گروه های مختلفی از دانشمندان به صورت همزمان موفق به ساخت ماده نامرئی کننده ای شده اند که عملکرد خود را در زیر آب نیز حفظ کرده و در آینده می توان از آن برای نامرئی کردن زیردریایی ها استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در گذشته دانشمندان از متامواد مختلفی برای هدایت و کنترل پراکندگی بخشهای مختلفی از طیف نوری استفاده می کردند و می توانستند به نوعی از ویژگی نامرئی شدن دست پیدا کنند. ماه گذشته محققان دانشگاه سنت اندروز در اسکاتلند از خلق مواد پوششی قابل انعطافی خبر داد که به متافلکس مشهور بوده و می توانستند کاربردهای تجاری و صنعتی مواد نامرئی کننده را امکان پذیرتر کنند.
از سویی دیگر نشریه نیچر به تازگی از دو گروه مجزا خبر داده است که یکی از آنها در سنگاپور و دیگری در دانشگاه بیرمنگام بریتانیا و امپریال کالج لندن توانسته اند اجسامی با قطر چند سانتی متر را نامرئی کنند. این مواد با استفاده از ویژگی های خاصی از کریستالهای کلسیتی ساخته شده اند.
هنگامی که پرتوهای نور از میان این ماده نامرئی کننده عبور می کنند، منحرف شده و مواد را نامرئی نشان می دهند. کلسیت از ویژگی های نوری خاصی برخوردار است و پرتوهای نوری در آن به شکلی منحرف می شوند که به نظر می آید پرتوها از سطح زیر جسم تابیده شده اند، گویی هیچ جسمی آنجا وجود ندارد.