مصرف غذاهاي حاوي سبزيجات و حبوبات و همچنين ميوه‌جات به جاي غذاهاي پر كربوهيدرات و پر چرب، مي‌تواند عوارض حاصل از پيري را به تاخير بياندازد.


پيري فرايند طبيعي حاصل از تغييرات مربوط به زمان است و به مرحله اجتماعي زندگي اطلاق مي‌شود و از لحاظ تئوري، پيري از زمان تولد شروع شده و در سراسر طول زندگي ادامه دارد.
پيري فرايند عمومي و پيشرونده است، اما همه اشخاص لزوما علائم پيري را با زمان و سن مشابه نشان نمي‌دهند، پروسه پيري به طور طبيعي يك پديده دروني است و از داخل بدن منشا مي‌گيرد.
همچنين پيري متاثر از فاكتورهاي خارجي مي‌باشد كه منشاء خارج از بدن داشته و بر روي پروسه پيري تاثير مي‌گذارند.
اگر چه الگوي اساسي پيري يكنواخت است ولي سرعت پير شدن به وسيله‌ فاكتورهاي خارجي مانند محيط و معيار زندگي تحت تاثير قرار مي‌گيرد، فاكتورهاي داخلي از قبيل ساختمان ژنتيكي هم مي‌توانند در سرعت پير شدن مداخله نمايند.
با توجه به اينكه سالمندي پديده‌اي است كه با جنبه‌هاي زيستي، رواني و اجتماعي خاصي همراه است، به نظر مي‌رسد تعريف پيري براساس سن تقويمي در رابطه با همه‌ سالمندان فراگير نباشد و فرد پير بايد هم از نظر شناسنامه‌اي و از نظر جسمي، رواني واجتماعي پير شده باشد.
تئوري‌هاي بيولوژيك پيري به صورت يك پروسه غير ارادي بوده كه در طول زمان باعث تغييراتي در سلول‌ها و بافت‌هاي بدن مي‌شود و شامل تئوري ژنتيكي، راديكال هاي آزاد، اتصال متقاطع، ايمونولوژي، تغيير شكل پروتئين به وسيله قند دار شدن، تئوري پيري سلول و از دست دادن تلومرها، تئوري پيري كه در نتيجه استفاده طبيعي بدن و سيستم آن رخ مي‌دهد.
از سوي ديگر در تئوري‌هاي رواني اجتماعي پيري به صورت يك واكنش بين شخص و عمل مغزي او و محيط فيزيكي است كه به عنوان مثال شامل تئوري آزاد، تئوري فعاليت و تئوري پيوستگي مي‌باشد.
آنچه كه مسلم است نقش مكانيسم‌هاي بيولوژيك نظير استرس اكسيداتيو، قند دار شدن پروتئين‌ها و ... به عنوان عوامل مددگر در توسعه پيري اثبات شده مي‌باشد، ولي ارتباط سالمندي و ديگر فاكتورهاي قابل اجتناب هنوز مشخص نشده است.