-
روش دوم
محتوی را تغییر دهید.
بیشتر اوقات، هنگامی که ما درمیمانیم، نه تنها رابطهی ما با احساسات منفی خودمان قطع میشود، بلکه نظر خودمان را متوجه جهت مخالف و عوضی نیز میکنیم. ممکن است فکر کنم از دست کسی عصبانی و ناراحتیم، و حال آنکه ما در حقیقت از دست خودمان عصبانی هستیم یا اینکه راجع به موضوعی که ارتباط بکار ما دارد میهراسیم. در بیشتر اوقات، موقعی که بنظر نمیرسد بتوانیم احساسی را رها کنیم، علت این است که به این احتیاج داریم که این احساس خود را متوجه و معطوف به چیز دیگری که ممکن است مخل آسایش ما باشد کنیم.
اگر من در عصبانی بودن خود نسبت به یکی از همکاران خودم دربمانم و این حالت ادامه پیدا کند، باید از خودم سؤال کنم که من از چه کس یا از چه چیز دیگری ناراحتم؟ و ناگهان ممکن است این احساس به من دست دهد که من از این جهت ناراحتم که برنامهی اداری دیگری که اصولاً ارتباطی به عصبانیت امروز من ندارد مدتهاست عقب افتاده است.
زمانی که من محتوای عصبانیت خودم را تغییر میدهم، این فکر در من تقویت میشود که در راه صحیح قدم گذاشتهام ولی عصبانیت هنوز دست از سر من برنداشته است. در این صورت تنها کاری که میکنم این است که، از روش اول استفاده میکنم و این حالت را با سؤال کردن از خودم که نسبت به چه چیزی ناراحت و غمگینم آغاز میکنم. به محض اینکه غمگینی و دل شکستگی خود را احساس میکنم، عصبانیت من بطور خودکار کاهش مییابد و من شروع به بازگشت به حالت تفاهم میکنم. با تفاهم بیشتر، طرز تفکر من بازتر میشود و آماده برای فراموش کردن میشوم و چون دوباره به مرکز خود باز میگردم، منفی بودن تقریباً از وجود من رخت بربسته است. همین طور که من اطمینان مییابم که میتوانم راه حل بهتری بیابم، طرز تفکر من نیز تغییر پیدا میکند. به طور خودکار، دوباره تشخیص میدهم که چه چیز میتواند مؤثر واقع شود و مواظف آن چیزهایی خواهم شد که مؤثر واقع نمیشوند.
همینطور که شما این روش رها سازی را تمرین میکنید، متوجه میشوید که بیشتر اوقات آن چیزی را که شما فکر میکنید، از دست آن عصبانی هستید چیزی بسیار جزئی و کم اهمیت بوده است. با وارد شدن در درون خودتان و تحقیق دربارهی اینکه ممکن است موارد دیگری وجود داشته باشد که سبب نگرانی شما شده بوده است، متوجه خواهید شد که میتوانید بیش از این، در برابر آنچه نمیتوانید آن را تغییر دهید مقاومت به خرج ندهید. آن چیزی را که شما حقیقتاً دربارهی آن ناراحتید، میشود با کمی تغییر جهت در طرز تفکر، یا تغییر در رفتار، عوض کرد.
برچسب برای این موضوع