مقدمه:
سه سال پيش در تايوان و در يکي از معتبرترين نمايشگاههاي بينالمللي دنيا با نام Computex 2006، اينتل از سري جديد پردازندههاي 65 نانومتري خود که از يک معماري جديد با نام Intel Core 2 بهره ميبردند، پرده برداشت.
معمولا تيکتاک ساعت، نشان دهنده يک ثانيه ميباشد. اما اين يک ثانيه جز در موارد محدودي مثل مسابقات اتومبيلراني يا مسابقات دوي سرعت 100 متر المپيک، اهميت چنداني پيدا نميکند.
اگر چه اينتل راهي را براي اهميت دادن هر چه بيشتر به اين تيک تاک ساعت پيدا کرده است! البته اينتل هر تيک و هر تاک ساعت را به يک سال کش داده است، يعني هر نيم ثانيه يک سال! در زمان بندي جديد اينتل، تيک نشاندهنده فناوري ساخت جديد ميباشد و تاک نشان دهنده ريز معماري جديد. در واقع اينتل، تيک را در يک سال عرضه ميکند و تاک را در سال بعدي!
Ronak Singhal مدير طراحي و معماري Nehalem ميگويد: "وقتي يک پردازنده در مرحله تاک ميباشد، يعني ما در حال انجام تغييرات قابل توجه و ساختاري در آن پردازنده هستيم."
اگر خاطرتان باشد پيش از اينکه اينتل معماري Core 2 را ارائه کند، اين کمپاني براي آخرين بار پردازندههاي Pentium خود را با تکنولوژي ساخت جديدتر يعني 65 نانومتر و بدون تغيير معماري ارائه کرد. در حقيقت اين روش که اينتل از آن به روش Tick-Tock ياد ميکند تنها راه حل ارائه به موقع محصولات و دور نماندن از گردونه سخت رقابت در بين توليدکنندگان کامپيوترهاي شخصي است. زيرا عملا ارائه يک پردازنده که هم معماري و هم تکنولوژي ساخت جديدي داشته باشد، به طور همزمان بسيار وقتگير است. به همين سبب اينتل در مرحلهاي موسوم به Tick، پردازندههاي با تکنولوژي ساخت جديد و با پيروي از همان معماري گذشته را ارائه ميکند و سپس در مرحله اي با نام Tock پردازندههايي با همان تکنولوژي ساخت ولي با معماري جديد را ارائه ميکند. کل اين فرآيند 2 سال به طول ميانجامد.
پس بنابراين، پردازندههاي 65 نانومتري Core 2 که با هسته Conroe ارائه شدهاند سري Tock فناوري 65 نانومتر و پردازندههاي Core 2 با هسته Penryn سري Tick فناوري 45 نانومتري به حساب ميآيند.
بر طبق شکل 1 ما اکنون در شش ماهه دوم تکنولوژي 45 نانومتري هستيم و زمان ارائه پردازندههاي 45 نانومتري با يک معماري جديد فرا رسيده است. معمولا سري Tock به سبب تغيير معماري با تغيير تعداد پايههاي سوکت نيز همراه است.
شکل 1