مقدمه
شايد شما نيز در انتخاب کارت گرافيک به اين نکته توجه کرده باشيد که معمولا برندها بر روي برخي محصولات خود 2 ويرايش اوورکلاک شده و Default را ارايه ميدهند. هر کدام از اين دو حالت با قيمتي متفاوت و بعضا همراه با طراحي متفاوت عرضه و توليد ميشوند. ممکن است شما نيز همانند ما اين سوال برايتان مطرح شده باشد که تفاوت کارتهاي اوورکلاک شده و Default در چيست و آيا هزينه بالاتر براي تهيه کارتي اوورکلاک شده مقرون به صرفه است يا خير. در اين بررسي دو محصول از خانواده ATI HD 4800 را مورد ارزيابي قرار داده و سعي ميکنيم در انتها به پاسخ اين سوال برسيم که آيا کارتهاي اوورکلاک شده در مقايسه با کارتهاي Default برتري خاصي دارند يا خير .
معرفي
همانطور که ميدانيد دو غول سازنده چيپهاي گرافيکي, ATI و nVidia , محصولات متفاوتي را در ردههاي کاربردي متنوع توليد ميکنند. هر يک از اين محصولات بر اساس يک سري مشخصات پيش فرض توسط سازنده اصلي به توليدکنندگان کارتهاي گرافيک ارايه ميشود. به عبارت ديگر ابتدا نمونهاي به عنوان محصول مرجع توسط طراح اصلي در اختيار توليدکنندگان قرار ميگيرد. به اين نمونه اصلي اصطلاحا کارت Reference يا مرجع ميگويند. اگر هريک از محصولات توليد شده توسط توليد کنندگان کارتهاي گرافيک کاملا با مشخصات و نحوه طراحي اين محصول مرجع يکسان باشد آنگاه محصول مورد نظر را " ساخته شده بر اساس بورد مرجع" مينامند. به عنوان مثال در شکل 1 ميتوانيد نمونه مرجع کارتATI HD 4850 را مشاهده کنيد.
برخي از توليد کنندگان کارتهاي گرافيک، محصول مرجع را بدون هيچگونه تغييري و تنها با قرار دادن لوگوي خود به فروش ميرسانند. برخي از توليد کنندگان نيز، تغييرات جزئي در کارت ايجاد ميکنند. به عنوان مثال کمپاني MSI کارت HD 4850 خود را مشابه با طراحي بورد مرجع و نيز مطابق با مشخصات فني آن توليد کرده و تنها خنک کننده آن را تغيير داده است.
شکل 1: تصوير کارت ATI HD 4850
شکل 2: کارت MSI HD 4850 با کارت مرجع فقط در خنک کننده تفاوت دارد