یك متخصص تغذیه گفت: مصرف زنجبیل به مقدار كم، زردچوبه، اورگانو و آویشن می‌تواند باعث افزایش قدرت حفاظتی بدن در مقابل عفونت‌ها شود.

دكتر محمد جواد حسین زاده افزود: بهتر است میوه‌ها و سبزیجات نیز به صورت مخلوط و به شكل سالاد مصرف شوند چرا كه هر كدام از میوه‌ها و سبزیجات حاوی مواد غذایی خاصی هستند و زمانی كه با یكدیگر مصرف می‌شوند، تاثیرگذاری همدیگر را بر بدن افزایش می‌دهند.


وی با بیان این كه سیستم ایمنی بدن بویژه در فصول سرد سال باید تقویت شود، تاكید كرد: در این اوقات، خطر ابتلای افراد به ‌ویژه كودكان و سالمندان به بیماریها افزایش می‌یابد. كمبود دریافت هر ماده مغذی می‌تواند بدن را در مقابله با عفونتها از جمله عفونتهای سرماخوردگی دچار مشكل كند. سوء تغذیه نیز باعث كاهش قدرت دفاعی بدن در مقابل عوامل بیماری‌زا می‌شود.


این متخصص تغذیه در ادامه تاكید كرد: افراد مبتلا به سوء تغذیه به منظور پیشگیری از ابتلا به عفونت‌ها باید مواد غذایی مختلف را به مقدار كافی مصرف كنند. اشخاصی كه از سوء تغذیه رنج نمی‌برند نیزلازم است سیستم دفاعی بدن خود را با مصرف برخی مواد غذایی تقویت كنند.


حسین زاده افزود: بر اساس نتایج برخی مطالعات، در صورت مصرف مواد غذایی موثر بر افزایش ایمنی بدن قبل از قرار گرفتن در معرض عفونتها یا 24 ساعت قبل از بروز علایم بیماری، بدن در مقابل بیماری‌ها مقاوم‌تر می‌شود.


وی با اشاره به مطالعات صورت گرفته درباره نقش مواد غذایی برای مقابله با عوامل بیماری‌زا، گفت: بر اساس نتایج به دست آمده، در صورت گنجاندن گروه‌های مختلف مواد غذایی در رژیم غذایی روزانه احتمال ابتلا به عفونت‌ها كاهش می‌یابد. بر اساس نتایج برخی از مطالعات، مصرف آنتی اكسیدانها مانند ویتامین‌های a و c و e مقاومت بدن افراد را در مقابل عفونتها افزایش می‌دهد.


این متخصص تغذیه افزود: آنتی اكسیدانها در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات وجود دارند. به عنوان نمونه كیوی و مركبات حاوی ویتامین c هستند. علاوه برآن، فلفل دلمه‌ای قرمز منبع خوبی از این ویتامین c است. مواد غذایی و سبزیجاتی مانند خرمالو، كدو و هویج كه رنگ سبز تیره یا نارنجی دارند، منبع خوبی از بتاكاروتن محسوب می‌شوند و در مقابل عفونتها می‌توانند بدن را حفاظت كنند.


وی با اشاره به مطالعات انجام شده درباره سبزیجات گفت:‌ بر اساس نتایج برخی از مطالعات، مصرف كلم بروكلی باعث افزایش قدرت ایمنی بدن می‌شود و اگر به طور خام استفاده شود بیشترین اثر را دارد البته می‌توان آن را بخارپز كرد. شلغم نیز حاوی ویتامین a، كلسیم، اسید فولیك و مقداری ویتامین c است. سیر هم باعث افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن می‌شود.


این متخصص با بیان اینكه اثر مصرف مواد غذایی مانند ویتامین c زمانی افزایش می‌یابد كه استفاده از آن با ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر همراه شود، توصیه كرد: سالاد را در رژیم غذایی خود بگنجانیم علاوه بر آن میوه‌ها را به همراه سبزیجات 4 تا 7 بار در طول شبانه روز به عنوان میان وعده، دسر و پیش از خواب مصرف كنیم. از سوی دیگر اگر تمایل به مصرف میوه‌ها داریم، انواع مختلف آن‌ها را بخوریم.

این متخصص تغذیه با اشاره به نقش روی در افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن اظهار كرد: روی هم در منابع حیوانی و هم منابع گیاهی یافت می‌شود. روی موجود در منابع گیاهی كمتر جذب بدن می‌شود. نتایج مطالعات جدید اثر كمتری از «روی» بر افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن نشان داده‌اند هرچند كه در كشورهایی مانند ایران مردم كمتر از حد نیاز روی دریافت می‌كنند این در حالیست كه روی در منابع حیوانی مانند گوشت و مرغ و منابع گیاهی مانند حبوبات یافت می شود.

وی با اشاره به نقش آلودگی هوا بر قدرت سیستم ایمنی بدن گفت: آلودگی هوا یكی از عوامل اكسیدان است كه می‌تواند بر سیستم ایمنی بدن اثر منفی بگذارد بنابراین در مناطق آلوده‌تر خطر ابتلا به عفونتهایی مانند عفونت‌های سرماخوردگی بویژه در كودكان بیشتر است. البته می‌توان با مصرف میوه و سبزیجات تا حدودی از اثرات آلودگی هوا بر سیستم ایمنی بدن كاست.

حسین‌زاده در پایان اظهار كرد: مبتلایان به عفونتهای سرماخوردگی باید مایعات بیشتری مصرف كنند البته چای سبز هم باعث تحریك سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت‌ها می‌شود علاوه بر آن چای معمولی كمرنگ نیز مفید است.