مجله علمي «نيوساينتيست»، در گزارشي شش راز بزرگ منظومه شمسي را به عنوان مهمترين ناشناخته‌هاي اين منظومه معرفي كرد.

به گزارش ايسنا، در اين گزارش آمده است: حدود چهار ميليارد و شش ميليون سال قبل در يك نقطه دور افتاده و معمولي در كهكشان راه شيري چيزي شكل گرفت.

اين معجون از جنس ماده در ميان ذرات تمام كهكشانهاي متشكل از گازهاي هيدروژن و هليوم و غبارهاي جامد شروع به متراكم شدن كرد و مولكولها را تشكيل داد.

بخشي از اين ابر مولكولي تازه شكل گرفته چون نمي توانست در برابر وزن خود مقاومت كند در درون خود فرو ريخت. سپس در ميان گرما و انفجار ستاره‌اي متولد شد كه امروز «خورشيد» ما نام دارد.

ما دقيقا نمي دانيم چه چيزي عامل آغاز اين پديده بوده است.

شايد يك موج تكان دهنده در گير و دارهاي مرگ انفجاري از يك ستاره نزديك عامل اصلي وقوع اين پديده باشد.

وقوع اين انفجارات در كيهان غير معمول نيست و به طور مكرر و غير قابل شمارش رخ مي‌دهند تا جايي كه مي دانيم خود كهكشان راه شيري حدود 13 ميليارد سال پيش بر همين اساس و مبتني بر همين پديده‌هاي انفجاري شكل گرفت.

هنوز هم اگر با تلسكوپ به فضا نگاه كنيم در نقاط دور دست كهكشانمان اين پديده را مي‌بينيم.

اما از سوي ديگر تا جايي كه دانش ما پيش مي‌رود شكل گيري اين جرم خاص و سپس خورشيد، پديده‌اي منحصر به فرد در كائنات است.

بر اساس گزارش نيوساينستيت، از يك صفحه نازك ماده كه از تولد اين ستاره بر جاي ماند، هشت سياره شكل گرفت كه با جاذبه خورشيد هر يك در مدار خود قرار گرفتند.

يكي از اين آنها در موقعيت خاصي در ارتباط با خورشيد و ساير سياره‌ها در اين منظومه مستقر شد و زمين را تشكيل داد و سپس مخلوقات زميني حيات خود را روي اين سياره آغاز كردند.

اما پس از سالها تحقيق و كاوش و پژوهش دانشمند‌ان علم نجوم و كيهان شناسي هنوز شش راز بزرگ در اين منظومه شگفت انگيز وجود دارد كه هنوز جز ناشناخته‌هاي علمي به حساب مي‌آيند.

راز اول، مربوط به تولد منظومه شمسي است.

همانطور كه مطرح شد دانشمند‌ان هنوز نمي‌دانند اين منظومه چگونه شكل گرفته است.

راز دوم پديده خسوف و كسوف است.

سوالي كه ذهن محققان را در اين زمينه به خود مشغول كرده اين است كه با وجودي كه خورشيد و ماه در حقيقت از نظر جثه بسيار با هم فرق دارند، اما چرا در آسمان به يك اندازه به نظر مي‌رسند؟

راز سوم سيارات اين منظومه هستند.

پژوهشگران در تلاش هستند دريابند كه آيا سياره ديگري نيز در اين منظومه وجود دارد؟ آنها تصور مي‌كنند كه منظومه شمسي ما موطن سياره گمنامي باشد كه به بزرگي مريخ يا زمين است.

راز چهارم دنباله‌دارها هستند.

دانشمند‌ان هنوز نمي دانند منشا دنباله‌دارها از كجا است. تئوري‌هاي بسياري در اين زمينه مطرح شده،‌ اما هيچ يك تاكنون به اثبات نرسيده اند.

راز پنجم اين است كه آيا منظومه شمسي در كهكشان راه شيري يا نقاط ديگر كيهاني منحصر به فرد است يا ممكن است نمونه مشابه آن نيز وجود داشته باشد.

تاكنون حدود 280 منظومه ستاره‌اي بيگانه شناسايي شده‌اند، اما هيچ يك شبيه منظومه شمسي ما نبوده‌اند.

بالاخره آخرين راز مربوط به پايان اين پديده بي‌نظير است.

سوال اين است كه عمر اين منظومه چطور به پايان خواهد رسيد.

به گزارش ايسنا، با اين تفاصيل، منظومه شمسي ما با تمام سيارات اقمار، سيارك‌ها و خورشيد در مركز آن منبع بي‌انتهايي جذابيت، فريبندگي و شگفتي است كه دانش انسان در برابر عظمت آن همچنان بسيار ناچيز است.
منبع
__________________