به هر یك از مقالات مرتبط با تناسب اندام نگاه می‌كنیم، می‌بینیم كه فقط از كاهش وزن سخن می‌گویند، انگار كه تناسب اندام فقط و فقط یعنی كاهش وزن، در صورتی كه افراد لاغر از كمی وزن خود می‌نالند و كمتر كسی این روزها به افزایش وزن در لاغرها توجه می‌كند.
ابتدا برای این كه مطمئن شوید كاهش وزن دارید یا خیر، اصل اول این است كه شما بدانید واقعا لاغر هستید یا گمان می‌كنید كه لاغرید؟
برای دانستن این موضوع ابتدا باید وزن خود را اندازه‌گیری كنید و سپس آن را بر مجذور قد خود به سانتی‌متر تقسیم كنید، عدد به دست آمده اگر از 5‌/‌18 كمتر باشد، بدانید كه شما قطعا لاغر هستید و باید به فكر افزایش وزن باشید.

چند راهكار عملی برای افزایش وزن
ـ تعداد میان وعده‌های غذایی را افزایش دهید. میان وعده‌ها عموما از مواد غذایی پركالری و كم‌حجم است كه اشتهای شما را برای وعده‌های اصلی سركوب نكند. مغز بادام، مغز پسته، گردو، دسرهای كرم كارامل، ژله‌های شیرین، مرباجات، كشمش، توت خشك و میوه‌های خشك از جمله نمونه‌های خوب هستند.

ـ از نوشیدنی‌های پركالری همچون شیرموز با عسل و شكر زیاد در روز چندین وعده استفاده كنید.


ـ برخلاف تصور عامه از پروتئین‌های گیاهی، بخار خاصی بلند نمی‌شود و تنها پروتئین‌های حیوانی می‌‌توانند شما را چاق كنند. گوشت گوساله و گوشت گوسفند البته از نوع پرچرب، سینه مرغ و گوشت فیله ماهی بهترین نمونه‌های حیوانی هستند.


ـ جوانه‌ها هم به دلیل مغذی بودن از اهمیت زیادی برخوردارند. جوانه گندم، جوانه ماش و انواع سبوس‌ها و سبوس گندم بهترین نمونه‌ها هستند.


ـ‌ مصرف یك وعده پاستا در روز الزامی است. استفاده از سس‌های سفید پرچرب، برای مزه‌دار و مغذی كردن گوشت مرغ، قارچ و گوشت قرمز از بهترین نمونه‌هاست.


ـ حداقل روزانه یك تا 2 عدد تخم‌مرغ كامل و 4 تا 5 عدد سفیده تخم‌‌مرغ را در رژیم‌های صبحانه خود قرار دهید.


ـ لبنیات پرچرب روزانه به اندازه 2 تا 3 واحد حتما در سبد روزانه خود داشته باشید.


ـ‌ حبوبات از بهترین نمونه‌های پروتئین محسوب می‌شوند. نخود آب‌پز، لوبیا چیتی و عدس از بهترین نمونه‌هایی است كه روزانه باید حداقل 2 تا 3 واحد از آنها را در سبد غذایی خود قرار دهید.