تا همین چند سال پیش، داشتن تلفن‌همراهی با صفحه‌نمایش رنگی، یک آرزوی بزرگ به نظر می‌رسید، اما پس از آن داشتن گوشی‌هایی با دوربین‌های دیجیتال VGA برای بسیاری یک آرزوی دست‌نیافتنی شد! در آن زمان، خرید مدل‌هایی با صفحه‌نمایش لمسی برای متمولان فراهم بود و این محصولات از دسته کالاهای لوکس به شمار می‌آمد.
علاوه بر این، تعبیه ویژگی‌‌هایی همچون GPS و وجود کارت‌شبکه بی‌سیم در این محصولات باعث شد تا امروزه انتظار مکالمه از یک تلفن‌همراه، ابتدایی‌ترین و حتی بی‌ارزش‌ترین چیزی باشد که یک خریدار به دنبال آن می‌گردد. عرضه مدل‌های فوق‌پیشرفته، آینده این کالای کوچک و پرمصرف را بسیار جذاب و در عین حال تاحدودی مبهم ساخته است. هنوز برای بسیاری توانایی پیشرفت این همراه جادویی مشخص نیست، اما تأثیرات آن بر بسیاری از بخش‌های زندگی بشر امری ملموس و قابل مشاهده است
مجله وزین شبکه در مقاله ای که توسط پیمان گلکار به نگارش در آمده است تحلیل جالبی از برترین موبایل های ۵ برند معتبر داشته است که با یکدیگر می خوانیم.
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام، شرکت‌‌های مختلف سعی دارند تا با معرفی گوشی‌های پیشرفته‌تر نظر خریداران را به سمت خود جلب کنند. در این مقاله ما پنج مدل برتر آینده تلفن‌همراه را که توسط پنج شرکت گوناگون معرفی شده و در راه بازار هستند، به شما معرفی کرده و مقایسه‌ای اجمالی بین آن‌ها انجام خواهیم داد تا معلوم شود آینده از آن کدام ستاره خواهد بود؟

گوشی‌های حاضر در رقابت

اولین مدل انتخابی ما گوشی N8 شرکت نوکیا است که ورود بسیار پرسروصدایی داشت. این شرکت که مدت‌ها محصول خاصی را به بازار ارائه نکرده بود، سعی کرد تا با هرچه پررنگ‌تر نشان دادن توانایی‌های این مدل، قدرت خود را به رخ سایر رقبا بکشد. البته شاید از این نکته غافل بود که پیشرفت سایر شرکت‌‌ها در این عرصه، سریع‌تر از آن چیزی بود که نوکیا تصور می‌کرد.




مدل دوم انتخابی ما از شرکت سامسونگ است که در بسیاری موارد گوی سبقت ارائه فناوری‌‌های نوین را از سایر شرکت‌‌ها ربوده است. تنوع بسیار زیاد در محصولات این شرکت با ادغام فناوری‌های جدید سبب شد تا ما مدل Galaxy A را از سری کهکشانی این تولید‌کننده کره‌ای انتخاب کنیم.




گوشی سوم برگزیده ما از شرکت موتورولا بود که به‌رغم حضور کمرنگش در بازار داخلی، توانسته بر دوران رکود خود به خوبی غلبه کرده و با مدل‌های توانمندی دوباره نامش را بر سر زبان‌ها بیاندازد. Milestone XT720 نام مدلی است که ما برای معرفی در نظر گرفتیم.




مدل چهارم منتخب ما از شرکت ال‌جی است که به‌رغم آن‌که اغلب علاقه چندانی در تولید گوشی‌های هوشمند از خود نشان نمی‌دهد، اما با توجه به تمایل بازار به سمت این رده، این سازنده نیز مجبور شد تا در سبد کالاهای تولیدی خود، مدل‌های هوشمند را نیز اضافه کند. SU950 تلفن‌همراهی است که ما از مدل‌های آینده این شرکت انتخاب کردیم.




آخرین مدل برگزیده ما گوشی iPhone 4 از شرکت نام‌آشنای Apple بود که از امکانات و ویژگی‌های جالبی نسبت به نسخه قبل خود برخوردار بود. از آنجا که اپل در صنعت کامپیوتر یک نام پرآوازه به شمار می‌آید، همواره همگان انتظار تولید محصولات متفاوت و پیشرفته‌ای را در این زمینه از آن دارند. حال در ادامه خواهیم دید، این توقعات تا چه میزان برآورده شده است.




طراحی


صفحه‌نمایش بزرگ و لمسی، مشخصه بارز تمامی مدل‌های موجود در رقابت است. تمامی سازندگان از بهترین مواد موجود در ساخت بدنه استفاده کرده‌اند و به هیچ‌کدام نمی‌توان ایراد خاصی گرفت. البته اپل علاوه بر این‌ها از یک ساختار شیشه‌ای مقاوم نیز استفاده کرده تا علاوه بر زیبایی، باعث افزایش استحکام این محصول شود.
در این بین نوکیا N8 با دارا بودن ضخامت ۱۲,۹ میلی‌متری، لقب قطورترین گوشی این رقابت را به دست می‌آورد. همچنین موتورولا Milestone XT720 با وزن ۱۶۰ گرمی خود، می‌تواند نقش یک وزنه را در جیب شما بازی کند! عنوان بلندقدترین مدل هم به Galaxy A سامسونگ می‌رسید که طولی برابر با ۱۱۹,۵ میلی‌متر دارد.
از لحاظ عرض نیز موتورولا با هیبت ۶۰,۹ میلی‌متری خود در صدر می‌ایستد. در نقطه مقابل، گوشی اپل با دارا بودن قطر ۹,۳ میلی‌متری خود نشان داده که یکی از باریک‌ترین نمونه‌های هوشمند بازار است. در مجموع هر پنج گوشی از طراحی و ساختار خوبی برخوردار هستند. به همین دلیل ترجیح می‌دهیم قضاوت را در این مورد به خود شما بسپاریم.
صفحه‌نمایش

در این بخش مدل‌های ال‌جی، نوکیا و اپل دارای صفحه‌نمایش ۳,۵ اینچی هستند و نماینده موتورولا و سامسونگ از نمونه ۳,۷ اینچی استفاده می‌کند. به دلیل محبوبیت صفحه‌نمایش خازنی، تمامی مدل‌ها به جز SU950 از این فناوری بهره می‌برند و باز به غیر از نماینده ال‌جی، سایرین از فناوری Multi Touch نیز پشتیبانی می‌کنند.
تعداد پیکسل‌های صفحه‌نمایش‌های گوشی‌ها کمی متفاوت است. در این مرحله، گوشی iphone 4 با دقت ۹۶۰×۶۴۰ پیکسل گوی سبقت را از سایر رقبا می‌رباید. یکی از نقاط قوت iphone 4 را می‌توان در حقیقت، صفحه‌نمایش بحث‌برانگیز آن عنوان کرد، صفحه‌‌نمایشی که با تراکم ۳۲۶ پیکسل در اینچ به‌راحتی توانسته دیگر رقبا را پشت سر بگذارد. ‎این صفحه‌نمایش با بهره‌گیری از فناوری IPS دارای زاویه دید مناسب و کنتراست بالایی است (۸۰۰ به ۱). صفحه‌نمایشی که به گفته مسئولان این سازنده، نقاط آن برای شبکیه چشم غیرقابل تشخیص هستند و شما تصاویر را همچون یک صفحه چاپ‌شده مشاهده می‌کنید. در نقطه مقابل سامسونگ با ارائه صفحه‌نمایش خود با فناوری S uper AMOLED ثابت کرده که تنها میزان پیکسل، عامل تعیین‌کننده نیست و کیفیت فوق‌العاده بالای این نوع از صفحه‌نمایش به خوبی مؤید این قضیه است.
رنگ‌ها در این نوع از صفحه‌نمایش، باکیفیت بسیار بالایی نمایش داده می‌شوند و حتی در زیر نور شدید آفتاب باز قابلیت خوانا بودن به خوبی حفظ می‌شود. دقت صفحه‌نمایش ۴۸۰×۸۰۰ پیکسل این محصول برای مصارف روزمره کاملاً مناسب است. صفحه‌نمایش ۳,۷ اینچی گوشی تولیدی موتورولا از حداکثر دقت ۴۸۰×۸۵۴ پیکسل پشتیبانی می‌کند که این موضوع باعث شده تا از نظر دقت صفحه‌نمایش، بهترین گزینه بعد از iphone 4 در بازار باشد.
در این بین، نماینده‌های نوکیا و ال‌جی دارای حداکثر ۶۴۰×۴۸۰ پیکسل هستند که نسبت به سایرین در مکان پایین‌تری قرار می‌گیرند. اگرچه نوکیا نیز از فناوری AMOLED استفاده کرده است، اما با توجه به ورود نمونه‌های جدیدتر شاید نتوان از آن انتظار وجود یک تصویر خارق‌العاده را داشت. البته SU950 ال‌جی در این قسمت از همه ناامید‌کننده‌تر ظاهر شده است و با صفحه‌نمایش TFT که تنها از ۲۵۶هزار رنگ پشتیبانی می‌کند، نشانه‌ای از یک مدل آینده در خود ندارد.
سیستم‌عامل و پردازنده

شاید بتوان اندروید را برنده بازی سیستم‌عامل‌های موجود در بازار دانست. در این بین شرکت‌‌هایی که دارای تولیدات مختلف با سیستم‌عامل‌های گوناگون هستند، توانمندترین مدل‌های نسل آینده خود را بر مبنای اندروید طراحی و روانه بازار خواهند کرد. شاید جای خالی ویندوز موبایل به دلیل عدم پشتیبانی مناسب مایکروسافت و عقب افتادن در مقابل رقیب قدرتمند خود در اینجا به خوبی به چشم بیاید.
گوشی‌‌های ال‌جی، موتورولا و سامسونگ هر سه به سیستم‌عامل اندروید نسخه ۲,۱ ملقب به Elclair مجهز هستند. البته به تازگی نسخه ۲,۲ اندروید نیز معرفی شده که این مدل‌ها توانایی پشتیبانی از آن را نیز دارند. محصول تولیدی اپل از سیستم‌عامل انحصاری این شرکت با نام iOS4 استفاده می‌کند که از قابلیت‌ها و امکانات خوبی برخوردار است. مکینتاش با ارائه یک سیستم‌عامل منبع‌باز، به خوبی ثابت کرد که راه موفقیت در این میان از آن چه سیستم‌عاملی خواهد بود، راهی که اندروید و به دنبال آن نوکیا در جدیدترین نسخه سیمبیان ملزم به رعایت کردن آن شده‌اند. نوکیا برای نخستین بار در N8 از سیمبیان نسخه سوم استفاده می‌کند تا بلکه به کمک آن بتواند محبوبیت این سیستم‌عامل را دوباره بازگرداند.
پردازنده مورداستفاده برای هر مدل، نوع متفاوتی است. سامسونگ از پردازنده ۷۲۰ مگاهرتزی TI OMAP3440 بهره می‌برد، اما نوکیا به پردازنده ۶۸۰ مگاهرتزی ARM 11 با پردازنده‌گرافیکی مجتمع مجهز شده است. اپل از پردازنده قدرتمند یک گیگاهرتزی A4 که در iPad نیز به‌کار رفته، استفاده می‌کند. گوشی ال‌جی از پردازنده قدرتمند یک گیگاهرتزی Qualcomm Snapdragon QSD8250 بهره می‌برد که برای اولین بار در گوشی HTC HD2 استفاده شد و در آخر موتورولا از پردازنده ۷۲۰ مگاهرتزی ARM Cortex A8 بهره می‌برد.
دوربین

می‌توان دوربین را یکی از بخش‌های ثابت گوشی‌های امروزی دانست که کیفیت آن فاکتور مهمی برای بسیاری از خریداران به شمار می‌آید. در این بخش، نوکیا توانسته با مدل N8 خود گوی سبقت را از سایر رقبا برباید. این گوشی به یک دوربین عکاسی دوازده مگاپیکسلی مجهز است و با آن‌که اولین دوازده مگاپیکسلی دنیا نیست، اما نوکیا ادعای زیادی درباره کیفیت بالای آن دارد. این گوشی با تجهیز به یک فلاش قدرتمند زنون می‌تواند نویدبخش روزهای روشنی برای علاقمندان به عکاسی به شمار آید. همچنین توانایی فیلم‌برداری با کیفیت HD و با سرعت ۲۵ فریم در ثانیه نشان از کیفیت بالای ضبط تصاویر دارد. در این بین موتورولا پس از نوکیا در مقام دوم قرار می‌گیرد.
دوربین هشت مگاپیکسلی Milestone XT720 که از پشتیبانی فلش زنون برخوردار است، قادر به ضبط تصاویر با سرعت ۲۴ فریم در ثانیه و کیفیت HD است. در این میان، اپل نیز به ظاهر ناپرهیزی کرده و پس از دو مدل دو مگاپیکسلی و یک مدل ۳,۲ مگاپیکسلی، این‌بار به تولید یک گوشی با دوربین پنج مگاپیکسل روآورده است، اگرچه این دقت در دنیای امروز یک ویژگی معمولی تلقی می‌شود، اما برای دوستداران اپل، دیدن همین مقدار دقت خوشحال‌کننده است! به خصوص حضور یک فلاش کوچک دیود نوری برای نخستین بار امید را نزد هوادارن iphone 4 برگردانده است.
همچنین این مدل می‌تواند تصاویر را با کیفیت HD و با سرعت سی فریم در ثانیه ضبط کند که خود نقطه عطفی برای این شرکت به شمار می‌رود. در سوی دیگر، سامسونگ با آن‌که نخستین مدل دوازده مگاپیکسلی دنیا را تولید کرد، اما Galaxy A را به یک دوربین پنج مگاپیکسلی مجهز ساخته که تنها یک فلاش دیود‌نوری کوچک برای آن در نظر گرفته شده است. البته این مدل مانند دو مدل قبلی، قابلیت فیلم‌برداری HD دارد. در آخرین رده این بخش، SU950 ال‌جی قرار می‌گیرد که دوربین پنج مگاپیکسلی آن را هیچ فلاشی همراهی نمی‌کند و به نظر هم نمی‌رسد سایر گوشی‌های این رده دارای قابلیت فیلم‌برداری HD باشد (اطلاعات کافی در مورد این قابلیت گوشی وجود نداشت).
سایر امکانات

این قسمت بهترین جا برای عرض‌اندام تلفن‌های همراه برای یکدیگر است. به‌طور معمول، سازندگان تلاش زیادی دارند تا با به‌کارگیری فناوری‌های نوین در تلفن‌های همراه تولیدی خویش، برای سایر رقبا عرض‌اندام کنند. تمامی این مدل‌ها به تجهیزات عمومی همچون WLAN، HSDPA، HSUPA و GPS مجهز هستند. N8 نوکیا به خروجی HDMI نیز مجهز است و جزء نخستین مدل‌هایی است که از رابط بلوتوث نسخه سه بهره می‌برد. این مدل دارای حافظه داخلی شانزده گیگابایتی بوده که به کمک کارت‌حافظه ۳۲ گیگابایتی قابل ارتقا است.
همچنین توانایی ضبط صدا، آن‌هم به صورت دالبی ۱/۵ کاناله، از دیگر شاهکارهای این گوشی جدید نوکیا خواهد بود. گوشی اپل نیز دارای امکانات نوینی است. iphone 4 از کارت‌شبکه بی‌سیم با استاندارد ۸۰۲٫۱۱n پشتیبانی می‌کند که می‌توان با کمک آن اطلاعات را با سرعت سیصد مگابیت بر ثانیه منتقل کرد. همچنین یک ژیروسکوپ به گوشی اضافه شده تا به همراه شتاب‌سنج بتواند مختصات گوشی را به صورت سه‌گانه محاسبه کند تا شما بتوانید از بازی کردن با آیفون بهترین لذت را ببرید.
این گوشی در دو نسخه ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی عرضه می‌شود. Milestone XT720 موتورولا متعلق به رده‌ای است که توانست نام این شرکت را دوباره بر سر زبان‌ها بیاندازد. این مدل شاید نسبت به سایر رقبا دارای فناوری جدیدی نباشد، اما کارایی مطلوب این سری سبب خواهد شد تا مورد استقبال بسیاری قرار گیرد. Galaxy A شاید بیشتر از هر چیزی به صفحه‌نمایش با فناوری ***** AMOLED خود ببالد که تصاویر بسیار باکیفیتی را به شما نشان می‌دهد. SU950 نیز علاوه بر امکانات کاملی که به کاربر خود ارائه می‌دهد، به TV Tuner داخلی مجهز است تا به کمک آن بتوانید برنامه‌های تلویزیونی را تماشا کنید.
سخن آخر

باید توجه داشت که کارایی یک گوشی تنها وابسته به توانایی‌های سخت‌افزاری آن نیست و امکانات شبکه تأثیر بسزایی در نشان دادن این قابلیت‌ها دارد. در حقیقت، بسیاری از این قابلیت‌ها مبتنی بر امکانات شبکه مخابراتی است که از گوشی خود در آن استفاده می‌کنید. البته با توجه به شبکه نه‌چندان پیشرفته کشور ما به‌طور حتم بسیاری از کاربردهای یک تلفن‌همراه برای کاربران ایرانی غیرقابل استفاده خواهد ماند.
اما در دنیایی که با سرعتی بالا به‌خصوص در زمینه ارتباطات رو به پیشرفت است، سرانجام روزی همه قادر به استفاده از تمام توانایی‌های این وسایل جادویی همراه خواهند شد. البته در مقایسه انجام‌شده، عامل قیمت نیز فاکتور بسیار مهمی است که می‌تواند در تصمیم خریدار تأثیر زیادی داشته باشد. حال باید منتظر ماند و دید مدل‌های پرتوان این سازندگان، چه سهمی از بازار را به تسخیر خود در خواهند آورد (جدول ۱ مقایسه مشخصات فنی).




منبع:برسام