مردمک
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت می‌گوید که فیلترینگ یکپارچه برای سایت‌های اینترنتی به زودی اعمال خواهد شد.
محمود خسروی که روز دو‌شنبه 18 مرداد ماه در نشست خبری سخن می‌گفت با اشاره به سطح متفاوت خدمات برخی شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت درمورد دسترسی به سایت‌ها، تاکید کرد که مطابق ماده 21 قانون جرایم رایانه‌ای، فیلترینگ یکپارچه برای تمامی شرکت‌های اینترنتی تعریف شده است.
ماده 21 قانون جرایم رایانه‌ای، ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی را موظف کرده است که بر اساس ضوابط فنی و فهرست مقرر از سوی کارگروه (کمیته) تعیین مصادیق، سایت‌ها را فیلتر ‌کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته‌ آقای خسروی، شرکت‌های خدمات سرویس‌های اینترنت (‌isp‌) اجازه ندارند که به دلخواه برای سایتی محدودیت یا عدم محدودیت اعمال کنند.
این مقام مسئول گفته است که تعیین سایت‌هایی که مشمول این طرح قرار می‌گیرند از سوی کمیته تعیین مصادیق خواهد بود و شرکت ارتباطات زیرساخت آن را اعمال می‌کند.
به گفته مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، فیلترینگ یکپارچه در کل کشور از مسیر«گیت‌وی» انجام خواهد شد.
گیت‌وی، سیستمی چندپردازشگر است که گذرگاهی ارتباطی برای انتقال اطلاعات و تجارت الكترونیک، ارتباطات صوتی و تصویری و تلویزیون‌های مبتنی بر اینترنت محسوب می‌شود.
آقای خسروی با اشاره به مناقصه فیلترینگ گفت که برنده آن، یک شرکت داخلی است.
فیلترینگ در ایران
فیلترینگ اینترنت در ایران، اول بار به دستور آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی انجام گرفت و وی در سال 1379«ابلاغیه سیاست‌های کلی شبکه‌های اطلاع رسانی رایانه‌ای» را صادر کرد.
در سال 1381، کمیته‌ای سه نفره شامل نماینده وزارت اطلاعات، نماینده وزارت و فرهنگ ارشاد اسلامی و نماینده صدا و سیما برای رسیدگی به وضعیت اینترنت تشکیل شد.
در اردیبهشت‌ماه سال 1385 نیز پایگاه مرکزی فیلترینگ ایران با قابلیت شناسایی کاربران اینترنت و ذخیره تمام مراجعات آنها به سایت‌ها فعالیت خود را آغاز کرد و رضا رشیدی، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات در همان زمان اعلام کرد که این مرکز تنها برای فیلترینگ سایت‌های غیرمجاز به کار گرفته خواهد شد.
تا سال 1388، در صورت نوشت آدرس یک سایت فیلتر شده، پیغام «مشترک گرامی! دسترسی به این سایت امکان‌پذیر نمی‌باشد» دیده می‌شد، اما از ابتدای سال 1389، صفحه‌ای جایگزین شده است که ضمن اعلام فیلتر شدن آدرس مذکور‌، سایت‌های دیگری را در پایین صفحه توصیه می‌کند.
نکته جالب در مورد این مسئله آنجاست که چندی بعد، دسترسی به «بلاگفا» و «کلوب»، دو سایتی که به‌عنوان شبکه اجتماعی در صفحه مذکور آورده شده بود، غیرممکن شد.
قاچاق مکالمه به صفر رسیده است
محمود خسروی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست خبری با اشاره به ارتقای امنیت شبکه زیرساخت گفت که قاچاق مکالمه به داخل کشور در حد صفر است.
آقای خسروی دلیل ارتقای امنیت شبکه را حضور سه پیمانکار بخش خصوصی عنوان کرد. به گفته این مقام مسئول، این سه پیمانکار وظیفه ترانزیت مکالمات اینترنتی بین‌الملل را برعهده دارند.
مکالمات بین‌الملل باید از طریق مراکز ارتباط بین‌الملل کشورمبدأ‌ و مقصد برقرار شود و برقراری این ارتباطات از مبادی غیرقانونی و غیر رسمی‌، ترمینیشن غیرقانونی یا قاچاق مکالمات تلفنی به حساب می‌آید.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با تاکید بر اینکه ترمینیشن و اورجینیشن در کشور از مسیر قانونی انجام می‌شود، گفت که مشکلی بابت قاچاق مکالمات وجود ندارد.
این مقام مسئول پیش از این در خردادماه سال‌جاری گفته بود که آمار دقیقی از میزان ترافیک قاچاق وارده به کشور موجود نیست، اما بیش از 60 درصد ترافیک وارده به کشور از مبادی قاچاق از سمت تلفن‌های همراه صورت می‌گیرد.