-
پـی نوشت (4)
يعقوبى نيز در تاريخ خود ج 2، ص 114 گويد: "گروهى از مهاجران و انصار از بيعت با ابوبكر لعنة الله علیه امتناع ورزيدند و به سمت حضرت على علیه السلام گرايش يافتند. آنگاه وى اسامى هواخواهان بيعت با حضرت على علیه السلام را ذكر كرده است.
37) حديث انصراف ابوبكر لعنة الله علیه از خلافت با اين لفظ در الصواعق المحرقه ص 30، و درالامامة و السياسة ص 20 آمده است. « همچنين پس از آنكه حضرت زهرا سلام الله علیها در گفتگويى به وى اظهار داشت كه: به خدا سوگند در هر نمازى كه به جاى مىآورم لال بر تو نفرين مىكنم. ابوبكر لعنة الله علیه در حالى كه مىگريست از خانه فاطمه بيرون آمد. مردم به سوى او آمدند و ابوبكر لعنة الله علیه به ايشان گفت: هر كس از شما شب را در حالى كه همسر خويش را در آغوش گرفته و از اهل خويش مسرور است به سر مىآورد. اينک مرا با مصيبت خودم رها كنيد من نيازى به بيعت شما ندارم و بيعت مرا فسخ كنيد.»
مؤلف مجمع الزوائد در ج 5، ص 183 اين روايت را به نقل از طبرانى در كتاب الاوسط با اين لفظ نقل كرده است: « ابوبكر فرداى روزى كه با وى بيعت شد برخاست و براى مردم خطبه اى ايراد كرد و گفت: اى مردم! من راى خود را از شما باز پس مىگيرم چرا كه من بهترين شما نيستم. شما نيز با بهترينتان بيعت كنيد.» ابن ابى الحديد اين روايت را در شرح نهج البلاغه ج 1، ص 56 نقل كرده و گفته است: « روايت ها در اين باره مختلف است.»
38) نهج البلاغة، خطبه 3.
39) معنى عبارت آخر حضرت على عليه السلام اين است كه در غير اين صورت تابع آنان خواهيم شد.
40) سيرة الأئمة الاثنى عشر، ص 394.
41) همان مأخذ، ص 397.
42) سيرة الأئمة الاثنى عشر، ص 380.
43) في رحاب أئمّة اهل البيت، ج 1، ص 343.
44) في رحاب أئمّة اهل البيت، ج 1، ص 343.
45) سيرة الأئمّة الاثنى عشر، ج 1، ص 425 - 423، به نقل از تاريخ طبرى، ج 5، ص 112.
46) في رحاب أئمّة اهل البيت، ص 348.
47) نهج البلاغة، خطبه 92.
48) نهج البلاغة، همان خطبه، و نيز في رحاب أئمة اهل البيت، ج 2، ص 4، به نقل از طبرى و ابن اثير.
49) سوره ی اسراء، آيه 60.
50) في رحاب أئمّة اهل البيت، ج 2، ص 11.
51) في رحاب أئمّة اهل البيت، ص 54.
52) في رحاب أئمّة اهل البيت، ص 38.
53) فى رحاب أئمّة اهل البيت، ص 39، به نقل از ابن ابى الحديد.
54) في رحاب أئمّة اهل البيت، ص 25.
55) في رحاب أئمّة اهل البيت، ص 22.
56) همان مأخذ، ص 42.
57) في رحاب أئمّة اهل البيت، ص 24.
58) همان مأخذ، ص 31.
59) في رحاب أئمّة اهل البيت، ص 35.
60) في رحاب أئمّة اهل البيت، ص 37.
61) في رحاب أئمة اهل البيت، ص 55.
62) نهج البلاغة، نامه ی 50.
برچسب برای این موضوع