معرفی دو مادربورد خوش‌قیمت و کامل با تراشه P55
P55 برای همه

اشاره

این روزها LGA 1156، پرطرفدارترین پلتفرم اینتل بوده که پردازنده‌های مختلفی از Core i3/i5/i7 را در خود جای می‌دهد. تراشه P55، بهترین انتخاب بدون گرافیک مجتمع برای این پلتفرم است که مادربوردهای متنوعی از حدود 150 هزارتومان به بالا را دارد. امروز دو مدل خوش‌قیمت و کارا از این مادربوردها را به شما معرفی خواهیم کرد.



Gigabyte GA-P55A-UD3P

نسل دوم مادربوردهای P55 گیگابایت که مدل آنها با عبارت P55A آغاز می‌شود، همگی دارای درگاه‌های USB3.0 و SATA3 با سرعت شش گیگابیت برثانیه هستند. گیگابایت همانند سایر برندها برای USB3.0 از چیپ NEC استفاده می‌کند و برای پورت‌های SATA3 نیز چیپ Marvell 9128 را به کار می‌گیرد.

UD3P بعد از مدل UD3، جوان‌ترین عضو خانواده مادربوردهای سری P55A به شمار می‌آید و همانند بسیاری از محصولات دیگر گیگابایت با برچسب Onboard Acceleration 333 به فروش می‌رسد. رقم 3 در این برچسب نشان‌دهنده سه قابلیت مهم و مرتبط با عدد 3 است که فناوری‌های USB3.0 و SATA3، دوتای آنها هستند. قابلیت سوم نیز به شدت جریان حداکثر 1/5 آمپری روی درگاه‌های USB به منظور فراهم کردن توان الکتریکی بیشتر است. این میزان توان سه برابر توان فراهم شده روی درگاه‌های USB معمولی و رایج در سایر مادربوردها است. این قابلیت کمک بزرگی در شارژ سریع‌تر و بدون دردسر دستگاه‌های رایج از جمله آی‌فون، آی‌پد و آی‌پاد است.

UD3P از طراحی Ultra Durable 3 با 12 فاز توان برای تغذیه پردازنده بهره می‌برد. دو فاز توان مجزا نیز برای تغذیه پل شمالی پردازنده به این مجموعه اضافه می‌شود. اگرچه گیگابایت P55های حرفه‌ای‌تری نیز در بین محصولات خود دارد ولی UD3P نیز در اورکلاکینگ رقابت نزدیکی با آنها دارد. تست‌های انجام شده ظرفیت‌های بالای اورکلاک پردازنده و ماژول‌های حافظه را برای این بورد ثابت کرده به طوری که حتی فرکانس حافظه 2280 مگاهرتز نیز برای آن ثبت شده است. این در حالی است که حداکثر فرکانس رسمی حافظه برای UD3P، 2200 مگاهرتز اعلام شده است.

برای UD3P، پشتیبانی از تکنولوژی کراس‌فایر نیز در نظر گرفته شده است. با این حال به دلیل عدم تعبیه سويیچ PCIe، پهنای باند شکاف دوم با نصب کارت گرافیکی روی x4 قرار گرفته که برای کراس‌فایر کردن کارت‌های سریع و حرفه‌ای مثل HD 5870 چندان مناسب‌ به نظر نمی‌رسد. این شکاف را در بهترین حالت با یک شتاب‌دهنده فیزیکس یا یک کارت جیفورس برای همین منظور می‌توان پر کرد.

با بررسی امکانات و قابلیت‌های UD3P خواهید دید که پورت‌های IEEE 1394 تنها کمبود آن است. این مادربورد با قیمت بسیار مناسبی که دارد، امکانات بسيار مناسب و متنوعي را در خود جمع‌ کرده است. به اورکلاکرها و گیمرهایی که به یک مادربورد سریع و خوش‌دست LGA1156 با قیمت مناسب نیاز دارند، توصیه می‌کنم این بورد را در لیست خود قرار دهند. قیمت این بورد هم‌اکنون حدود 229 هزارتومان است.




ASUS P7P55D-E

اسوس نیز همانند برخی برندها مثل MSI و گیگابایت، پس از معرفی تکنولوژی‌های USB3.0 و SATA3 نسل جدیدی از مادربوردهای خود مبتنی بر این فناوری‌ها را معرفی کرد. مادربوردهای P55 اسوس که از این قابلیت‌ها بهره می‌برند، به صورت P7P55D-E X نامگذاری می‌شود. مدل P7P55D-E با وجود اینکه هیچ پسوندی در نام خود ندارد، همانند UD3P، دومین عضو جوان این خانواده بعد از گونه LX است. یکی از تفاوت‌های دو درگاه SATA3 در این مادربورد با UD3P، عدم پشتیبانی از RAID است. اسوس برای این بورد از کنترلر Marvell 9125 استفاده کرده که فاقد قابلیت دید است.

این بورد از طراحی 16 فاز هیبریدی بهره می‌برد که 12 تای آنها برای تغذیه پردازنده و دو تا نیز برای کنترلر حافظه است. دو فاز باقیمانده نیز به خاطر وجود میکروچیپ T.probe بوده که عملکرد فازهای توان را با توجه به بار پردازشی موجود روی آنها تنظیم می‌کند.

P7P55D-E یک قابلیت جالب با نام IO Level UP برای بالا بردن پهنای باند درگاه‌های USB3.0 و SATA3 دارد. با فعال شدن این قابلیت، مسیرهای PCIe بیشتری به کنترلر درگاه‌هاي نامبرده اختصاص یافته تا سرعت تبادل در آنها افزایش یابد. این مسیرها از شکاف دوم PCIe x16 گرفته شده که دارای پهنای باند x4 است.

در این بورد نیز پشتیبانی از کراس‌فایر دو مسیره به پهنای باند x16-x4 محدود می‌شود. این قابلیت در مادربوردهای اسوس، بسیار موثر واقع می‌شود و درگاه‌های USB3.0 و SATA3 در مادربوردهای این برند را از بسیاری محصولات مشابه، سریع‌تر کرده است.

همانند بسیاری از بوردهای حرفه‌ای اسوس، این مادربورد نیز از طراحی Xtreme Design برای اورکلاک بهتر و راحت‌تر بهره می‌برد. این طراحی از یک پردازنده با نام TurboV EVO بهره برده که قابلیت‌های متنوعی چون اورکلاک اتوماتیک و تنظیم دقیق ولتاژهای مختلف و سایر پارامترهای اورکلاک را با خود به همراه دارد. این قابلیت‌ها، کمک بزرگی به P7P55D-E برای اورکلاک‌های حرفه‌ای هستند.

امکانات P7P55D-E به عنوان یک بورد P55 متوسط و خوش‌قیمت بسیار کامل است. انواع درگاه‌های ارتباطی مثل eSATA و IEEE 1394 در کنار قابلیت‌ها و توانایی‌های فراوان اورکلاک، این بورد را در صدر انتخاب کاربران نیمه‌حرفه‌ای و حتی حرفه‌ای قرار می‌دهد.


منبع: asreertebat.com