بالا
 تعرفه تبلیغات




 دانلود نمونه سوالات نیمسال دوم 93-94 پیام نور

 دانلود نمونه سوالات آزمونهای مختلف فراگیر پیام نور

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 2 از مجموع 2

موضوع: آشنائي با انواع روش‌هاي جراحي بيني

  1. #1
    Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Mar 2009
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    طراح و تحلیل گر حرفه ای وب
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

    New آشنائي با انواع روش‌هاي جراحي بيني

    راينولوژي يك شاخه فوق‌تخصصي از رشته گوش و حلق و بيني و جراحي سر و گردن است و به بيماري‌ها و جراحي‌هاي ناحيه بيني مي‌پردازد.
    علاوه بر اينها امروزه محدوده راينولوژي فقط به بيني و سينوس‌ها محدود نمي‌شود، بلكه به ساختمان‌هاي مجاور سينوس‌ها و بيني نيز توجه نشان مي‌دهد، از آنجا كه اين محدوده از بدن بسيار مهم و حياتي است در نتيجه مشكلات و بيماري‌هاي مربوط به آن نيز چه از نظر جسمي و چه از نظر اجتماعي و رواني در كيفيت زندگي افراد نقش بسيار مهمي دارد. برخوردار نبودن از يك تنفس مطبوع و راحت نه تنها زندگي شغلي و شخصي فرد را مختل مي‌كند، بلكه بر سيستم عمومي بدن نيز اثرات منفي خواهد گذاشت. علم راينولوژي درواقع بعد از بررسي اين مشكلات تلاش مي‌كند تا سطح عملكرد گوش، حلق و بيني را بهبود بخشد. امروزه روش‌هاي تشخيصي و درماني متنوع و پيشرفته‌اي از جمله روش آندوسكوپيك در درمان نابهنجاري‌هاي بيني، سينوس‌ها و بيماري‌هاي وابسته به آن تأثير چشمگيري دارند. در رابطه با انواع نابهنجاري‌هاي بيني، بيماري‌هايي كه ممكن است با اين اختلالات اشتباه گرفته شوند و همچنين روش‌هاي تشخيصي، جراحي‌ها و... با دكتر محسن نراقي، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، راينولوژيست و جراح بيني و دبير علمي اولين كنگره بين‌المللي راينولوژي گفت‌وگو كرده‌ايم. ايشان معتقدند روش تشخيص آندوسكوپيك به عنوان يك روش استاندارد طلايي در تشخيص و درمان بيماري‌هاي گوش و حلق و بيني اهميت ويژه‌اي دارد. البته علاوه بر مزيت‌هاي اين روش محدوديت‌هاي آن را نيز بايد در نظر گرفت.

    * دكتر نراقي، لطفاً در ابتدا كمي در مورد فيزيولوژي بيني و تأثير آن روي ساير بافت‌هاي بدون توضيح دهيد.
    - فيزيولوژي بيني بسيار مهم و پيچيده است. مهم‌ترين عمل بيني وظيفه آن در تسهيل تنفس است. اگر فردي تنفس از راه بيني را از دست بدهد بر سلامت بافت‌هاي ديگر نيز تأثير منفي خواهد گذاشت. از همه مهم‌تر اين‌كه وقتي در مورد بيني و سلامت آن صحبت مي‌كنيم اين مسأله حتي در روابط اجتماعي افراد اثرات زيادي دارد به اين طريق كه افرادي كه تنفس از راه بيني را از دست مي‌دهند خواب راحتي ندارند، در نتيجه طي روز كسل، بي‌حوصله و عصبي هستند. بيني در تصفيه و مرطوب كردن هوا نيز نقش مهمي دارد، يعني مقداري از ذرات هوا توسط آن گرفته مي‌شود و بعد به راه‌هاي تنفسي تحتاني يعني ريه‌ها مي‌رود. در شرايط تنفسي از نظر رطوبت، وقتي هوا وارد قسمت ريه مي‌شود شايد چيزي حدود 75 تا 95 درصد از رطوبت آن اشباع شود. اين مسأله براي ريه خيلي مهم است. چون ما يك لايه مرطوب كننده بر روي بافت پوششي و سلول‌هايي كه در سيستم تنفسي است، داريم كه اين لايه مرطوب كننده يكي از مهم‌ترين سدهاي دفاعي بدن در مقابل عوامل ميكروبي و ميكروارگانيزم‌ها است، به اين صورت كه ذرات در اين لايه به دام مي‌افتند و اين ترشحات مدام در حال عوض شدن هستند (يعني تقريباً هر 20 دقيقه يك بار عوض مي‌شوند). اين ترشحات نهايتاً از پشت حلق بلع و وارد معده شده و توسط اسيد آن خنثي مي‌شوند، اين چرخه‌اي است كه در همه افراد وجود دارد. همچنين اين لايه مرطوب كننده داراي يك سري از عوامل ضد دفاعي است كه اين كار آنها از بين بردن باكتري‌ها و ويروس‌هاست.
    * آيا اين چرخه در افرادي كه تنفس از راه بيني ندارند، وجود دارد؟
    - خير، در اين افراد به دليل نبودن اين چرخه سيستم دفاعي در قسمت تحتاني راه‌هاي هوايي مثل ريه‌ها نسبت به فردي كه از راه بيني تنفس مي‌كند، آسيب‌پذيرتر مي‌شود.
    * جراحي‌هاي بيني در چند گروه طبقه‌بندي مي‌شوند؟
    - وقتي صحبت از جراحي‌هاي بيني مي‌كنيم منظور جراحي‌هاي پلاستيك (زيبايي) و جراحي‌هاي عملكردي داخل بيني است. جراحي‌هاي عملكردي براي اصلاح عملكرد داخل بيني انجام مي‌شود. اين جراحي‌ها معمولاً در افرادي كه از راه بيني نمي‌توانند به دلايل مختلف از جمله انحراف تيغه بيني تنفس كنند، انجام مي‌شود. انحراف تيغه بيني در بعضي از افراد آنقدر شديد مي‌شود كه تنفس را حتي از حفره بيني نيز محدود مي‌كند. اين افراد حتماً به جراحي نياز دارند. افرادي كه دچار پليپ‌هاي بيني هستند و يا مشكلاتي مثل بزرگ شدن بيش از حد شاخك‌هاي بيني دارند نيز حتماً بايد تحت جراحي قرار گيرند.
    * هدف اصلي در هر كدام از اين جراحي‌ها بر روي چه مسأ‌له‌اي بايد متمركز باشد؟
    - در هر كدام از اين جراحي‌ها هدف جراح بايد حفظ عملكرد بيني باشد و اين مسأله نبايد فداي روش جراحي زيبايي شود. به اين معني كه ما در جراحي‌هاي پلاستيك تا حدي مجاز به تغيير در بيني هستيم تا اينكه هيچ صدمه‌اي به عملكرد داخل بيني وارد نشود.
    * براي پيشگيري از آسيب‌هايي كه قبل، حين و بعد از عمل جراحي ممكن است ايجاد شود چه اقداماتي را بايد مد نظر داشته باشيم؟
    - با توجه به تحولاتي كه در علم راينولوژي به وجود آمده، شناخت ما نسبت به مشكلات داخل بيني خيلي بيشتر شده است. در گذشته وقتي مي‌خواستيم بيني را معاينه كنيم امكاناتمان خيلي ساده بود در نتيجه ديدمان را نسبت به داخل بيني محدود مي‌كرد و همين امر باعث مي‌شد بسياري از مشكلات داخل بيني از نظر مخفي بماند و از آنها در حين عمل غفلت شود، به طوري‌كه بعد از عمل جراحي براي بيمار مشكلات اساسي به‌وجود مي‌آمد و بيمار مجبور بود مجدداً به اتاق عمل بيايد. ولي امروزه يكي از امكاناتي كه در اختيار ما قرار گرفته آندوسكوپي بيني است. ما به كمك اين آندوسكوپ‌ها مي‌توانيم تمام مسائل داخل بيني را قبل از عمل تشخيص دهيم.
    معاينه آندوسكوپيك براي بيمار خيلي راحت است چون ما قسمت‌هاي مختلف بيني را با آندوسكوپ‌هايي كه 4 ميلي‌متر بيشتر قطر ندارند مشاهده مي‌كنيم. پس تمام ارزيابي‌ها قبل از عمل بايد انجام شده باشند.
    * تكنيك‌ها و روش‌هاي جراحي جديد تا چه حد در به حداقل رساندن دست‌كاري‌ها و زخم‌هاي داخل بيني مؤثر بوده‌اند؟
    - يكي از مشكلاتي كه هميشه بعد از عمل‌هاي جراحي وجود داشته، چسبندگي‌هاي داخل بيني بوده، يعني موقع عمل جراحي به دليل آنكه بسياري از برش‌ها از داخل است، برش‌هايي كه در ديواره مياني و كناري بيني داده مي‌شود ممكن است به هم بچسبند و مقدار زيادي از راه تنفسي را مسدود كنند. براي همين امروزه، در روش‌هايي كه استفاده مي‌شود اولاً سعي بر اين است كه زخم هاي داخل بيني به حداقل برسد (يعني برش‌ها در حد ميلي‌متر باشند) و دوم استفاده از روش‌هاي جراحي آندوسكوپيك براي حل بعضي از مشكلاتي است كه در حين عمل به وجود مي‌آيند. مسأله ديگر اين است كه در جراحي‌هايي كه سابقاً معمول بوده، بافت بيني بايد مقدار زيادي برداشته مي‌شد، يعني تغيير شكل در بيني مبتني بر كاهش يا برداشتن بافت آن بود. اين عمل در درازمدت اثراتي را به صورت جمع‌شدگي بيش از حد بيني، فروافتادگي غضروف‌هاي طرفي و... ايجاد مي‌كرد، به همين دليل در اين جراحي‌ها تغييراتي به‌وجود آمد كه مبناي آنها از كاهش دادن و برداشتن بافت‌ها به تغيير شكل آنها تبديل شد.
    * حفظ عملكرد بيني به چند طريق انجام مي‌شود؟
    - اين كار از دو طريق يعني هم از داخل بيني و هم خارج آن با اجتناب از برداشتن زياد بافت و به حداقل رساندن برش‌ها و خدشه‌دار نكردن داربست اسكلتي بيني انجام مي‌شود. چون روند ترميمي بيني سال به سال تغيير مي‌كند در نتيجه ما بايد در جراحي اين تغييرات را در نظر بگيريم. چون عوارض جراحي بيني ممكن است در درازمدت خودشان را نشان دهند. بعد از جراحي هم مراقبت‌هاي لازم بايد انجام شوند كه از چسبندگي‌هاي داخل بيني پيشگيري شود.
    * توصيه‌هايي كه بيمار بعد از جراحي بايد آنها را رعايت كند شامل چه نكاتي هستند؟
    - بعد از جراحي‌هاي پلاستيك، مهم‌ترين مراقبت‌ها جلوگيري از ضربه خوردن است، بعضي از عوامل نيز تورم بيني را افزايش مي‌دهند مثل قرار گرفتن در معرض آفتاب كه بايد از آن اجتناب كرد. به طور كلي براي هر نوع بيني و برحسب جراحي انجام شده توصيه خاصي وجود دارد.
    * در چه زماني افراد به وجود انحراف و يا مشكل در بيني خود پي برده و به پزشك مراجعه مي‌كنند؟
    - انحراف داخل بيني شيوع بالايي دارد. اگر ما بخواهيم انحراف را از بعد فيزيكي بررسي بكنيم چيزي حدود 70 درصد افراد نرمال هم درجاتي از انحراف تيغه بيني دارند. ولي هر انحرافي دليل بر اين نمي‌شود كه فرد احتياج به جراحي داشته باشد. ما در مواقعي اين انحراف را عمل مي‌كنيم كه براي بيمار علايم ايجاد كرده باشد. مهمترين سؤالي كه از بيمار پرسيده مي‌شود نوع تنفس آنها است. و در مورد تنفس باز هم مهم‌ترين سؤال اين است كه بيمار در هنگام خواب تنفسش به چه صورت است؟ از راه دهان يا بيني؟ چون موقع خواب الزاماً تنفس بايد از راه بيني باشد.
    بعضي از افراد اين مسأله را عادي مي‌دانند، يعني وقتي از آنها در مورد مشكل تنفسي‌شان سؤال مي‌كنيم پاسخ منفي مي‌دهند و وقتي مي‌پرسيم از راه دهان نفس مي‌كشند يا بيني مي‌گويند از راه دهان. بنابراين تنفس از راه دهان علت بسيار مهمي است كه باعث مي‌شود ما افراد را تحت عمل جراحي انحراف تيغه بيني قرار دهيم.
    * كدام يك از بيماري‌ها ممكن است با انحراف تيغه بيني اشتباه گرفته شوند؟
    - بعضي از بيماري‌ها علايم مشابه اين انحراف را ايجاد مي‌كنند، يكي از آنها آلرژي‌هاي بيني هستند كه بخصوص در بهار و تابستان شايع‌تر بوده و با درمان‌هاي دارويي رفع مي‌شوند. بعضي از اوقات فرد هم مبتلا به آلرژي است وهم از انحراف تيغه بيني رنج مي‌برد كه در اين صورت آلرژي با درمان دارويي رفع مي‌شود و انحراف با جراحي و اين دو هيچ منافاتي با هم ندارند. دومين بيماري سينوزيت‌هاي مزمن هستند كه برخلاف سينوزيت‌هاي حاد در بعضي مواقع تنها علامتشان گرفتگي بيني و صداي تو دماغي است. حالات اين افراد هميشه شبيه افراد سرماخورده است. پليپ‌ بيني نيز از جمله بيماري‌هايي است كه ممكن است با انحراف تيغه اشتباه گرفته شوند. اين پليپ‌ها در بسياري از مواقع همراه با سينوزيت‌ مزمن هستند و افراد مبتلا به آن در تمام طول سال از گرفتگي بيني و بويايي ضعيف رنج مي‌برند. در بررسي‌هايي كه در كيفيت زندگي‌ اين افراد كرده‌اند، كيفيت زندگي اين افراد به مراتب پايين‌تر از كساني است كه دچار نارسايي قلبي و دردهاي كمر و... هستند. معمولاً درمان تأثير چشمگيري در روند زندگي اين افراد دارد. بيش از 90 درصد علل گرفتگي بيني در همين چند دسته است بنابراين تشخيص صحيح آنها در روند درمان بسيار مؤثر خواهد بود.
    * خرخر كردن تا چه حدي با انحرافات و ناهنجاري‌هاي بيني در ارتباط است؟
    - خرخر كردن علل بسيار متعددي دارد ولي منشاء اصلي آن مربوط به ديواره‌هاي حلق است. مشكلات بيني نمي‌توانند علت خرخر باشند ولي مي‌تواند در ايجاد آن تأثير منفي داشته باشند. يعني وقتي بيني فرد مسدود است و انحراف شديد دارد خرخر هم مي‌كند. براي درمان اين فرد اول به طور مستقيم روي حلقش عمل جراحي صورت نمي‌گيرد، بلكه بايد مسير تنفسي از ابتداي ورود جريان هوا اصلاح شود. اگر افراد مبتلا به اين اختلال وزن بالا دارند در ابتدا به آنها توصيه مي‌شود كه براي جلوگيري از خر‌خر وزنشان را كم كنند ولي اگر فرد از وزن مطلوبي برخوردار بود ابتدا مشكلات بيني مثل انحراف تيغه بايد رفع شود و بعد به سراغ حلق برويم. البته حل مشكلات بيني يك اقدام مقدماتي در رفع خرخر است و تمام مشكل خرخر را به طور اساسي حل نمي‌كند.
    * جراحي‌هاي آندوسكوپيك علاوه بر مزايايشان، چه محدوديت‌هايي دارند؟
    - اين نوع جراحي‌ها، براي جراح بسيار مشكلند. اولاً ما در محيطي (ناحيه بيني و اطراف آن) كار مي‌كنيم كه بسيار پرخون است، در نتيجه حين جراحي اگر كوچك‌ترين خونريزي ايجاد شود عمل دچار مشكل خواهد شد. اين امر ممكن است در طول جراحي بارها تكرار شود، بنابراين جراح بايد باحوصله باشد، دوم اينكه آناتومي سينوس‌ها بسيار پيچيده بوده و مجاورات (عصب بينايي) پيچيده‌اي هم دارد. بنابر اين اگر جراح با اين آناتومي آشنا نباشد به عصب بينايي فرد آسيب مي‌رساند. سوم اينكه آناتومي سينوس‌ها در افراد مختلف بسيار متغير است و دو فرد سينوس‌هايشان مثل هم نيست و در نهايت اينكه جراحي كه اين عمل را انجام مي‌دهد فقط با يك دست كار مي‌كند و با يك دست نيز دستگاه آندوسكوپ را نگه مي‌دارد. بنابه همين دلايل اين جراحي يكي از مشكل‌ترين جراحي‌هاست.

    درباره بزرگي شاخك هاي بيني
    شاخك هاي بيني نقش بسيار مهمي در فيزلوژي بيني ايفا مي‌كنند. اين شاخك‌ها به دلايل مختلف مثل التهابهاي طولاني حجم زيادي پيدا كرده و مسير بيني را مسدود مي‌كنند. گاهي نيز در معاينات اوليه تشخيص پليپ روي آنها داده مي‌شود. درمان آنها در گذشته به اين صورت بوده كه اين شاخك‌ها را برمي‌داشتند و در نتيجه بيني خالي مي‌شد. نبود اين شاخك‌ها باعث مي‌شود كه فرد از تنفس خود احساس رضايت نكند، چون در قسمت قدامي و جلوي اين شاخك‌ها گيرنده‌هاي خاصي وجود دارد كه وقتي هوا وارد بيني مي‌شود، از طريق اين گيرنده‌ها به مغز پيغام مي‌رسد و عمل تنفس را مطبوع مي‌كند. اين شاخك‌ها تا حد ممكن بايد حفظ شوند. امروزه با جراحي‌هاي ظريف‌تر علاوه بر اينكه اين شاخك‌ها حفظ مي‌شوند، حجم‌‌شان نيز با حفظ كامل مخاط كم خواهد شد.




    فروشگاه نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی



    دانلود رایگان نمونه سوالات دانشگاه پیام نور





    http://up.pnu-club.com/images/00ld7yux3ay3itvspd7n.png
    برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

    به ادرس زیر مراجعه کنید

    نمونه سوالات رایگان پیام نور




  2. #2
    Borna66 آواتار ها
    • 55,397
    مدير بازنشسته

    عنوان کاربری
    مدير بازنشسته
    تاریخ عضویت
    Mar 2009
    محل تحصیل
    خيام-سهراب
    شغل , تخصص
    طراح و تحلیل گر حرفه ای وب
    رشته تحصیلی
    مهندسي نرم افزار
    راه های ارتباطی

    پیش فرض

    جراحي پلاستيك بيني


    Rhinoplasty - جراحي پلاستيك بيني

    نويسنده : دكتر محمد حسن عامری-متخصص گوش حلق و بينی و جراحی سر و گردن

    مراحل اقدام عملي | مراقبت هاي بعد از عمل | نكاتي كه بيمار بايد بداند

    هر روز افراد بسياري با استفاده از عملهاي مختلف زيبايي اعتماد به نفس بيشتري پيدا كرده واز زندگي خود لذت بيشتري مي برند. اين اطلاعات فقط براي آگاهي شما ارائه شده است . بديهي است جزئيات بيشتروميزان سودمندي چنين عملي براي شما ، مواردي هستند كه مي توانيد حضوراً با اينجانب مطرح نماييد .

    از بين تمام اعمال زیبائی ، جراحي پلاستيك بيني كه اصطلاحاً " رينوپلاستي " ناميده مي شود از ويژگي هاي خاصي برخوردار است لذا سعي مي كنم با تفضيل بيشتري مورد بحث قرار گيرد . اين عمل چيزي بيشتر از مهارت جراحي است ودر حقيقت تلفيقي از علم وهنر است . جراح زيبايي بيني قبل از هر چيز يك پزشك است وفاكتورهاي پزشكي ورواني كه باعث شده يك فرد سالم با ميل خودش براي انجام يك جراحي مراجعه كند رابه خوبي درك مي كند . ضمناً اومثل ميكل آنژ يك مجسمه تراش است .ميكل آنژ تكه سنگي در اختيار داشت وبا چشم بصيرت اثر خود را در لابلاي آن مي ديد .وي با تراشيدن قسمتهاي زايد سنگ اثر خودرادرمعرض ديد ديگران قرار داد . جراح زيبايي بيني نيز با درنظرگرفتن شكل مناسب بيني براي هر صورت خاص ، بابرداشتن قسمتهاي اضافي وحالت دادن به قسمتهاي باقيمانده سعي ميكند اثر هنري خود را درمعرض ديد قراردهد. بديهي است وي هيچگاه به بيني به طور منفرد نگاه نميكند بلكه بيني را دركنار ساير اجزاي صورت بيمارش مي بيند . به عبارت بهتر نمي توان بادرنظر گرفتن يك بيني ايده ال به خلق آن پرداخت بلكه بهترين بيني نوعي است كه با ساير اجزاء صورت هماهنگي داشته باشد. تصوروانتظارات غيرواقع بينانه درمورد جراحي پلاستيك بيني زياد است. هميشه اين امكان وجود ندارد كه بافت انسان را به گونه اي تغيير داد تا آنچه بيمار دلش مي خواهد حاصل شود. هدف جراح اين است كه ظاهر بيماررادرطي اعمالي كه به دقت برنامه ريزي شده اند زيباتر كند . اينكه اوچگونه به اين مهم دست مي يابد به ميزان زيادي بستگي به آموزش ، تجربه، علم ومهارت اودارد وتمامي اين فاكتورها بسيار متغير هستند. همكاري بيمار وواكنش هاي ناخواسته نيز نقش بسياراساسي در نتيجه نهايي يك عمل جراحي دارد .جراح نمي تواند نتيجه نهايي عمل را تضمين كند بلكه قادر است تضمين كند كه تمامي تلاش خود را براي حصول نتيجه بهتر بكارخواهدبرد .

    هر متقاضي جراحي پلاستيك بيني بايد از حقايق زيرآگاه باشد:

    1 – هرفردي كه متقاضي اين عمل است ممكن است به دلايل مختلفي ازجمله نوع پوست كانديدخوبي براي جراحي نباشد لذاجراحي براي هرفردمتقاضي توصيه نميشود .

    2 – هدف هرعمل زيبايي بهبود بخشيدن به وضع ظاهري است نه رسيدن به زيبايي كامل ومطلق

    3 – چنانچه بيمار مبتلا به انحراف بيني است بايد همزمان با جراحي پلاستيك وياقبل از آن انحراف تيغه بيني وي اصلاح شود .

    ميدانيم كه دوحفره بيني توسط تيغه بيني ازيكديگر جداميشوند . ايده ال اين است كه اين تيغه درخط وسط باشد ولي عملا تيغه بيني اكثرافراد درخط وسط نيست واصطلاحاً مبتلا به انحراف تيغه بيني هستند چنانچه اين انحراف كم باشد وباعث انسداد راه هوايي وعوارض ناشي از آن نشده باشد احتياج به عمل جراحي ندارد ولي در مواردي كه مسئله ساز شده باشد بايد با عمل جراحي اصلاح شود . بايدتوجه كنيم دركساني كه كانديد عمل جراحي پلاستيك بيني هستند ومبتلا به انحراف تيغه بيني (هرچندمختصر) نيزمي باشند حتما بايد اين انحراف اصلاح شود چراكه بعدازعمل رينوپلاستي معمولا سوراخها يا حفرات بيني كوچك مي شوند لذا انحراف مختصرتيغه بيني كه قبل از عمل رينوپلاستي مشكلي را ايجادنكرده است ميتواند بعدازعمل رينوپلاستي باعث انسداد راه هوايي شود . پس براي اجتناب از انسداد بعدي بيني، چنانچه انحراف تيغه بيني نيز وجود داشته باشد حتما بايد هنگام رينوپلاستي اصلاح گردد .

    4 - اگر چنانچه به هر دليلي انسداد بيني داشته باشيم مثل بزرگي شاخك هاي داخل بيني و يا پوليپ بيني بايد به طور همزمان با جراحي پلاستيك بيني عوامل انسداد بيني رانيز برطرف كرد .

    5 -در طی عمل رینوپلاستی اشکالات مختلف بینی را می توان برطرف کرد که برای مثال به موارد زیر می توان اشاره کرد:

    بزرگ بودن اندازه بيني
    قوزدار بودن بيني
    افتادگي نوك بيني يا كم بودن زاويه بيني ولب
    پهن بودن بيني
    بزرگ بودن سوراخ هاي بيني
    جعبه اي شكل بودن نوك بيني
    زياد بودن فاصله نوك بيني تا صورت
    دررفتگي تيغه بيني وغيرقرينه بودن بيني
    دو شاخه بودن نوك بيني
    دماغ زين اسبي متعاقب ضربه هاي قبلي ويا عمل جراحي انحراف تيغه بيني
    دفورميتي هاي بعدازعمل جراحي

    مراحل اقدام عملي براي رينوپلاستي
    درملاقات اوليه، بيني شما ازنظر ظاهري و وضعيت تيغه بيني ، شاخك هاي داخل بيني و….. مورد معاينه قرار خواهد گرفت . درصورت لزوم برای شما آزمایش خون نیز درخواست خواهد شد.
    شما روزعمل درحالت ناشتا يك ساعت قبل ازعمل درمركزجراحي حاضرخواهيدشد . زمان عمل حدود يكساعت ونيم خواهد بودكه از يك ربع قبل از عمل تا يك ربع بعد ازعمل همكاران بيهوشي اينجانب بطور مستقيم ازشما مراقبت مي كنند وبعد ازآن هم حدود نيم ساعت درريكاوري از شما دقيقامراقبت خواهد شد . پس حدوداً ازوقتي كه وارد اطاق عمل مي شويد تا وقتي كه مجدداَ به بخش برميگرديد حدود دوساعت ونيم به طول مي انجامد . حدود شش ساعت بعد ازبرگشتن به بخش از مركزجراحي مرخص مي شويد . البته چنانچه خود شمامايل باشيد ميتوانيد صبح روز بعد ازعمل ، مركز جراحي را ترك نماييد. اين امر هزينه اضافي براي شمادربر نخواهد داشت .

    مراقبت هاي بعد از عمل
    1 – حدوداً تا 5 ساعت بعدازعمل نبايد چيزي ميل كنيد چراكه به دليل داروهاي بيهوشي حركات معده وروده شما كند است وچنانچه شما چيزي ميل كنيد باعث بروز حالت تهوع واستفراغ مي شود. حدوداً 5 ساعت بعد ازعمل ابتدا كمي آب مي آشاميد اگرچنانچه مشكلي نداشتيديك ربع بعد مختصري آب ميوه خواهيد آشاميد وبعداز آن ميتوانيد از غذاهاي نرم استفاده كنيد وازروز سوم به بعد هرچه خواستيد ميتوانيد ميل كنيد .


    2 – بايد تا 24 ساعت روي صورت شما كمپرس سردباشد . تاوقتي درمركز جراحي بستري هستيد پرستارما اين كاررا انجام خواهد داد. وقتي به منزل مراجعه كرديد خودتان چندتكه يخ راخردكرده وداخل كيسه فريزرريخته وروي صورت ، گونه ها و لب بالا قرار دهيد اين كار باعث مي شود ورم وكبودي شما به حداقل برسد .

    3 – دراز كشيدن بعد از عمل باعث تورم بيني شما ميشود لذا سعي كنيدبعداز عمل فقط در حد معمول دراز بكشيد .

    4 – از روز سوم به بعد كارهاي سبك مثل كارهاي سبك منزل , كارهاي اداري , كارباكامپيوتر و … .. بلامانع است .

    5 – يك هفته بعد جهت برداشتن گچ طبي به مطب مراجعه خواهيد كرد. بايد مراقب باشيد درطي اين مدت گچ روي بيني شما خيس نشود لذا براي استحمام بايد به وسيله دوش دستي از گردن به پايين رابشوييد وبعدبخوابيد تا شخص ديگري موهاي شما رابشويد بدون اينكه گچ شما خيس شود .

    6 – بعدازعمل ، درداخل بيني شما تامپون نخواهم گذاشت لذا بعد از عمل دردوناراحتي نخواهيدداشت ولي به هر دليلي درد داشتيد اعم از اينكه ارتباطي به عمل شما داشته باشد وياخيرفقط از استامينوفن ساده يا كدئينه به عنوان مسكن استفاده نماييد واز خوردن داروهايي مثل بروفن ، ايندومتاسين ، آسپرين و … . اجتناب كنيد .

    7 – بعدازعمل پشت لب بالاي شما گاز كوچكي گذاشته مي شود كه چنانچه خونابه اي از بيني شما خارج شود توسط اين گاز جذب شود. درصورت لزوم ميتوانيد اين گاز را تعويض نماييد ويا اگر خواستيد از فرداي عمل آن رابرداريد.

    8 – تاوقتيكه گچ رابرنداشته ايم بايد از لباسهايي استفاده كنيد كه از جلوتوسط دگمه يا زيپ باز ميشوند وبراي پوشيدن آن لازم نباشداز روي سركشيده شوند .

    9 – يك هفته بعدازعمل براي برداشتن گچ بيني به مطب مراجعه نماييد وتاسه هفته بعد از برداشتن گچ هفته اي يكبارجهت تعويض چسب مراجعه خواهيد داشت .

    10 – شنا ، ژيمناستيك ، يا فعاليتهايي كه احتياج به فعاليت زياد دارد تا دو هفته ممنوع است شيرجه واسكي تا دو ماه مجاز نيست . ورزش هايي كه احتمال تصادم در آنها وجوددارند تا 4 ماه نبايد انجام شود .

    11 – مادامي كه گچ روي بيني شما قرار دارد ميتوانيد از عينك استفاده كنيد اما بعد از برداشتن گچ بايد تا 6 هفته به نحوي از عينك استفاده كنيد كه وزن آن روي بيني شما نباشد بدين منظور ميتوانيد وسط عينك را با چسب به پيشاني خودبچسباند ( در صورت لزوم حضوراً به شما آموزش خواهم داد .)

    نكاتي كه بيمار بايد بداند
    1 – بعد ازعمل ، بيني شما تامپون نخواهد شد .
    2 – بعدازعمل كبودي نخواهيدداشت ودرمواردنادري هم اگر كبودي وجودداشته باشد بسيار اندك است كه درعرض 2هفته برطرف خواهدشد .
    3 – روز دوم صورت شما كمي متورم خواهد شد . هرچقدر كمتر دراز بكشيد اين تورم هم كمتر خواهد بود .
    4 – عمل شماهم با بيهوشي عمومي وهم با نيمه بيهوشي قابل انجام است . نوع بيهوشي با توجه به نظرشماانتخاب خواهد شد .
    5 – شما به هنگام برداشتن گچ تغييرات انجام شده را خواهيد ديد اما حدود 6 ماه طول مي كشد تا ورم بيني به طور كامل برطرف شود.
    6 – در سالهاي اخير كامپيوتر درتمامي زمينه ها تحولات چشمگيري را به وجود آورده است . كليه رشته هاي پزشكي نيز از اين امر مستثني نبوده اند . اخيراً نرم افزارهايي ارائه شده است كه با بهره گيري از آنها بيمار قادر خواهد بود درك واقع بينانه اي از بيني بعد از عمل خود داشته باشد .درصورتی که تمایل داشته باشید عکس طراحی بینی خودتان را مشاهده نمایید از صفحه ارسال عکس بازدید کنید.
    7 – سن عمل : در بچه ها محدوديت هاي مشخصي وجود دارد كه مانع از جراحي پلاستيك بيني قبل ازبلوغ كامل مي شود اغلب دختران درپايان 16سالگي وپسرها در پايان 18 سالگي به بلوغ كامل رسيده اند وميتوانند تحت عمل رينوپلاستي قرار گيرند . اصلاح عيوب بيني دراین سن باعث ميشود اعتمادبه نفس نوجوان در يك زمان طلايي از زندگي وي بيشتر شود ونبايدفراموش كنيم كه در اين زمان است كه نوجوان نه تنها خودش را مي شناسد بلكه احتمالاً آينده اش راپايه ريزي خواهدكرد . از طرف ديگر امروزه تعداد قابل توجهي از متقاضيان رينوپلاستي افراد بالاي 40 سال هستند . بسياري از آنها اظهار مي كنند كه در زندگيشان از شكل بيني خودشان رضايت نداشته اند ودرنهايت براي رينوپلاستي مراجعه كرده اند . چنانچه وضعيت عمومي وسلامتي فرد خوب باشد هيچ وقت براي رينوپلاستي دير نيست . دراين مواردمعمولا رينوپلاستي همراه با سايراعمال زيبايي صورت مثل كشيدن پوست صورت و … .. به طور همزمان انجام مي گيرد .
    8 – مصرف داروهاي آرامبخش قبل يا بعد از عمل بلامانع است.
    9 – در بعضي موارد مشاهده ميشود كه بيمار اظهارمي كند در چند روز اول بعداز عمل بطور تصادفي به بيني اش ضربه اي وارد آمده است اين موضوع اهميت ندارد مگر آنكه ضربه شديد باشد ويا باعث خونريزي ويا تورم قابل توجه شده باشد .




    فروشگاه نمونه سوالات پیام نور با پاسخنامه تستی و تشریحی



    دانلود رایگان نمونه سوالات دانشگاه پیام نور





    http://up.pnu-club.com/images/00ld7yux3ay3itvspd7n.png
    برای دانلود رایگان نمونه سوالات پیام نور با جوابهای تستی و تشریحی در مقطع نمونه سوالات کارشناسی ارشد پیام نور - نمونه سوالات پیام نور کارشناسی - نمونه سوالات پیام نور دکترا- نمونه سوالات آزمونهای فراگیر پیام نور( دانشپذیری)

    به ادرس زیر مراجعه کنید

    نمونه سوالات رایگان پیام نور




برچسب برای این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
  • شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
  • شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
  •