محتوی را تغییر دهید.

بیشتر اوقات، هنگامی که ما درمی‎مانیم، نه تنها رابطه‎ی ما با احساسات منفی خودمان قطع می‎شود، بلکه نظر خودمان را متوجه جهت مخالف و عوضی نیز می‎کنیم. ممکن است فکر کنم از دست کسی عصبانی و ناراحتیم، و حال آنکه ما در حقیقت از دست خودمان عصبانی هستیم یا اینکه راجع به موضوعی که ارتباط بکار ما دارد می‎هراسیم. در بیشتر اوقات، موقعی که بنظر نمی‎رسد بتوانیم احساسی را رها کنیم، علت این است که به این احتیاج داریم که این احساس خود را متوجه و معطوف به چیز دیگری که ممکن است مخل آسایش ما باشد کنیم.

اگر من در عصبانی بودن خود نسبت به یکی از همکاران خودم دربمانم و این حالت ادامه پیدا کند، باید از خودم سؤال کنم که من از چه کس یا از چه چیز دیگری ناراحتم؟ و ناگهان ممکن است این احساس به من دست دهد که من از این جهت ناراحتم که برنامه‎ی اداری دیگری که اصولاً ارتباطی به عصبانیت امروز من ندارد مدتهاست عقب افتاده است.

زمانی که من محتوای عصبانیت خودم را تغییر می‎دهم، این فکر در من تقویت می‎شود که در راه صحیح قدم گذاشته‎ام ولی عصبانیت هنوز دست از سر من برنداشته است. در این صورت تنها کاری که می‎کنم این است که، از روش اول استفاده می‎کنم و این حالت را با سؤال کردن از خودم که نسبت به چه چیزی ناراحت و غمگینم آغاز می‎کنم. به محض اینکه غمگینی و دل شکستگی خود را احساس می‎کنم، عصبانیت من بطور خودکار کاهش می‎یابد و من شروع به بازگشت به حالت تفاهم می‌کنم. با تفاهم بیشتر، طرز تفکر من بازتر می‎شود و آماده برای فراموش کردن می‎شوم و چون دوباره به مرکز خود باز می‎گردم، منفی بودن تقریباً از وجود من رخت بربسته است. همین طور که من اطمینان می‎یابم که می‎توانم راه حل بهتری بیابم، طرز تفکر من نیز تغییر پیدا می‎کند. به طور خودکار، دوباره تشخیص می‎دهم که چه چیز می‎تواند مؤثر واقع شود و مواظف آن چیزهایی خواهم شد که مؤثر واقع نمی‎شوند.

همین‌طور که شما این روش رها سازی را تمرین می‎کنید، متوجه می‎شوید که بیشتر اوقات آن چیزی را که شما فکر می‎کنید، از دست آن عصبانی هستید چیزی بسیار جزئی و کم اهمیت بوده است. با وارد شدن در درون خودتان و تحقیق درباره‎ی اینکه ممکن است موارد دیگری وجود داشته باشد که سبب نگرانی شما شده بوده است، متوجه خواهید شد که می‎توانید بیش از این، در برابر آنچه نمی‎توانید آن را تغییر دهید مقاومت به خرج ندهید. آن چیزی را که شما حقیقتاً دربار‎ه‎ی آن ناراحتید، می‎شود با کمی تغییر جهت در طرز تفکر، یا تغییر در رفتار، عوض کرد.