنار هم» هنوز هم برای بینندگان جعبه جادویی شیرین است.
شكیبایی 28 تیر 1387 به دلیل سرطان كبد و نارسایی قلبی درگذشت.
علیرضا افتخاری
نسل جوان بیشتر او را با آلبوم «نیلوفرانه»اش میشناسند و قدیمیترها با آوازی به نام «قصه گیسو» كه سال 1363 تیتراژ سریال تلویزیونی «امیركبیر» بود. وی 10 فروردین 1337 در اصفهان به دنیا آمد و در كودكی نواختن ساز ویولن را آموخت. در 14 سالگی به كلاس آواز رفت و ردیفهای دستگاه موسیقی ایرانی را از تاج اصفهانی آموخت. سال 1362 اولین آلبوم خود را با نام «آتش دل» منتشر كرد.
در اوایل دهه 70 آلبومهایی چون نازنگاه، نیلوفرانه، سرو سیمین، یاد استاد و... را منتشر كرد.
محمدرضا گلزار
این ستاره سینمای ایران 11 فروردین 1356 به دنیا آمد. او كه از همان كودكی به هنر علاقهمند بود چند سال به عنوان نوازنده گیتار با گروه آریان همكاری میكرد. آشنایی اتفاقیاش با ایرج قادری باعث شد تا در فیلم «سام و نرگس» بازی كند.
از آن به بعد در فیلمهای «زمانه»، «بالای شهر، پایین شهر» و «شام آخر» ایفای نقش كرد كه فیلم آخری زودتر از دیگر فیلمهایش به نمایش درآمد. محمدرضا گلزار سال 1381 در فیلمهای «بوتیك» و «چشمان سیاه» و در سال 1382 در فیلم «13 گربه روی شیروانی» بازی كرد.