وارد کردن خنده در زندگی
در جستجوی فعالیت هایی باشید که بهترین تجربه های بدنی شادی بخش را برای شما پدید آورد ؛ لبخند زدن و خندیدن . لبخند و خنده باعث افزایش اندورفین ( یکی ازانتقال دهنده های شیمیایی آرامبخش در مغز ) مثبت بدنتان می شود و هورمونهای تنش زا را کاهش می دهد . بعضیها معتقدند که خنده می تواند شفابخش هم باشد .
خنده داروی تقویتی خوبی است ؛ وقتی لبخند می زنید فعالیت امواج مغزی شما مشابه یک فرد خوشحال می شود . بنابر این حتی در یک روز کاری پر مشغله هم ، زمانی را برای گفتگو با دوستان و لطیفه گویی اختصاص دهید . بنابر این با هر کس که ملاقات می کنید ، به او لبخند بزنید ، لطیفه بگویید ، کتاب های سرگرم کننده بخوانید ، کانال تلویزیون و رادیو را روی برنامه های کمدی تنظیم کنید و با آدم هایی معاشرت کنید که حس شوخ طبعی خوبی داشته باشند .
راز خنده
در روزگا قدیم ، مردی صوفی به نام عبدالله در دهی کوچک زندگی می کرد و همیشه شاد و خوشحال بود . هرگز کسی این مرد را غمگین و ناراحت ندیده بود . او همیشه در حال خندیدن بود و اصلا تبدیل به خنده شده بود . حتی هنگامی که این مرد پیر شده بود و در بستر مرگ قرار گرفت نیز در حال خندیدن بود . ناگهان یکی از شاگردان این صوفی از او سوال کرد :
شما واقعا باعث شگفتی ما شده اید ! حتی حالا که دیگر در حال مردن هستید به چه دلیلی می خندید ؟! در مردن چه چیز خنده داری وجود دارد ؟ همه ما غمگین هستیم و فکر می کنیم لااقل در این لحظات آخر ، شما هم باید غمگین و ناراحت باشید !
عبدالله پیر گفت :
خیلی ساده است ، روزگاری من هم مثل شما بودم تا این که هفده سالم شد ؛ به نزد استادم رفتم . استاد من ، پیر مردی بسیار شاد و خوش رو بود که وقتی برای اولین بار خدمتش رسیدم زیر درختی نشسته بود . بدون هیچ دلیلی از ته دل می خندید . هیچ کس در اطراف او نبود و هیچ اتفاق خنده داری هم نیفتاده بود ، ولی او همین طور می خندید . من از او سوال کردم : چه اتفاقی برای شما رخ داده که همین طور در حال خندیدن هستید ؟ او در پاسخ به من گفت : من هم زمانی طولانی به اندازه تو بیچاره و غمگین بودم . ناگهان روزی متوجه شدم که این غم و اندوه انتخاب خود من است . سپس عبدالله ادامه داد : از آن پس ، صبح ، هر روز قبل از بلند شدن از رختخواب از خودم سوال می کنم : عبدالله یک روز دیگر شروع شده است . امروز دوست داری شادی را انتخاب کنی یا غم و بدبختی را ؟ خیلی جالب است ! چون هر روز تصمیم می گیرم شادی را انتخاب کنم .
عادت کنید سخن نغز بگویید
کمتر پیش می آید که کلامی شیرین ، لطیفه یا جوک انسان را خوشحال نکند و او را به وجد نیاورد . بنابر این افرادی که به این کار اقدام می کنند بخوبی با مشکلات زندگی کنار امده اند و هرگز پای آنان به مطب دکتر وا نشده است .
دارویی از جنس خنده
تمرین خنده به فواصل زمانی در روز باعث می شود اکسیژن بیشتری به مغز برسد و با آزاد شدن هورمون های انرژی زا در بدن ، فرد احساس آرامش بیشتری کند .
اثرات خنده درمانی
خنده درمانی سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث می شود کمتر دچار سرماخوردگی و عطسه شوید . همین طور بروز عفونت های حلق و ریه را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش می دهد . خنده استقامت بدن را در ابتلا به بیماری هایی همچون آسم ، برونشیت ، سردردهای عصبی و میگرن ، و نیز دردهای ناشی از ارتروز ، دیسک کمر و ستون فقرات افزایش می دهد . خنده درمانی نوعی تمرکز فکری محسوب می شود که افکار انسان را از دنیای فیزیکی جدا می کند تا جایی که ذهن به هیچ چیز دیگری نمی اندیشد .
اثرات خنده
زمانی که از ته دل می خندید و در آن لحظه تنها به چیزی می اندیشید که باعث خندیدن شما شده است ؛ در این حالت تمام اعضای بدن شما از عضلات سرو صورت گرفته تا دست و حتی قفسه سینه ، شما را در خندیدن همراهی می کنند . از این رو از ته دل خندیدن بهترین و مفیدترین نوع خنده است ! بنابر این ، از همین امروز تصمیم بگیرید با لبخند زدن به دیگران و از ته دل خندیدن آرامش را به محیط کار و زندگی تان آورده و زمینه ای مناسب برای رشد خلاقیت ها و دوستی های پایدار فراهم کنید .
خنده
خنده بهترین اسلحه جنگ با زندگی است . بنابر این ، خنده یادتان نرود .
خنده و مصائب زندگی
خنده مصائب و مشکلات زندگی را کوچک و آلام روحی انسان را محو می کند .
شوخ طبعی
شوخ طبعی راهبرد کنار آمدن موثری است . امروزه معلوم شده است که شوخ طبعی به بهبودی بیماری و جراحی کمک می کند . در ضمن ثابت شده است وقتی که برای کنار آمدن با موقعیت های فشار زا روانی از بذله گویی استفاده می کنند ، کارکرد ایمنی بدنشان بهبود می یابد .زیرا شوخ طبعی به ما کمک می کند با افزایش احساس شادمانی از طریق خنده و یا با افزایش حمایت اجتماعی از شبکه اجتماعی بیواسطه ، با مشکلات خود بهتر کنار بیاییم . زیرا شوخ طبعی حمایت اجتماعی از جانب دیگران را فرا می خواند .
شوخی و مقابله با فشار روانی
شوخی در مقابله با فشار روانی نیز نقش مراقبتی ایفا می کند و موجب کاهش تهدید و آسیب فشار روانی می شود . در واقع این گونه فرض می شود که شوخی موجب می شود که فرد جنبه مثبت رویدادها را در نظر بگیرد ، شوخی باعث می شود که فرد توانایی پیدا کند ، رویدادها را از جهتی دیگر ببیند ، بویژه از جهت شوخی و خنده ؛ لذا از میزان فشار روانی کاسته می شود .
شوخی و خنده در کودکان
کودکان خیلی زود تبسم می کنند ، در هفته های اول تولد ، تبسم اولیه ابتدا به سمت مادر و صدا است . آنان در چهار ماگی می خندند که در پاسخ به غلغلک یا سایر تحریکات لمسی ، بازی های دالی و در اواخر اولین سال زندگی در پاسخ به رویدادهای عجیب از قبیل شیر خوردن مادر از شیشه کودک می باشد . به نظر می رسد که ناهمخوانی باعث یرانگیختن خنده در مراحل اولیه تولد می شود ، این کار در شرایطی امکان پ1دیر است که موقعیت مطلوبی وجود داشته باشد . البته چنانچه علائم بازی ارائه شود ، در غیر این صورت رویدادهای ناهمخوان می توانند تهدید کننده باشند .
از حدود 18 ماهگی به بعد ، کودکان به بازی های تخیلی می پردازند . آنها مبالغه گویی ها ، لاف زدنی ها و ناهمخوانی ها را شروع می کنند . بازی های خیالی اغلب اجتماعی بوده و منبعی از شادمانی است .
هر چه کودکان بزرگتر می شوند ، لطیفه های خنده دار بحث برانگیزی را پیدا کرده و بعد از 6 الی 7 سالگی می توانند معانی را به صورت چند گانه درک کنند ، به خاطر این که به مرحله تفکر عملیات عینی پیاژه می رسند . کودکان به این دلیل لطیفه ها را خنده دار تر می یابند که مجبورند خودشان آنها را تجزیه و تحلیل کنند . این مساله به معنی درک مفهوم ضمنی لطیفه است که با احتمال بیشتری در شرایط شوخی نیز آن را مشاهده می کنیم .
از سنین اولیه کودکی یک عنصر اجتماعی قوی در شوخی کودکان وجود دارد . در سن 3 سالگی میلی قوی به گفتن لطیفه وجود دارد . کودک در شوخی دیگران شرکت می کند تا آنان را بخنداند . به خاطر این که خندیدن لذت بخش است و عضویت در گروه را شکل می دهد .
خندیدن
خنده یک داروی تقویتی است . وقتی که می خندید ، فعالیت امواج مغزی شما ، به اندازة امواج مغزی یک شخص شاد و با نشاط در می آید . بنابر این ، حتی در روزهای شلوغ و پر کار هم زمانی را صرف صحبت و گرم گرفتن با دوست خود کنید و برای هم لطیفه بگویید .