رييس دانشگاه آزاد اسلامي برنامه دانشگاه آزاد اسلامي را در دهه چهارم فعاليت خود رقابت با دانشگاههاي معتبر جهان دانست و گفت: در اين راستا سه حرکت مهم مبني بر تغيير ساختار دانشگاه، ايجاد شعب واحد علوم و تحقيقات و ايجاد مراکز فناورهاي نو را براي ورود به دهه چهارم انجام دادهايم.
به گزارش سرويس «صنفي آموزشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عبدالله جاسبي در مراسم افتتاح 22 هزار مترمربع فضاي آموزشي، پژوهشي، فرهنگي و ورزشي واحد يزد، گفت : قدرداني از زحمات ديگران از آموزههاي بزرگ اسلام است، بايد قدردان زحمات ديگران باشيم و تلاشمان در جهت ارتقاي ديگران باشد نه تخريب آنها، ما بايد هميشه شکرگزار همه کساني باشيم که تلاش کردند.
وي ادامه داد : روزي که مي خواستيم دانشگاه آزاد اسلامي را بنا کينم جز توکل به خدا هيچ نداشتيم، نه پول، نه فضا و نه هيأت علمي، اما تا دلتان بخواهد مخالف بود، کار با توکل به خدا شروع شد براي خدمت به مردم و امروز که در آستانه سي امين سالگرد تأسيس دانشگاه هستيم، ميبينيم چه کار عظيمي صورت گرفته و اين کار خواست خداي متعال بود و تا روزي که ما در اين جهت قدم برداريم خداوند از ما حمايت خواهد کرد.
جاسبي افزود: ما با اين مشکلات فکر نميکرديم به اينجا برسيم. همان نهادي که در سال 61 جز يک ميليون تومان هيچ نداشت، اکنون 4 ميليون فارغ التحصيل، يک ميليون و هشتصد هزار دانشجو، 400 واحد دانشگاهي در داخل و خارج کشور، بيش از 30 هزار عضو هيات علمي، 35 هزار پرسنل، 600 مدرسه وابسته و بالغ بر50 هزار دانش آموز، 50 مرکز پژوهشي و تحقيقاتي، 12 بيمارستان ملکي، 20 ميليون مترمربع فضاي اموزشي، پژوهشي، اداري و ورزشي دارد که هر سال يک ميليون مترمربع به آن اضافه مي شود.
جاسبي در ادامه فعاليتهاي دانشگاه آزاد اسلامي را به سه دهه تثبيت، توسعه و کيفيت تقسيم کرد و افزود: دهه اول با مخالفتهاي فراواني روبرو شديم. براي همين همه انرژي را براي تثبيت دانشگاه صرف کرديم، در دهه دوم نيز تلاش کرديم تا دانشگاه را توسعه دهيم و در دهه سوم به کيفيت پرداختيم.
جاسبي افزود: تا چهار سال گذشته جايگاهي از نظر مقالات نداشتيم اما در دو سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامي در چاپ مقالات بين المللي isi مقام اول کشور را دارد و واحد علوم تحقيقات نيز رتبه چهارم را در تهران به خود اختصاص داده و من ترديد ندارم که در چند سال آينده رتبه اول را کسب خواهد کرد.
وي ادامه داد: يکي از برنامههاي مهم ما اين است که در دهه کيفيت هر واحد دانشگاهي در رقابت با برجستهترين دانشگاه دولتي استان خود از نظر مقالات پيروز باشد.
وي برنامه دانشگاه آزاد اسلامي را در دهه چهارم فعاليت خود رقابت با دانشگاههاي معتبر جهان دانست و گفت : سه حرکت مهم براي ورود به دهه چهارم انجام داديم، اول تغيير ساختار دانشگاه از يک سيستم متمرکز به يک سيستم فدرال بواسطه تشکيل مناطق و هيئت امناهاي استاني است که يکي از وظايف اين هيئت امنا بررسي و تصويب چشم انداز توسعه 5 ساله دانشگاه است.
جاسبي گام دوم را ايجاد شعب واحد علوم و تحقيقات با هدف استخراج يک دانشگاه کيفي از دل هر استان با بهره گيري از همه تجربيات و امکانات واحدهاي استان عنوان کرد و گفت : در نهايت 41 شعبه علوم و تحقيقات تأسيس شد که به اين تعداد افزوده نخواهد شد.
وي در ادامه به 870 هزار داوطلب کارشناسي ارشد در سال گذشته اشاره و اظهارکرد: در حال حاضر تنها 17 درصد متقاضيان جذب و 85 درصد پشت کنکور ماندهاند و اين يعني سيل عظيم مراجعه به خارج از کشور که تأسيس واحدهاي علوم و تحقيقات پاسخ مثبتي است به درخواست به حق جامعه که علاوه بر جلوگيري از خروج ارز، به جوانان نيز در جهت ادامه تحصيل کمک مي کند.
به گزارش ايسنا، جاسبي سومين گام براي آماده رقابت شدن با معتبرترين دانشگاههاي جهان را ايجاد مراکز فناورهاي نو دانست و گفت : اين مراکز دو وظيفه دارند اول حمايت از ايجاد رشتههاي جديد در فناورهاي نو و دوم تجاري سازي پروژه هاي تحقيقاتي. ما الان انبوهي از پروژه هاي تحقيقاتي داريم که بلاتکليف است.
وي افزود : ما اگر مي خواهيم در اين دهه مثل سه دهه قبل موفق باشيم بايد برنامه ريزي، هدف گذاري و بهره وري را به بالاترين سطح برسانيم و با عشق و عقيده کار کنم.
جاسبي در پايان دانشگاه آزاد اسلامي را درخت تنومندي دانست که از تندباد حوادث نميهراسد چرا که اين دانشگاه بخشي از تاريخ انقلاب اسلامي شده است.