ماکاروني نبايد دم بکشد
از نظر علم تغذيه، بهترين روش پخت ماکاروني همان روشي است که اروپاييها استفاده ميکنند، يعني ماکاروني را داخل آب مثل برنج ميجوشانند و بعد از اينکه ماکاروني پخت، آن را آبکش کرده با سس و مواد غذايي مختلف ديگر مخلوط کرده و ميخورند. روشي که ما ماکاروني را بعد از جوشاندن دم ميکنيم، چندان روش مناسبي براي تهيه اين غذا نيست زيرا در مورد تمام غذاهاي کربوهيدراتي هر چه فرآيند پخت کاملتر باشد، هضم و جذب ترکيبات قندي و نشاستهاي راحتتر شده و سرعت جذب قند در خون افزايش يافته و در زمان کوتاهتري قندخون را بالا ميبرند بنابراين مصرف كننده آنها زودتر گرسنه شده و در نتيجه تكرر در غذا خوردن موجب ميشود تا فرد به سمت اضافه وزن نزديك تر شود اما اين درحالي است كه خوردن اين غذاها براي افرادي كه به انرژي بيشتري نيازمند هستند، گزينه مناسبي خواهد بود... فرآيند ياد شده را اصطلاحا «نمايه گلايسمي» ميگويند. نتيجه مطالعاتي که در داخل کشور و در آزمايشگاههاي خارج از کشور روي تمامي غذاهاي کربوهيدراتي انجام شده، نشان دادهاند، هر چه فرآيند پخت غذا کاملتر و طولانيتر باشد، هضم و جذب ترکيبات قندي افزايش يافته و سريعتر قندخون را بالا ميبرند. اين موضوع طبيعي است که چه براي افراد سالم، چه براي افراد مبتلا به ديابت، متخصصان تغذيه و رژيم درماني توصيه ميکنند غذاهاي کربوهيدراتي به گونهاي طبخ شوند که نه تنها سرعت جذب قند افزايش نيابد بلکه کندتر هم بشود. براي افراد ديابتي اين مساله بسيار مهم است که ميزان کل کربوهيدراتهاي برنامه غذايي به نسبت مشکلاتي که دارند، مورد محاسبه قرار گيرد بنابراين خوردن ماكارونيهاي سبوس دار به همراه سس تهيه شده از سبزيجات تازه به روش آبكشي و بدون دم بردن، بيش از هر روش ديگري توصيه ميشود.