وقتی درباره خوردنی‌هایی صحبت می‌كنیم كه برای سلامت چشم‌ها مفید هستند، «هویج» در راس فرصت این خوردنی‌ها قرار می‌گیرد، اما این منبع گیاهی غنی از ویتامین «A» تنها خوردنی مفید برای سلامت چشم‌ها نیست.
ویتامین «A» از ضعف دید شبانه و خشك شدن چشم‌ها جلوگیری می‌كند و همچنین پیشرفت بیماری آب مروارید یا تغییرات منطقه ماكولار چشم ناشی از افزایش سن را به تاخیر می‌اندازد.

ویتامین «A» از ضعف دید شبانه و خشك شدن چشم‌ها جلوگیری می‌كند و همچنین پیشرفت بیماری آب مروارید یا تغییرات منطقه ماكولار چشم ناشی از افزایش سن را به تاخیر می‌اندازد.

به گزارش شبكه خبری تورنتو نیوز، شما می‌توانید ویتامین «A» را از دو نوع منبع غذایی دریافت كنید كه یكی فرآورده‌های میدانی حاوی این ویتامین مثل جگر یا كره حیوانی و دیگر محصولات گیاهی حاوی كاروتن هستند كه این ماده در بدن به ویتامین «A» تبدیل می‌شود.

گیاهان حاوی كاروتن معمولا به رنگ زرد یا نارنجی هستند یا برگ سبز رنگ دارند. لوتئین و زئاكسانتین هم برای حفظ سلامت شبكیه چشم بسیار مفید هستند كه بهترین منبع حاوی آن‌ها، سبزیجات برگ دار به رنگ سبز تیره به ویژه‌ «اسفناج» است. این دو ماده هم چنین در سبزی‌ها و میوه‌های زرد و نارنجی مثل ذرت یافت می‌شوند.
ویتامین «C» هم آنتی اكسیدانی است كه برای شبكه مفید بوده و چشم را تقویت می‌كند. در افراد سیگاری، الكلی و دیابتی مقدار ویتامین «C» بدن به طور متوسط كمتر می‌شود و این افراد باید بیشتر ویتامین C مصرف كنند.


برخی از املاح معدنی مثل سلنیوم و روی هم برای سلامت چشم ضروری و سودمند هستند.

شكبار، مخمر و غذاهای دریایی منبع غنی از سلنیوم هستند. سلنیوم به جذب ویتامین «E » كمك می‌كند و به بدن در تولید آنتی اكسیدان‌ها نیز یاری می‌رساند. عنصر روی هم جذب ویتامین «A» را در بدن افزایش می‌دهد.

روی هم در مغز خشكبار و گندم به میزان قابل توجه دریافت می‌شود.

یكی دیگر از مواد غذایی مهم برای سلامت چشم‌ها اسیدهای چرب امگا ـ 3 هستند كه در ماهی آب‌های سرد به وفور یافت می‌شوند و این ماهی حاوی مقادیر زیادی EPA و DHA است كه برای سلامت چشم‌ها بسیار سودمند هستند. تغذیه مناسب و غنی و نیز چكاپ و كنترل منظم بهترین راهكارها برای حفظ توانایی و قدرت بینایی چشم‌ها تا مدت طولانی است.