شاید بیشتر از یه ماه بشه که آخرین افزونه کروم رو به شما معرفی کردم . ولی حالا میخام تلافی کنم . با یه افزونه ی خوب و کاربردی در خدمت شما هستیم . با گویا آی تی همراه باشید ………….
همه ما در طول روز و هنگام کار با اینترنت خیلی صفحات رو باز میکنیم . البته مهم نیست چندتا صفحه باز میکنیم . مهم اینه که هر چندتا صفحه هم که باز کنیم ، بخشی به نام تاریخچه ( History ) در مرورگرمون وجود داره و همه این گشت و گذارها و صفحات باز شده رو برای ما ذخیره میکنه تا اگه یه وقتی بهشون نیاز داشتیم ، بدونیم که قبلا کجاها رفتیم .
اینطور موقع هاست که سراغ بخش تاریخچه میریم . ولی با یه قسمت شلوغ و پر از لینک مواجه میشیم . پیدا کردن اون چیزی که میخایم سخته ، ولی تقریبا همه مروگرها امکان جستجو در قسمت تاریخچه رو در اختیارمون میزارن تا زودتر به مقصودمون برسیم .
ولی گاهی اوقات نیاز میشه تا جستجو رو بر اساس زمان انجام بدیم . حالا این کار میتونه دلایل مختلفی داشته باشه . بعضی مواقع به دلیل اینکه اون عبارت یا عبارت های کلیدی که باید در قسمت جستجو مورد استفاده قرار بدیم رو یادمون نیست . یا اینکه سیستم جستجوی مرورگر نمیتونه ما رو به اون چیزی که میخایم برسونه .
حالا تنها راهی که میمونه استفاده از یه بررسی دقیق تره . ما توی این مطلب قصد داریم شما رو با افزونه ای آشنا کنیم که قسمت تاریخچه رو برای شما بر حسب زمان ، مرتب میکنه .
این افزونه History Calendar نام داره و به قول خودش یه تقویم برای تاریخچه ی گوگل کرومه .
قبل از هر کاری باید این افزونه رو از گویا آی تی و بدون هیچ تحریمی دریافت کنید .
روش نصب هم که سادست . کافیه که فایل افزونه رو روی پنجره گوگل کروم بکشید و رها کنید . در ادامه هم باید دکمه های Countinu و Install رو بزنید تا افزونه به صورت کامل نصب بشه .
شاید الان منتظر ظاهر شدن یه آیکون کنار علامت آچار معروف گوگل کروم باشید . ولی سخت در اشتباهید . چون همه قسمت های این افزونه منتقل میشه به قسمت History گوگل کروم .
همین الان کلیدهای ترکیبی Ctrl + H رو بزنید تا قسمت History رو مشاهده کنید .
دقیقا در قسمت بالا و سمت راست صفحه ، چیزی شبیه به یه تقویم رو میبینید .
طراحی جالب و ساده ای داره و تقربیا مثل منوها و کنترل های آفیس ۲۰۰۷ طراحی شده .
سه تا تب داخل این افزونه وجود داره که به ترتیب بهشون اشاره میکنیم .
۱- Hint : توی این تب به شما نکاتی گفته شده که میتونید بخونید .
۲- Date : اصلی ترین قسمت افزونه ، این قسمته . جایی که شما میتونید بر حسب زمان ، قسمت History رو مرتب کنید .
در حالت پیشفرض ، تاریخ روز جاری رو به صورت انتخاب شده مشاهده میکنید . به عنوان مثال امروز که من دارم این مطلب رو مینویسم روز ۲۴ آوریل ۲۰۱۱ است و تاریخ انتخاب شده توسط افزونه هم ، همینه .
حالا از قسمت سمت راست میتونید صفحاتی رو که طی امروز باز کردین رو مشاهده کنید .
حالا فرض کنید که یه سایتی رو سه روز پیش باز کردیم ولی به دلایلی که در قسمت بالا گفتم پیداش نمیکنیم .
کافیه که از همین قسمت اعداد که نشون دهنده روزها هستن ، عدد مربوط به ۳ روز قبل رو انتخاب کنید . در اینجا من عدد ۲۱ رو انتخاب میکنم تا به سایت های بازدید شده در سه روز قبل دسترسی داشته باشم .
البته فرقی نمیکنه که شما بخاید از چه تاریخی ، History کروم رو بازیابی کنین . این افزونه از تاریخ ۱ ژانویه ۲۰۰۱ تا تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ رو پشتیبانی میکنه .
البته یه نکته جالبی که اینجا هست و نمیدونم شما هم بهش توجه کردید یا نه اینه که خود گوگل کروم از سال ۲۰۰۸ عرضه شده و حالا این افزونه از سال ۲۰۰۱ پشتیبانی میکنه ، معلوم نیست دلیلش چیه ؟؟؟
3- All : در صورتی که گزینه All رو بزنید ، همه تاریخچه بهتون نشون داده میشه .