تبلت موتورلا زوم اولین تبلت آندروئیدی با نسخه ۳٫۰ یعنی Honeycomb بوده است که اکثر فعالان حوزه فناوری اطلاعات این تبلت را به عنوان یک رقیب جدی برای آپید می دانند. .این تبلت آندروئیدی هم اکنون آماده عرضه به صورت پیش عرضه می باشد و مشتریان با مبالغی نزدیک ۷۹۹ دلار می توانند آن را تهیه کنند.از مشخصات فنی موتورولا زوم می توان به یک گیگاهرتز پردازنده دو هسته ای تگرا،۱ گیگابایت رم، ۳۲ گیگ حافظه داخلی ،صحفه نمایش ۱۰٫۱ اینچی با رزولیشن ۸۰۰*۱۲۸۰ ، اتصال به اینترنت با شبکه ۳G (تبلتی که در دست بررسی است با شبکه مخابراتی وریزون است)،دوربین جلو،پخش تصاویر ویدئویی HD اشاره کرد.با توجه به قیمت ۷۹۹ دلاری و برند موتورلا در این تبلت قشر خاصی به سراغ این تبلت خواهند آمد و با این قیمت رقیب های سر سختی گلگسی تب و آیپد خواهد داشت که دارای کارایی مشابه یا به مراتب بالاتر هستند، ما در این بررسی کامل شما را از تمامی جهات به موتورلا زوم آشنا می کنیم.
سخت افزار
در نگاه اول می توان موتورلا زوم را یک تبلت خوش دست با طراحی نسبتا مناسب دانست. شاید در برخی جهات دارای وجه تشابه باید آیپد باشد ولی در کل طراحی آن دارای نقاط قوت و ضعف می باشد.منظور ما این نیست که این تبلت طراحی زیبایی ندارد بلکه ظاهر آن کمی رسمی است و این مورد ممکن برای برخی افراد خوشایند نباشد.
عرض ۹٫۸ اینچ و ۶٫۶ اینچ طول (با ضخامت نیم اینچی) این دستگاه خیلی حیجم و بزرگ به نظر نمی رسد.تبلت موتورولا زوم وزنی برابر ۱٫۵ پوند(تقریبا ۷۵۰ گرم) می باشد که ممکن است یک دشمن جدی برای بازوهای شما باشد و نگه داشتن این تبلت برای مدت طولانی در دستان شما ممکن است کمی آزاد دهنده باشد. بیشتر بررسی ما در حالت عریض (Landscape) بوده و نسبت به حالت Portrait بیشتر استفاده کرده ایمف گرچه با چرخاندن تبلت و ویژگی Auto Rotate جهت عوض می شود.اگر تبلت را روبروی خود قرار دهید دوربین جلویی را که کنار علامت وریزون قرار گرفته است می بینید.در سمت چپ و کناره تبلت دو دکمه برای کنترل صدا وجود دارد، در بالای دکمه ها یک اسلات برای وارد کردن سیم LTE و کارت Micro SD وجود دارد.در قسمت بایی همچنین جک ورودی HDMI و میکرو USB وجود دارد،در این تبلت سنسور داک نیز وجود دارد.در قسمت پشتی تبلت دکمه پاور/آماده به کار و لنز دوربین به همراه فلش دوربین قرار دارد.در جناح دیگر بلندگوهای استریو این تبلت قرار دارد.ما مشکلات زیادی با دکمه های کنترل صدا و دکمه پاور داریم ; دکمه ها از لحاظ اندازه و شکل زیاد مناسب نمی باشند،وقتی که ما دستور Sleep را به تبلت زوم می دهیم در حقیقت تبلت خاموش می شود.خوشبختانه این مشکل به صورت تصادفی در این تبلت بوده و ما را نسبت به کیفیت ساخت این مدل بدبین نمی کند.
اجزای داخلی،صحفه نمایش،کیفیت صدا ،عمر باتری
در مورد اجزای داخلی موتورولا زوم باید گفت که بر اساس سخت افزارهای موجود بسیار مناسب و سریع می باشد و شرایط لازم برای رقابت با سایر تبلت های هم سطح را دارد.گاهی اوقات در هنگام انتقال اطلاعات بین رایانه و تبلت دچار پایین آمدن سرعت می شدیم که این حالت در هنگام اجرای برنامه های زیاد نیز دیده می شد اما خستگی ما ناشی از کاهش سرعت در هنگام اجرای مرورگر و انجام بازی های مختلف کاملا برطرف می شد.خروجی تصویر و مدت زمان پاسخ دهی تاچ اسکرین با بهترین حالت آیپد برابری می کرد.در کنار اینها وجود پردازنده دو هسته ای تگرا،۱ گیگابایت رم،۳۲ گیگابایت حافظه داخلی،استاندارد وایرلس ۸۰۲٫۱۱/b/g/n ،بلوتوث نسخه ۲٫۱، چی پی اس به همراه وریزون EV-DO ،سنسور حساس تر،شتاب سنج را می توان یک نقطه قوت برای این تبلت دانست.همانطور که در بالا گفته شد شما در این تبلت شما می توانید برای استفاده از شبکه LTE دستگاه خود را آپگرید کنید و از این شبکه استفاده کنید.یک درگاه میکرو SD در حال حاضر کاربرد خاصی ندارد چون با وجود یک حافظه ۳۲ گیگابایتی داخلی به این زودی ها به آن نیاز پیدا نمی کنید.
صحفه نمایش به کار رفته در تبلت زوم کمی بزرگ تر از صحفه نمایش ۹٫۷ اینچی آیپد است.رزوولیشن زوم ۸۰۰*۱۲۸۰ است در صورتی که رزوولیشن آیپد ۷۶۸*۱۰۲۴ است.در اندازه ها ممکن است اندازه موتورولا زوم کمی با آیپد متفاوت باشد.تراکم پیکسل ها بسیار مناسب به نظر می رسد و نحوه نشان دادن محتوای تصاویر بسیار طبیعی و خوب است که این برتری در هنگام اجرای برنامه Google Book Application نمود پیدا می کند.در هنگام اجرای فایل های ویدئویی یا انجام بازی کیفیت و نور تصاویر در حد بسیار خوبی است که این امر بیشتر به خاطر وجود تنظیم کننده خودکار نور در موتورولا است.ممکن است در اجرای برخی برنامه صحفه کدر به نظر برسد که دراین حالت باید تنظیم دستی نور را انجام داد.
در قسمت صدا باید گفت که کیفیت صدا در حد متوسطی است و صداها به صورت شفاف و واضح شنیده می شوند ولی در برخی اوقات با توجه به تن صداها و نوع صدا ممکن است صداها نامفهوم به نظر برسد.در برخی مواقع که احساس کردیم که ممکن است نوع و حجم صدا به بلندگوها آسیب برساند حجم صدا را کاهش دادیم.
عمر باتری در تبلت موتورلا زوم عالی می باشد.با پخش یک ویدئو به صورت مداوم با روشنایی صحفه ۶۵% شارژ باتری ۸٫۵ ساعت دوام آورد(به طور دقیق ۸ ساعت و ۲۰ دقیقه).دراین مدت تصویر پس زمینه فعال بوده و شبکه وای فای با ۳G به صورت مشترک فعال بودند.درجدول زیر می توانیم مدت زمان نگه داشتن شارژ باتری تبلت ها در حالت پرواز با نور کم صحفه نمایش را ببینیم.
دوربین
داشتن دوربین ۵ مگاپیکسلی با فلش LED جای هیچ سوالی در رابطه با کیفیت دوربین این تبلت به جای نمی گذارد.استفاده از این تبلت به عنوان دوربین اصلی کمی سخت به نظر میرسد.کناره ها این تبلت کمی مزحک به نظر می رسد و ممکن است با برخی دکمه ها و جای گیری آنها راحت نباشید، یکی دیگر از مشکلات در دوربین این تبلت را می توان درخشندگی زیاد تصویر دانست.
تصاویر ویدئویی به خوبی با اندازه ۷۲۰p ضبط می شوند،گاهی اوقات هنگام ضبط تصاویر ویدئویی تصاویر به حالت معلق(توقف ناگهانی) می بود این حالات بیشتر در هنگام بازبینی ویدئو ها رخ می داد.در این تبلت نرم افزارهایی برای ویرایش ویدئو هایی که ضبط کرده اید وجود دارد.این نرم افزار خیلی پیشرفته نمی باشد ولی برای ویرایش های کلی خوب است که گوگل آن را در سیستم عامل خود جای داده است.
دوربین جلوی موتورلا زوم کارایی نسبتا خوبی دارد و تصاویر و فریم های ضبط شده با نمونه واقعی مطابقت دارد،اگر انتظار یک کیفیت خوب را دارید ،انتظار درستی داشته اید.
نرم افزارها
به غیر از توان سخت افزار به کار رفته در تبلت زوم ، قدرت نرم افزاری آن را می توان در به کار بردن نسخه ۳٫۰ آندروئید یعنی Honeycomb دانست.با اینکه آندروئید در اصل برای موبایل برنامه نویسی شده است و پایه آن برای تلفن های هوشمنده همراه است ولی به خوبی با محیط تبلت ها سازگاری پیدا کرده است و از محیط کاربری خوبی برخوردار است.در این سیستم عامل مختص تبلت رابط کاربری با محیط ها و نوار وظیه به خوبی هماهنگ است و شما مشکلی را احساس نمی کنید.در ابتدا که این نسخه در نمایشگاه CES رونمایی شد قرار به رفع برخی مشکلات این سیستم عامل بود.برخی تغییرات در حال حاضر ممکن است به چشم نیاید و کاربران عادی از تغییرات آن را متوجه نشوند.در مقایسه با سیستم عامل هایی همچون ویندوز فون ۷ و WebOS محیط کاربری بهینه شده و جذاب است و همه چیز جدید به نظر می رسد.
مرورگر
مرور صفحات وب توسط مرورگر این تبلت لذت بخش است.برنامه نصب شده مرورگر کروم با نوع دسکتاپ آن کمی متفاوت است و اگر شما به این برنامه عادت کرده باشید گویی در خانه خود نشسته اید و در حال کار کردن با رایانه دسکتاپ خود هستید.مرور صفحات در تبلت با سرعت خوبی انجام می شود .یکی از برتری زوم نسبت به آیپد را می توان در پشتیبانی از فلش آن دانست.
یکی از مشکلاتی که در این مدل وجود داشت این بوده که سایت ها ما را به عنوان موبایل آندروئیدی شناسایی می کردند و نحوه نشان دادن صحفات همانند نشان دادن در اسمارت فون های آندروئیدی بود.
جیمیل
جیمیل ( Gmail) کاملا برای نسخه Honeycomb بهینه سازی شده و این یک به روز رسانی بزرگ است،اما یک سری مشکلات همراه با این تغییرات به وجود آمده است که امیدوارم این مشکل را گوگل حل کند.به نظر می رسد برنامه های مختلف فشاری زیادی را به واحد کنترل کننده وارد می کنند زیرا همیشه برنامه های مخفی زیادی در پست جیمیل باز می شوند که باعث کاهش کارایی می شوند.
موزیک
در قسمت پخش کننده موزیک ممکن است کمی ناامید شوید.طراحی پخش کننده بسیار ساده و ابتدایی است و این می تواند یک نقطه ضعف باشد.اما طراحی نمایش آلبوم ها به صورت سه بعدی است و هنگام نمایش جزئیتات آهنگ و آلبوم به صورت دو بعدی می شود ،به نظر می رسد گوگل باید روی این قسمت بیشتر کار کند.
یوتوب
همانند قسمت موزیک ، در اینجا نیز یک قسمت اختصاصی به صورت آلبوم وجود دارد که ویدئو ها با یک قوس داخلی و به طرز جالبی در کنار یکدیگر جای گرفته اند.پخش ویدئو ها به صورت استاندارد و مناسب است و از تماشای ویدئوهای خود در این قمست لذت خواهید برد.
گوگل تاک
ما نسخه به کار رفته گوگل تالک در آندروئید ۳٫۰ یعنی Honey comb را بسیار دوست داریم چون علاوه بر پشتیبانی صوتی ،تماس ویدئویی را نیز پشتیبانی می کند و با محیط نیز بسیار هماهنگ بود و شما در هر لحظه می توانید ارتباط خود را برقرار سازید.
در مورد کیفیت تصاویر تبلت زوم یک مقدار ضعیف عمل کرده است و تصویر بالایی را که می بینید ، تصویر بزرگ تصویر شخصی است که با تبلت زوم در حال ارتباط با شخص کوچک پایین تصویر که دارای مک بوک حرفه ای با شبکه وای فای در حال ارتباط است ، البته امیدوارم این نقص با نرم افزارها مختلف از بین برود.
استودیو تصاویر
ما نسبت به سطح استودیو ویدئوهای آندروئید انتظارات زیادی داشتیم و گمان زنی های برای رقابت آندروئید با برنامه imovie اپل داشتیم.گرچه نرم افزارها فوق العاده پرقدرت است ولی بنا به تجربه ما و کارکرد با این مدل تقریبا در گاهی اوقات شاید کاهش سرعت برنامه بوده ایم.ممکن است بازبینی یا ویرایش ویدئوها کمی وقت گیر باشد.
دیگر برنامه ها
در میان برنامه های مختلف یک برنامه جالب و البته پرقدرت به نام Google Body وجود داشت که دارای محیط سه بعدی بوده و شما می توانید تصاویر سه بعدی را مشاهده کنید، این نرم افزار مورد توجه پزشکان نیز قرار می گیرد زیرا می توانید برخی از تصاویر را که مخصوص آناتومی بدن است را تماس کنید ، یعنی استخوان ها و رگ و تمام اجزای درونی را مشاهده کنید که بسیار جالب به نظر می رسد.