رایحه درمانی مانند سایر معالجات برای خود سابقه ای باستانی دارد و تاریخچه آن به بیش از ۵۰۰۰ سال قبل باز میگردد .
یونانی های باستان ، مصری ها ، بابلی ها ، رومی ها ، هندی ها ، چینی ها ، یهودیان و ایرانیان برای ایجاد تعادل ، هماهنگ کردن انرژی ، سلامتی ، پیشگیری از بیماری ها ، پاکسازی و ایجاد آرامش از رایحه ها و اسانس ها استفاده میکرده اند .
در طول تاریخ سوزاندن عود در حضور پادشاهان ، کشیش ها و اشخاص مقدس معمول بوده است .
احتمالا" قدیمی ترین نوع رایحه درمانی و سوزاندن عود برای حفاظت از بیماری ها به کار میرفته است و از عطرهای ویژه ای برای راندن ارواح پلید و طلب لطف خدایان استفاده میشده است .
روایح بعضی از گیاهان حوزه انرژیکی انسان را به یاری برانگیختن ذرات الکترومغناطیس آن از طریق حس های جسمانی تحریک میکنند و میتوانند لایه حیاتی هاله را فعال نموده و نیروی تازه ای به آن ببخشند .
رایحه ها میتوانند حواس را با تشویق لایه های جسمانی ، حیاتی و اختری هاله و با تخلیه فشارهای روحی انباشته شده ، آرام ، متوازن و هماهنگ سازند .
تمام رایحه ها و عصاره های روغنی تاثیرات مهمی بر ذهن ، احساسات و قسمت های مختلف بدن هر فرد دارند .
بعضی از انها بر جسم موثر هستند " درمان مستقیم " و بعضی دیگر از طریق احساسات بر روان تاثیر میگذارند " از طریق حس بویایی " .


از دیدگاه طی سنتی هندی " آیورودا " ، بینی دری به سوی مغز و اگاهی است ، انرژی حیاتی " پرانا " از طریق تنفس از راه بینی وارد بدن میشود و عملکرد حسی حرکتی را حفظ میکند .
با بکارگیری رایحه ای خاص از طریق بینی ، اختلالات پرانا که بر عملکردهای بالاتر مغزی ، حسی و حرکتی تاثیر میگذارد اصلاح خواهد شد.
طب " آیورودا " از رایحه ها برای ارسال علامت های مشخصی استفاده میکند و موجب تعادل هر سه دوشا بدن میشود ( طبع بدن : dosha ) ، برای تعادل هریک از این دوشاها در ایورودا از رایحه گیاهی خاصی استفاده میشود :
واتا ( vata ) : با مخلوطی از رایحه های گرم ، شیرین و ترش نظیر اسانس گل شعمدانی ، میخک ، ریحان ، پرتقال و ... به حالت تعادل در می آید .
پیتا ( pita ) : با مخلوطی از بوهای شیرین و خنک مانند گل سرخ ، یاسمن ، چوب صندل ، نعنا و دارچین متعادل میشود .
کافا ( kapha ) : مانند واتا با مخلوطی از رایحه های گرم اما دارای بوی تندتر مانند اکالیپتوس ، سرو کوهی ، مرزنجوش و ... متعادل میشود .


¤ تحقیقی جالب :چندی پیش در ژاپن یک کمپانی بزرگ تحقیقاتی را بر روی اثرات رایحه درمانی بر روی افراد مختلف به انجام رساند ، به اینصورت که بوهای مختلفی را در بخشی از شرکت که حدود ۱۰۰ اپراتور کامپیوتر در ان مشغول بکار بودند پخش کرده و میزان غلط های تایپی آنها را تحت تاثیر این بوها مورد بررسی قرار داد :
¤ رایحه سنبل : به عنوان ریلکس کننده سبب افت ۲۰ درصدی غلط های تایپی شد .
¤ رایحه یاس : بعنوان بوی محرک اشتباهات را به میزان ۳۲ درصد کاهش داد .
¤ رایحه لیمو : بعنوان یک محرک تند و نشاط آور سبب کاهش غلط های تایپی به میزان ۵۰ درصد شد .
کاربرد رایحه درمانی آرام آرام در حال گسترش در تمامی امور زندگی است و به نظر میرسد اولین گام در سیر بالا بردن کیفیت و بازدهی کارها ، فرهنگ سازی و افزایش معلومات کلیه افراد جامعه اعم مدیران ، مشتریان و افراد عادی میباشد .


چند نوع عود و خواص انها : http://falgoo.net/post-549.aspx
راه های تشخیص کیفیت عود : http://falgoo.net/post-554.aspx
معرفی عود ، انواع عود ، کاربرد عود : http://falgoo.net/post-548.aspx