در حالی كه به گفته معاون فنی شركت ایرانسل، این شركت برای تحت پوشش قرار دادن ایستگاههای جدید مترو قرارداد منظمی با شركت مترو دارد، مدیركل بهینه سازی شبكه همراه اول میگوید: پس از وقفهای 9 ماهه، با یك تفاهمنامه جدید، اجازه فعالیت مجدد برای نصب آنتن در تونلهای مترو به همراه اول داده شد.
به گزارش فارس، بیتوجه به آمار و عملكردها و عددهای زیبا و با بهرهگیری از استدلال تجربی میتوان گفت كه مشتركان تلفن همراهی كه از وسیله حمل و نقل عمومی مترو استفاده میكنند كاملا به دو دسته مجزا تقسیم میشوند؛ دسته اول (ایرانسلی ها)كسانی هستند كه در مترو راحت با تلفن همراه مكالمه میكنند و در طرف مقابل دسته دوم (همراه اولی ها)را كسانی تشكیل میدهند كه از نگرانی قطع شدن مكالمهشان، تند صحبت میكنند، تلاش میكنند صحبتهایشان را در كوتاهترین جملات خلاصه میكنند و یا برای برقراری مكالمه منتظر توقف قطار در یك ایستگاه میشوند.
علی اصغر عینیپور در گفتوگو با خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، در خصوص اینكه آیا ایرانسل برای پوشش شبكه خود در خطوط مترو مشكلی با شركت مترو دارد یا خیر، اظهار داشت: ایرانسل در ابتدای فعالیت در خطوط مترو، قرارداد منظمی را با شركت مترو امضا كرد كه براساس همین قرارداد با بهرهبرداری از هر ایستگاه جدید، كارشناسان ایرانسل نیز برای نصب تجهیزات اعزام میشوند و به این ترتیب ایستگاههای جدید همزمان با بهرهبرداری تحت پوشش شبكه قرار میگیرند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تمامی ایستگاههای خط 1، خط 2، خط 5 و چند ایستگاه خط 4 تحت پوشش شبكه ایرانسل قرار دارند و تنها چند ایستگاه جدید در این خطها كه كاملا مورد بهرهبرداری قرار نگرفته و یا امكانات فیبر و برق آنها هنوز تامین نشده تحت پوشش نیستند.
معاون فنی شركت ایرانسل با بیان اینكه ایرانسل مشكلی برای كار در خطوط مترو ندارد، ادامه داد: ما با مدیران مترو كه در جریان قرارداد فیمابین هستند، در تماس دائم هستیم.
عینیپور افزود: برای مثال تعمیر و نگهداری تجهیزات ایستگاهها نیاز به صدور مجوز دارد تا كارشناسان به موقع به محل اعزام شوند و با رفع عیب، ایستگاه مجددا وارد شبكه شود، كه ممكن است مشكلاتی در یك مقطع زمانی خاص پیش آمده باشد، اما با تعامل با مدیران مترو مشكل مرتفع شده است.
عینیپور گفت: طراحی شبكه در مترو به گونهای انجام شده كه تونلهای بین ایستگاهی نیز كاملا تحت پوشش هستند و بنابراین قطعی مكالمه بین ایستگاهی در شبكه ایرانسل وجود ندارد.
ضمن اینكه در تمامی ایستگاهها gprs با كیفیت مناسب برقرار است.
وی اظهار داشت: ایرانسل در خطوط مترو از تكنولوژی لیكی كابل ( كابل نشتی) استفاده نكرده و ارتباطات ایرانسل در مترو به صورت بیسیم است.
به گزارش فارس، از سوی دیگر، مدیركل بهینهسازی شبكه همراه اول در خصوص دلایل ضعف كیفیت آنتندهی این اپراتور در مسیرهای مترو، گفت: در ابتدا توافقی بین همراه اول و شركت مترو برای نصب آنتن در مسیرها مترو برقرار شده بود كه در آن زمان نیز اقدامات لازم برای تحت پوشش قراردادن و نصب آنتن در مسیرهای مترو صورت گرفت.
وی ادامه داد: اما پس از گذشت مدتی، به دلایلی این توافق لغو و كار متوقف شد؛ اردیبهشتماه سال جاری از طریق دفتر حقوقی همراه مطلع شدیم مسئله حل و بار دیگر توافق لازم با شركت مترو برای نصب آنتن در خطوط حاصل شده است.
مختارنیا افزود: به این ترتیب در حال حاضر با یك تفاهمنامه جدید، اجازه فعالیت مجدد برای نصب آنتن در تونلهای مترو به همراه اول داده شده است.
وی همچنین در خصوص اینكه، آیا مشكل با شركت مترو تنها مختص به همراه اول است، زیرا در چندین ایستگاه در حالی كه مشتركان همراه اول، آنتن ندارند مشتركان اپراتور دیگر قادر به مكالمه هستند، گفت: همراه اول تا مدتی پیش نیز در پوششدهی مترو عملكرد خوبی داشت، تا اینكه بنابر دلایلی با بروز مشكل با شركت مترو، هر گونه عملیات جهت ایجاد پوشش و نصب آنتن متوقف شد و از اردبیشهتماه با حصول تفاهم با شركت مترو مجددا اقدامات پوششدهی خطوط مترو از سرگرفته شده است.
مدیر كل بهینه سازی همراه اول خاطر نشان كرد: در نهایت تا پایان بهمنماه تمامی پروژههای بهینهسازی شبكه همراه اول به اتمام خواهد رسید كه رفع مشكل پوشش مترو نیز از جمله این پروژه ها است.
به گزارش فارس، چندی پیش و در پی مطرح شدن مسئله تاثیر آنتن های مخابراتی بر ظاهر شهر و مخدوش شدن مبلمان شهری از حضور bts ها، شركتی با نام "شركت ارتباطات مشترك شهر " به منظور ساماندهی نصب سایتهای اپراتورهای تلفن همراه تشكیل شد و به این ترتیب اپراتورهای تلفن همراه، برای نصب هر سایت bts ملزم به اخذ مجوز از این شركت شدند.
بنابراین گزارش، اوایل سال جاری مدیرعامل شركت ارتباطات مشترك شهر طی سخنانی، ضمن مروری بر آنچه این شركت در راستای وظایف خود در سال گذشته انجام داده، گفته بود: تاكنون 25 سایت بین ایرانسل، همراه اول و تالیا، به اشتراك گذاشته شده است.