-
من از موز می ترسم!! (ترس از موز)
تا حالا اسم بیماری `موز ترسی` یا `موز هراسی` (bananaphobia) به گوشتون خورده؟ می تونین حدس بزنین ترسیدن از میوه موز چه جور عارضه ای می تونه باشه؟ داشتم اینترنت رو برای گرفتن مطالب مربوط به تولید موز جستجو می کردم که به طور اتفاقی به واژه bananaphobia برخوردم. همون طور که می دونید کلمه phobia در انگلیسی معنای "ترس" می ده و از ترکیب این واژه و سایر واژه ها برای اشاره به یک سری بیماری ها و ناهنجاری های روانی مربوط به "ترس و هراس" استفاده می شه. مثلاً Snakephobia معنای "مارهراسی" داره و به اختلالی اشاره داره که فرد طی اون به طور ذاتی از ظاهر، اسم و حتی تصور مار وحشت داره.
خلاصه با این پیش زمینه واژه bananaphobia برام سوال برانگیز شد و با جستجوی این واژه متوجه شدم عارضه ای هم به نام "موز هراسی" یا "موز ترسی" وجود داره که فرد مبتلا به اون از ظاهر، لمس و حتی دیدن موز و خوردن اون، وحشت داره! اشتباه نکنید، منظورم حساسیت به خوردن موز و واکنشهای فیزیکی بدن نیست. افراد مبتلا به این بیماری از ذات این میوه وحشت دارن، درست مثل کسی که از یک حیوان می ترسه.
مثلا یکی از افراد مبتلا به این بیماری یک خانم انگلیسی 21 ساله به نام Fran Dando هستش که با دیدن موز رنگش می پره، می لرزه، عرق می کنه و حتی حالت تهوع بهش دست می ده. این خانم در توصیف علت شروع بیماریش گفته:
"همه چیز از وقتی شروع شد که 7 ساله بودم و برادرم برای شوخی یک موز توی تختخوابم گذاشت و موقع خواب لمسش کردم، هیچ وقت خنده های شیطنت آمیز برادرم از یادم نمی ره. حالا کار به جایی رسیده که حتی اگر توی مهمونی موز ببینم با عذرخواهی مجلس رو ترک می کنم. برخلاف ترس من پسر کوچیکم عاشق موزه. اگر شوهرم خونه نباشه و پسرم موز بخواد با هزار ترس و دلهره و با دستکش و حوله آشپزخونه و البته چشمهای بسته اونو براش پوست می کنم و زار زار گریه می کنم."
البته شایان ذکره که این عارضه خیلی نادره و مثل سایر عارضه های phobia شایع نیست و بد نیست بدونیم که گروهی تحت عنوان "I am afraid of bananas and I am not afraid to admit it" در فیس بوک تشکیل شده که تا امروز 28 عضو داره.
برچسب برای این موضوع