واقعاً جالبه که همچين فکري به ذهن يک دختر بچه رسيده , خلاصه ماجرا از اين قراره که يک دختر خانم براي مقايسه اثر مايکروويو بر روي ساختار مولکولي مواد و مقايسه اون با گرم کردن به روش سنتي به راه حل جالبي رسيده و اون مقايسه دو گياه کاملاً مشابه هست که يکي توسط آب گرم شده در مايکروويو و ديگري توسط آب گرم شده بر روي کتري سيراب مي شدن. يعني اين دختر خانم مثلاً 100 سي سي آب رو در مايکروويو مي جوشونده پس از سرد شدن به يکي از گياهان مي داده، و 100 سي سي ديگه رو در کتري و روي اجاق گاز مي جوشونده، و پس ازسرد شدن به گياه ديگه مي داده.
نتيجه رو خودتون ببينيد
مايکروويو که به اشتباه ماکروويو خوانده مي شود، از ترکيب دو واژه مايکرو يا ميکرو MICRO (به معني کوچک) وويو WAVE (به معني موج) تشکيل شده است و به معناي امواج با طول موج کوتاه و تعداد نوسانات (فرکانس) بسيار بالا مي باشد. فرکانس چنين امواجي، بين۳۰۰ مگاهرتز تا چند گيگاهرتز در ثانيه مي تواند باشد. بُرد چنين امواجي کوتاه بوده و در حد چند متر است، ولي ميزان نفوذ آن ها نسبتا بالا است و از درون ابر و غبار عبور مي کنند. هر چه فرکانس بيشتر باشد، شدت نفوذ بيشتر ولي بُرد امواج، کوتاه تر مي شود.... به عنوان مثال هر چيزي که در مجاورت دستگاه نوسان ساز اجاق هاي ميکروويو معمول قرار داشته باشد، به شدت تحت تاثير ارتعاشات قرار مي گيرد. در حالي که اگر نيم متر از منبع ارتعاش دور شود، قدرت امواج به يک صدم کاهش خواهد يافت.
امواج داراي طول موج کوتاه، هنگام برخورد به ماده، چنان موجب ارتعاش و تغيير قطب هاي منفي و مثبت موجود در آن مي شوند که اين جنبش بالاي ملکول ها موجب به هم خوردن شديد آن ها و ايجاد اصطکاک درملکول ها و در نهايت سبب گرم شدن آن ماده مي شود. در اين ميان نقش آب در درون ماده غذايي بارزتر است. زيرا ملکول هاي آب که قطبي هستند (همچون ديگر ملکول هاي قطبي)، بيشتر تحت تاثير نوسانات قرار گرفته و به شدت شروع به جابه جايي در محل خود مي کنند. به همين دليل هر چه غذا رطوبت بيشتري داشته باشد سريع تر تحت تاثير اين امواج قرار مي گيرد