یک متخصص زنان گفت: خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که قبل از 20 سالگی در معرض تشعشعات ماموگرافی قرار گرفته‌اند، بالاتر از دیگران است.

دکتر شیدا رفیعی گفت: انجام ماموگرافی در زنانی که بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند، احتمال ابتلای آنها به این بیماری را افزایش می‌دهد.
وی عواملی مانند سن، شیردهی و سن نخستین قاعدگی را از عوامل موثر در ابتلا به سرطان سینه عنوان کرد و گفت: زنان زیر 30 سال نباید به طور مستمر تحت ماموگرافی قرار گیرند؛ چرا که زنان جوان در برابر تشعشعات آسیب پذیری بیشتری دارند.

رفیعی گفت: زنان جوانی که خطر بروز سرطان سینه در آنها بیشتر است، بهتر است به جای ماموگرافی از ام .آر.آی استفاده کنند، زیرا در ام.آر.آی به جای اشعه از امواج مغناطیسی یا رادیویی استفاده می‌شود.

به گفته وی، قرار گرفتن در معرض دوز پایین اشعه ماموگرافی در زنانی که جهش ژنتیکی دارند، تاثیرات نامطلوبی دارد که از جمله این تاثیرات نامطلوب می‌توان به افزایش احتمال خطر ابتلا به سرطان سینه اشاره کرد. بنابراین این زنان قبل از قرار گرفتن در معرض تشعشعات ماموگرافی باید تحت غربالگری سرطان سینه قرار گرفته و سابقه خانوادگی آنها نیز بررسی شود.