جام جم آنلاين: رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: فعاليت بدني شديد مادر شيرده به علت ورود اسيد لاكتيك به شير، موجب تلخ شدن شير مادر ميشود و به همين علت شيرخوار از خوردن شير امتناع ميكند.
پريسا ترابي در گفتگو با فارس افزود: فعاليت بدني مناسب براي بهبود وضعيت جسماني و رواني مادر شيرده از اهميت خاصي برخوردار است.
وي گفت: ورزش منظم و در حد متعادل مانعي براي شيردهي مادر محسوب نميشود، اما گاهي ديده ميشود كه پس از فعاليت بدني شديد و ورزش مادر شيرده به علت ورود اسيد لاكتيك به شير، طعم تلخ در شير ايجاد ميشود.رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: در اين مواقع لازم است مادر قبل از شيردادن، سينه خود را بشويد و اگر هنوز شيرخوار مايل به شير خوردن نيست، مقدار كمي از شير خود را قبل از تغذيه شيرخوار دور بريزد و بعد به نوزاد خود شير بدهد.
ترابي اضافه كرد: مادر شيرده اگر مبتلا به سوء تغذيه باشد، ميتواند شير توليد كند، اما بايد توجه داشت كه در چنين شرايطي ذخاير غذايي بدن مادر صرف توليد شير ميشود و در نتيجه مادر به دليل تخليه ذخاير بدني خود، احساس ضعف، خستگي و بيحوصلگي ميكند و توان مراقبت از كودك را نخواهد داشت.
وي گفت: تغذيه مناسب مادر در دوره شيردهي براي پيشگيري از سوء تغذيه نوزاد بسيار مهم است. سوءتغذيه سلامت مادر را به خطر مياندازد و در سلامت كودك نيز اختلال ايجاد ميكند.رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: پس از اتمام دوران شيردهي، نيازهاي تغذيهاي مادر به وضعيت عادي برميگردد و در صورت تغذيه نادرست و ناكافي در دوران شيردهي، مادر بيش از شيرخوار ضرر ميبيند و با عوارضي مانند پوكي استخوان، مشكلات دنداني و كمخوني مواجه ميشود.