رييس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان در تهران گفت: ۷۳نوع بيماري بوسيله مصرف مواد غذايي دامي آلوده به انسان منتقل ميشود.
دكتر "آراسب دباغمقدم" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مركز استان تهران افزود: ۱۶نوع باكتري، ۳۰نوع ويروس، ۲۲نوع انگل كرمي و پنج نوع انگل تك ياختهاي (تك سلولي) از طريق مصرف مواد غذايي آلوده با منشا دامي به انسان قابل انتقال است.
وي ادامه داد: سموم طبيعي موجود درمواد غذايي با منشا دامي، باقي مانده آنتيبيوتيكها درشير و گوشت و باقيمانده هورموني درشير و فرآوردههاي لبني نيز بوسيله مصرف موادغذايي آلوده با منشا دامي بهانسان منتقل ميشود.
وي اظهار داشت: براساس برآورد سازمان بهداشت جهاني سالانه نزديك به دو ميليون نفر در جهان به علت بيماريهاي ناشي از مصرف آب و غذاي آلوده جان خود را از دست ميدهند.
دباغ مقدم يادآور شد: در كشورهاي پيشرفته نيز برآورد ميشود كه يك سوم جمعيت اين كشورها هر ساله بر اثر ابتلا به بيماريهاي ناشي از مصرف غذاي آلوده كه اغلب منشا دامي داشته، جان خود را از دست ميدهند.
وي تاكيد كرد: متاسفانه در كشور ما آمار دقيقي در خصوص مرگ و مير و ابتلا به بيماريهاي ناشي از مصرف مواد غذايي دامي آلوده وجود ندارد.
وي گفت: بسياري از اين بيماريها نوپديد بوده به اين مفهوم كه در دو يا سه دهه گذشته ميزان ابتلا به آن افزايش يافته و يا بازپديد بوده به اين معنا كه در مناطقي كه قبلا وجود نداشته، ديده شده است.
رييس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان در تهران در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: جنون گاوي، سالمونلا، عفونت با كرمهاي پهن و "ايكولاي" (نوعي باكتري) از جمله بيماريهاي نوپديد و بازپديد قابل انتقال به انسان هستند.
دباغ مقدم با اشاره به علل افزايش شيوع اين بيماريها افزود: افزايش سفرهاي بينالمللي، جهاني شدن توليد مواد غذايي، تغييرات جمعيت (رشد جمعيت و مهاجرت) و تغيير در ژنهاي عوامل بيماريزا و مقاومتر شدن آن سبب افزايش ابتلا به بيماريهاي ناشي از مصرف غذاهاي آلوده شده است.
وي درخصوص راههاي پيشگيري از ابتلا بهاين بيماريها گفت: تميز نگهداشتن تمامي وسايل مرتبط با مواد غذايي، جدا نگهداشتن مواد غذايي خام از طبخ شده و پخت كامل مواد غذايي با منشا دامي در جلوگيري از گسترش و ابتلا به اين دسته از بيماريها موثر است.
وي خاطر نشان كرد: آموزش عمومي از طريق رسانههاي جمعي در خصوص بهداشت مواد غذايي، نحوه نگهداري و مصرف صحيح مواد غذايي و نقش فعالتر سازمان دامپزشكي در زمينه كنترل و نظارت بر بهداشت مواد غذايي، جلوگيري از كشتار دامهاي قاچاق و حمل و نقل غيرقانوني دام نيز در پيشگيري از ابتلا به اين بيماريها ضروري است
خبرگزاري جمهوري اسلامي