گفتوگوي ايسنا با پرافتخارترين ايراني دربازيهاي آسيايي شانزدهم
موفقيت نتيجه روزهايي است كه در سختي تمرين گريه ميكردم
من وامير داغ بزرگي به دل عربها گذاشتيم
سجاد مرادي پس از كسب دو مدال طلا و نقره در بازيهاي آسيايي گوانگجو عنوان بهترين و پرافتخارترين ورزشكار ايران در بازيها را به خود اختصاص داد. البته اين عنواني نبود كه او به راحتي به دست بياورد. اين عنواني بود كه پس از تمرينهاي سخت در مرتفعترين نقاط ايران به دست آورد و اين حاصل روزهايي است كه از فرط خستگي و فشاري كه بر روي او بود، هر آنچه در معده داشت، بالا ميآورد. آري اين حاصل روزهاي سختي بود كه او گذرانده است.
سجاد مرادي قهرمان و ركورددار دوهاي نيمه استقامت ايران در ورزشگاه شهر گوانگجو به نام آئوتي كه تاريخيترين روزهاي عمرش را در آن گذرانده، با خبرنگار ايسنا به گفتوگو نشست و از زحمتهايي كه براي اين مدال كشيده، كساني كه كمكش كردهاند و آرزوهايش گفت.
در ادامه متن كامل گفتوگوي خبرنگار ايسنا را با سجاد مرادي خواهيد خواند.
* آقاي مرادي! فكر ميكنم اين موفقيت به راحتي به دست نميآمد و حتما اين بايد حاصل تلاش و پشتكاري ويژه باشد.
ـ درست است. من امسال براي بازيهاي آسيايي سختترين تمرينهاي عمرم را انجام دادم. در سختترين شرايط تمرين كردم. تمرينهايي را كردم كه تاكنون انجام نداده بودم. روزهايي بود كه در ارتفاع بيش از 1700 متري شهركرد اين قدر به من فشار ميآمد كه گريه ميكردم. اين قدر به من فشار ميآمد كه حالم به هم ميخورد و بالا ميآوردم. اين نتيجهاي كه امروز گرفتهام، حاصل همه آن زحمتهايي است كه كشيدهام. البته من بايد بهتر كار ميكردم. ما آمده بوديم كه دو مدال طلا بگيريم كه متاسفانه يكي از آنها نقره شد. از اين بابت چندان ناراحت نيستم. خدا را شكر ميكنم. اما ايكاش دو طلا ميشد.
* خانواده مرادي به عنوان خانوادهاي كه چندين دونده داشتند، كسب چنين مدالي را در بازيهاي آسيايي كم داشت.
ـ واقعا همين طور بود. من خيلي زحمت كشيده بودم. پژمان برادر بزرگترم مربي ما بود و من و امير هم با او تمرين ميكرديم. خانوادهام كمك زيادي به ما كردند و حمايتهاي خانوادگي خيلي مهم بود. از پژمان هم تشكر ميكنم كه در سرما و گرما زحمت ما را كشيد و اين موفقيت نه تنها براي من، براي تيمي است كه من را حمايت كرد تا طلا بگيرم.
* شايد مهمترين بخش كار شما، كار زيبايي بود كه امير، برادر كوچكترت كرد. چه برنامهريزياي براي اين كار انجام داده بوديد؟
ـ ببينيد اين بلايي بود كه هميشه عربها به سر ما ميآوردند و نميگذاشتند ما مدال بگيريم. خوشحالم كه اين بار با كمك امير، داغ بزرگي به دلشان گذاشتيم. البته ما برنامه خاصي براي اين رقابت نداشتيم. خيليها به ما ميگفتند كه اين كار را انجام دهيد اما من قبول نميكردم و در اين مورد صحبتي هم با امير نكرده بودم چرا كه او هم پا به پاي من تمرين كرده بود. تمرينهاي سختي كرده بود. وقتي من به خبرنگاران ميگفتم كه هيچ كس به اندازه من تمرين نكرده بود او به من خنديد. در گوشم گفت تو كه راست ميگويي؟ چرا كه واقعا امير زحمت بيشتري از من كشيده بود. او حداقل ميتوانست در اين بازيها مدال برنز بگيرد اما بدون هماهنگياي كه داشته باشيم، 10 دقيقه قبل از مسابقه پيش من آمد، گفت ميخواهم اين كار را انجام بدهم. برايم مهم نيست كه مدال نگيرم، گفت ما اين مدال طلا را كم داريم و براي رسيدن به آن هر كاري ميكنم. پس از آن در مسابقه انصافا خوب دويد و تلاش زيادي كرد. ميدانستم اگر دو كند شود ما مدال نميگيريم. بنابراين امير تا آنجايي كه توانست با سرعت دويد و همه آنها را نيز دنبال خود دواند. من كه ميدانستم موضوع از چه قرار است در باد آنها خوابيدم و در 200 متر پاياني توانستم با فاصله زيادي از خط پايان بگذرم. باورشان نميشد كه اين گونه از ما شكست بخورند. به هر حال من از امير متشكرم. هرچه هم پاداش به من بدهند، من با او قسمت ميكنم چرا كه تاثير زيادي در موفقيت من داشت.
* در صحبتهايت از تيمي كه حمايتت كردند گفتي. آن تيم چه كساني بودند؟
ـ خب به غير از مربيام كه پژمان بود، من بايد تشكر ويژهاي از كريمي به عنوان رييس فدراسيون كنم. هرچه خواستم به من داد. هيچ چيز كم نگذاشت. فكر ميكنم او عامل اصلي در اين موفقيت است. من به همه آنهايي كه از او انتقاد ميكنند ميگويم نتايج دووميداني را در گوانگجو ببينيد. عظمت دووميداني را در بازيها ببينيد. بگوييد كه كدام رشته اين قدر پراهميت است. ما همان طور كه كريمي با جسارت پيش از شروع بازيها گفته بود بين 4 تا 6 مدال ميگيريم، اكنون به آن موفقيت دست يافتيم. چه كسي جرات داشت در دووميداني اين موضوع را پيشبيني كند؟ ما سال گذشته در رقابتهاي قهرماني آسيا سوم شديم. چه كسي باورش ميشد كه ما در آسيا سوم شويم. در اين بازيها هم اگر سپهرزاد مصدوم نمي شد يك مدال ديگر داشتيم و همه اينها نتيجه زحمتهاي كريمي است. البته به غير از كريمي بايد از مديرعامل باشگاه ذوب آهن كه كمك زيادي به من كرد نيز تشكر كنم گرچه من در سال جاري با ذوب آهن قرارداد داشتم اما مديرعامل باشگاه من را آزاد گذاشت تا بتوانم براي بازيها آماده شوم و عملكرد موفقيتآميزي داشته باشم. او نيز كمك زيادي به من كرد. ايكاش كه اين گونه آدمها در همه جاي ورزش ما زياد بودند تا ورزشكاران را درك كنند و به همه آنها براي موفقيت كمك كنند. به نظر من اينها عامل موفقيت من بودند.
* خب، اين موفقيت پايان راه تو نيست. بايد به فكر موفقيت در سطح جهاني باشي. تمام كساني كه تو امروز با آنها مسابقه دادي، يا قهرمان جهان بودند، يا قهرمان آسيا و يا قهرمان المپيك. فكر نميكني كه بتواني با همين روند در رقابتهاي جهاني سال آينده نيز موفق باشي و مدال بگيري؟
ـ واقعا كسب مدال در جهان و المپيك تفاوت زيادي با آسيا دارد. فكر نكنيد كه من اينجا آنها را شكست دادم، در رقابتهاي جهاني هم ميتوانم آنها را شكست دهم. اين كار كار راحتي نيست. تمرينها و برنامهريزي ويژهاي ميخواهد. براي همين كار قرار است يك مربي خوب الجزايري كه هم در المپيك و هم در جهان مدال دارد، تا چند وقت ديگر به ايران بيايد و پس از عقد قرارداد كارم را با او شروع كنم. اگر خوب تمرين كنم و برنامهريزي داشته باشم و برخي حاشيهها را كنار بگذارم، شايد بتوانم در جهان هم موفق باشم اما اين كار سادهاي نيست و بايد براي آن به صورت ويژه حمايت شوم.
* منظورت از حمايت ويژه چيست؟
ـ منظورم اين است كه شرايط مالي فدراسيون دووميداني بهتر شود. ما اكنون چند برابر بودجهاي كه در اختيار فدراسيون است براي كاروان مدال كسب كرديم. حتي برخي از "كريمي" (رييس فدراسيون دووميداني) انتقادهايي هم ميكردند اما اگر ما بخواهيم بدون دغدغه كار كنيم، بايد فدراسيون بيشتر حمايت شود و با كمك فدراسيون ما مشكل و دغدغه كمتري داشته باشيم. من اميدوارم كه مسوولان سازمان تربيت بدني پس از بازيهاي آسيايي گوانگجو به اين دانش رسيده باشند كه دووميداني ميتواند در آسيا موفق باشد و بايد اين تيم و فدراسيون براي موفقيتهاي آتي بيشتر حمايت شوند.