یک روز بعد از انتخابات فدراسیون فوتبال و انتخاب مجدد علی کفاشیان، به نظر می رسد وضعیت آینده فدراسیون، همچنان نامشخص است.
بعد از پیروزی کفاشیان در برابر کاندیدایی که از آن به عنوان گزینه مد نظر وزارت ورزش یاد می شد، تصور می شد ماجرایی که از روز قبل از انتخابات درباره منع حضور بازنشسته ها مطرح شده بود، به فراموشی سپرده شود. چرا که با اجرای این قانون و کنار رفتن کفاشیان و عزیز محمدی، عملاً قریب به عنوان اولین و آخرین کاندیدا مطرح می شد و آن وقت بود که احتمال تعلیق فدراسیون و متعاقب آن حذف از جام جهانی، فوتبال ایران را تهدید می کرد. همین خطر بود که باعث شد در جلسه شب قبل از انتخابات ،زعما دور هم جمع بشوند وجلسه اضطراری بگذارند.
* سازمان بازرسی وارد می شود
اما این ماجرا با نامه صریحی که از سوی سازمان بازرسی کل کشور صادر شد، رنگ دیگری به خود گرفت. دکتر جواد وعیدی معاون بازرسی کل کشور امروز با ارسال نامه ای به وزیر ورزش و جوانان انتخابات اخیر فدراسیون فوتبال را تخلفی آشکار و غیر قانونی دانست و هرگونه دخل وتصرف کفاشیان در امور فدراسیون را ممنوع دانسته و نتیجه بی توجهی به این دستور را هم «برخورد قضایی» اعلام کرده است. این یعنی آنکه تداوم حضور کفاشیان در فدراسیون، وزیر ورزش را با برخورد قضایی مواجه می کند.
همانطور که می دانید، سازمان بازرسی کل کشور، نهادی است که زیر نظر دولت فعالیت نمی کند و در موارد متعددی نیز مسئولان این سازمان مواضعی متفاوت و متناقض با دولت داشته اند ولی در این موضوع خاص، یعنی انتخاب کفاشیان به عنوان رئیس فدراسیون، بین سازمان بازرسی کل کشور و وزارت ورزش، همگرایی وجود دارد. و به تعبیری، حالا که وزارت ورزش کوتاه آمده و کفاشیان را پذیرفته، سازمان بازرسی همچنان بر منع حضور بازنشسته ها اصرار می ورزد؛ اصراری که می تواند در روزهای آینده فدراسیون فوتبال و به تبع آن فوتبال ملی ایران را آبستن حوادث دیگری کند.
* شایعات دور و بر فدراسیون
از صبح امروز که مشخص شد پروژه انتخاب رئیس فدراسیون هنوز تمام نشده، شایعات زیادی هم حول و حوش این فدراسیون شنیده می شد. از جمله اینکه کفاشیان از ماه ها قبل می دانسته که سازمان بازرسی کل کشور چنین نظری در قبال او دارد ولی نامه ارسالی این سازمان را بایگانی کرده است. و یا اینکه برخی مقامات بلندپایه، از اینکه کفاشیان بار دیگر به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شده رضایت ندارند. شایعه دیگر اینکه کفاشیان که همیشه «رئیس در دسترس» بوده و تلفن همراهش به روی خبرنگاران باز است، از عصر سه شنبه تلفنش را خاموش کرده و فعلاً جوابگوی این موارد نیست. شایعه دیگر از بازگشت قریب الوقوع عزیز محمدی به فدراسیون و ادامه کار او به عنوان رئیس سازمان لیگ حکایت می کند. و بالاخره اینکه گفته می شود در جلسه امروز فرستادگان سازمان بازرسی و کفاشیان به او 10 روز مهلت داده شده که استعفا کند و اگر در همین مدت، حکمی صادر کند توسط ضابطان قضایی «جلب» خواهد شد! در این فضای مه آلود، هر ساعت خبر جدیدی به گوش می رسد که همگی انتخابات روز دوشنبه فدراسیون را تحت الشعاع قرار داده است.
* راه حل های غیرفوتبالی
مهم تر از اینکه کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال بماند یا نه و فراتر از اینکه، رئیس آینده فدراسیون با چه مکانیسمی انتخاب خواهد شد، «فوتبال ملی ایران» نباید از این کشمکش ها متضرر شود. در شرایطی که کشوری نظیر بحرین که به رغم وسعت ناچیزش، نفوذ زیادی در کنفدراسیون فوتبال آسیا دارد، از تعلیق احتمالی فوتبال ایران بیشترین بهره را خواهد برد، منافع ملی کشورمان ایجاب می کند که این موضوع هرچه زودتر ختم به خیر شود. در بن بستی که این روزها به وجود آمده، به نظر می رسد حل این مشکل در نهایت با دخالت مقامات بلندپایه و غیر ورزشی، امکان پذیر باشد.