افزایش تری گلیسیرید در خون یکی از علل عمده عوارض قلبی به ویژه حمله قلبی است. اما تری گلیسیرید چیست؟
تری گلیسیرید اصلی ترین چربی موجود در مواد غذایی است. به گزارش «CNN»، کالری مازاد بدن که در بدن سوزانده نمی شود به تری گلیسیرید تبدیل و به عنوان چربی ذخیره می شود، برای حفظ سلامتی، لازم است میزان تری گلیسیرید خود را کنترل کنید.
در صورتی که سطح تری گلیسیرید خون شما بالاست، می توانید با رعایت نکاتی آن را کاهش دهید.
* مصرف آب میوه تازه، قهوه ساده، چای معمولی و یا گیاهی، نوشیدنی های بدون شکر، آب و شکلات داغ با شیر کم چرب روزی نصف لیوان.
* ماهی و گوشت کم چرب و کباب شده هفته ای یک وعده.
* مصرف سبزی بخارپز و آب پز شده محدودیتی ندارد. اگر چه گل کلم، کلم بروکلی، کرفس، سیب زمینی با پوست مفید است، سبزی های پررنگ و زرد رنگ نیز باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.
* مصرف انواع میوه ها روزی ۳ وعده نصف لیوان فراموش نشود. روزی یک عدد مرکبات نیز برای کاهش تری گلیسیرید لازم است. مصرف کمپوت میوه فاقد شکر نیز مانعی ندارد.
* مصرف نان سبوس دار را به یک برش محدود کنید یا می توانید نصف لیوان اسپاگتی و یا برنج و یا نصف بلال جایگزین آن کنید. به جای کره از مارگارین برای تهیه غذا استفاده کنید.
* از مارگارین نرم و یا روغن هایی که سرشار از چربی های غیراشباع شده است مانند روغن آفتاب گردان، دانه سویا، ذرت و دانه کتان استفاده کنید.
* دسر و تنقلات را به روزی ۲ وعده محدود کنید. مخلوط شیر با میوه و شربت را روزی یک چهارم لیوان، ژله تهیه شده با عسل نصف لیوان، فرنی شیر کم چرب نصف لیوان و ذرت بوداده کم چرب یک و نیم لیوان مصرف کنید.* به طور منظم ورزش کنید.
* وزن مناسب را حفظ کنید.
* مصرف زرده تخم مرغ را به هفته ای ۲ عدد محدود کنید.
* مصرف دانه های روغنی را کنترل کنید.
* از لبنیات کم چرب استفاده کنید.
* غذاهای سرشار از فیبر مصرف کنید.