خبر آنلاین : آیا مصرف مولتیویتامینها به شما در پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و بیماریهای قلبی کمک میکنند؟ پاسخ تحقیقات انجام شده به این سوال منفی است.
با انجام مطالعات انجام شده روی بیش از 180 هزار نفر، دانشمندان متوجه شدند بین میزان مرگ و میر افراد بر اثر بیماریهای قلبی و سرطان، در بین افرادی که از مکملهای ویتامین مصرف میکنند و افرادی که ویتامین نمیخورند، تفاوتی وجود ندارد.
جنیفر سیانگ لینگ از بیمارستان زنان در بوستون که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: مردم باید بدانند که فقط با مصرف این قرصها نمیتوانند خود را از این بیماریها در امان نگاه دارند.
تا کنون چند مطالعه انجام شده است که نشان میدهد بین استفاده از قرصهای مولتیویتامین و پیشگیری از بیماری سرطان و بیماریهای قلبی رابطهای وجود ندارد. حتی این قرصها تاثیری در پیشگیری از ابتلا به دیابت هم ندارند.
البته برخی از تحقیقات نشان میدهد ویتامینهای خاص و نه مولتیویتامینها میتوانند از انسان در برابر بیماری قلبی و سرطان محافظت کنند. اگرچه این مطالعات روی افرادی که مبتلا به سوء تغذیه بودند انجام شده بود.
موسسه ملی سلامت آمریکا نیز به پزشکان توصیه میکند مصرف مولتی ویتامینها را فقط برای بیمارانی که احتیاج به ویتامینهای بیشتر دارند تجویز کنند. افرادی که نمیتوانند به اندازه کافی غذا بخورند یا نمیتوانند ویتامینهای مورد نیاز خود را از راه غذا تامین کنند میتوانند از استفاده از این قرصها سود ببرند.
با این حال بیش از نیمی از بزرگسالان آمریکا تمایل به مصرف مولتیویتامینها دارند. بسیاری فکر میکنند با این کار میتوانند از خود در برابر بیماریهای مزمن محافظت کنند.
این در حالی است که برخی مطالعات نشان میدهد مصرف مولتی ویتامینها تا حدی هم میتواند برای بدن مضر باشد. برای مثال تحقیقات روی زنان سوئدی نشان میدهد افرادی که مرتب این قرص را مصرف میکنند با احتمال 19 درصد بیشتر به سرطان سینه دچار میشوند.
خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز در میان مردان علاقهمند به مصرف مولتی ویتامینها بیشتر از دیگران است.