چک کردن Gmail با Outlook Express
اشاره :
گوگل تنها شرکتي است که سرويس POP3 را به صورت كاملاً رايگان در اختيار کاربران خود قرار داده است.با سرويس POP3 Gmail مي توانيد به راحتي توسط نرمافزار Outlook Express ايميل ها را چك كنيد و آنها را بصورت Offline بر روي كامپيوتر داشته باشيد.
مقدمه
همان طوري که ميدانيد سرويس Gmail در مرحلهً بتا است و تقريبا زمان زيادي از ارائه آن توسط شرکت سازندهاش، گوگل، نميگذرد. اما در همين مدت کوتاه توانسته است محبوبيت فراواني را در بين کاربران بدست آورد. از جمله اين امتيازات ميتوان به کاربر پسند بودن (که اصلاحا به آن User Friendly نيز گفته ميشود)، سرعت بالاي بارگذاري صفحات ، و ارائه فضاي نسبتا زياد (نزديک 3 گيگابايت) اشاره نمود. نکته ديگر اين است کهGmail درصفحات خود از قرار دادن فايلهاي گرافيکي سنگين خودداري کرده که اين کار کمک شاياني به ساده نمودن و سرعت بخشيدن به عمليات آن کرده است.
در ايران به دليل پايين بودن سرعت اينترنت براي اکثر کاربران، چک کردن ايميل از طريق وب سايت در بسياري از وقتها، کاري وقتگير و طا قت فرسا است. امروزه گوگل تنها شرکتي است که سرويس POP3 را به صورت كاملاً رايگان در اختيار کاربران خود قرار داده است، قبل از اين، Yahoo نيز POP3 را براي کاربران خود ارائه نموده بود اما نه درسرويس رايگان خود، البته ترفندها و نرم افزارهايي براي چک کردن ازطريق سرويس معمولي تحت وب وجود دارد که معمولا در بسياري از مواقع وقتگير هستند.
در اين مقاله تصميم بر آن گرفتيم تا سرويس POP3 Gmail و شيوه چک کردن آن توسط نرمافزار Outlook Express را توضيح دهيم. با وجود اين سرويس، شما سرعت زيادي براي ارسال وهمچنين دريافت نامه ها از Gmailتان را خواهيد داشت. البته نرمافزارهاي مديريت ايميل ديگري نيز مانند Eudora،Mozilla Thunderbird هم وجود دارند که تفاوت زيادي با Microsoft Outlook يا Outlook Express از نظر تنظيمات ندارند. اما از آنجايي که Outlook Expressدر هنگام نصب ويندوز، بطورخودكار، نصب ميشود و اکثر کاربران به آن دسترسي دارند و با محيط آن آشنا هستند، ترجيح داديم که از اين نرمافزار براي گرفتن ايميلهاي Gmail استفاده نماييم.
تنظيم دريافت ايميل POP3
لازم نيست متذکر شويم که شما بايد يک Account از Gmail داشته باشيد!!
استفاده از POP3 بسيار راحت است و شما با کمي دقت و انجام دادن چند کار کوتاه ميتوانيد به سادگي از اين سرويس استفاده کنيد.
تنظيم در Gmail
بعد از ورود به Account خود در Gmail در صفحه اصلي بالاي سمت راست بر روي Settings کليک کنيد تا مطابق شکل 1 پنجره Mail Settings نمايش داده شود و از آنجا سربرگ Forwarding and POP انتخاب کنيد. در قسمت POP Download گزينه Enable POP for all mail را تيک زده و از پايين صفحه گزينه Save changes را کليک کنيد.
شکل 1
تنظيم در Outlook Express
اکنون کار شما در سايت به پايان رسيده و نوبت تنظيمات Outlook رسيده است.
• برنامه Outlook Express را اجرا نماييد.
• از منوي Tools بر روي گزينهAccounts کليک کنيد.
• مطابق شکل 2 ابتدا بر روي گزينه Add و سپس گزينه Mail را کليک کنيد.
شکل 2
• در پنجره جديد Your Name فقط نام مورد نظر خود را وارد کنيد وکليد Next را بزنيد.
• در پنجره بعد يعني Internet E-mail Address آدرس کامل Gmail خود را وارد کنيد و سپس Next کنيد.
• مطابق شکل 3 و در پنجره E-mail Server ابتدا گزينه My incoming mail server را بر روي POP3 تنظيم نماييد و سپس براي گزينه Incoming Mail serverعبارت POP.Gmail.Com را وارد نماييد و در زير گزينه Outgoing mail (SMTP) server عبارت SMTP.Gmail.Com را تايپ و بعدNext کنيد.
شکل 3
• مطابق شکل 4 و در صفحه Internet Mail Logon نام کاربري و پسوردي را که در Gmail ثبت کردهايد را وارد کنيد. اگر بخواهيد در هر بار connect شدن به سرور، پسورد از شما سئوال نشود، گزينه Remember password را تيک بزنيد وNext را کليک کنيد و در نهايت، دکمه Finish را بزنيد.
شکل 4
اکنون در پنجرهInternet Accounts گزينه POP.Gmail.Com اضافه شده ، بر روي آن 2 بار کليک کنيد تا مطابق شکل 5 پنجره POP.Gmail.Com Properties ظاهر شود و در سر برگ Server گزينهMy Server requires authentication را تيک بزنيد.
شکل 5
سپس در همين صفحه به قسمت Advanced برويد و تنظيمات را مطابق شکل6 اعمال کنيد. اکنون کار شما به اتمام رسيده است.
شکل 6
و حالا براي چک کردن نامههايتان در Gmail کافي است از پنجره اصليOutlook Express به مسير
Tools > Send and Receive رفته و گزينه POP.Gmail.Com را کليک نماييد. و اما براي ارسال نامههايتان به مسير File > New > Mail Message برويد.
روش ديگري هم براي تنظيماتOutlook Express هم هست وآن هم روش استفاده از نرمافزار GmailConfig است. به اين صورت که بعد از اجراي نرمافزار GmailConfig و طي مراحل خواسته شده، تنظيمات Outlook Express اعمال ميشود و عمل رسال و دريافت نامه مانند همين روش خواهد بود.
نرم افزار ياد شده را مي توانيد از سايت ماهنامه دانلود كنيد.
نکته:توجه کنيد که اين نرمافزار براي تنظيماتOutlook است و در تنظيمات سايت دخالتي ندارد.
امکان Forwarding در Gmail
Gmail داراي يک سرويس بسيار جالب ديگر نيز هست که توسط آن ميتوانيد نامههاي دريافتي صندوقتان را به آدرس ديگري حتي اگر آن آدرس از سرويس شرکت ديگري باشد، ارسال کنيد.
بعنوان مثال اگر بخواهيد نامههايي را که به صندوق Gmailتان آمده در Dan@Yahoo.com چک کنيد و ديگر مجبور نباشيد از Gmail آنها را چک کنيد، کافي است مطابق شکل 1 در قسمت Forwarding گزينه
Forward a copy of incoming mail to را تيک زده وجلوي آن در کادر سفيد رنگ آدرسي را که ميخواهيد نامه به آن نيز ارسال شود را وارد کنيد مثلا Dan@Yahoo.com. در اين حالت نامهها محفوظ هستند و فقط يک نسخه کپي آنها به آدرس دلخواهتان ارسال ميشود.
سخن آخر
در شماره گذشته، همکار گرامي آقاي پيام طراوتي، توضيحات جامعي راجع به شرکت هاي بزرگ سرويس دهنده ايميل، همچون Hotmail , Yahoo , Google دادند که در اين شماره سعي شد مطالب تکميلي گفته شود و از تکرار بپرهيزيم.
در پايان اميدوارم که مطالب گفته شده مفيد واقع شده باشد.