clipping group
اگر دقت كرده باشيد فتوشاپ امكانات و افكتهاي پشت صحنه زيادي دارد. كه ممكن است آنها در منوها و يا پنل ها جاي داده نشده باشند. اما يك طراح خوب يك دستش بر روي ماوس و دست ديگرش بر روي كي برد است! و تمامي كليدها را زير نظر دارد. هميشه مخصوصا در فتوشاپ سعي كنيد از كليدهاي تركيبي استفاده كنيد. مثلا كليد CTRL را پايين نگاه داريد و كليد ماوس را بفشاريد. ممكن است هيچ اتفاقي نيفتد و يچ چيزي براي آن تعريف نشده باشد ولي حداقل آن است كه شما مطمئن شديد كه چيزي از دست شما فرار نكرده است ! حالا منظور من از اين حرفها چي بود؟! من براي اين ، اين حرفها را زدم كه بگويم در فتوشاپ كليدهاي تركيبي كه بعضا بصورت مخفي هستند بسيار زياد است. (مانند نمايش دادن نام برنامه نويسان فتوشاپ كه با پايين نگاه داشتن كليدهاي Ctrl+Alt و كليك بر روي Help>About Photoshop ‌نمايش داده مي شود) اين قسمت clipping group را هم من به همين صورت تصادفي پيدا كردم. هنگامي كه كليد alt را پايين نگاه داشته بودم و كرسر ماوس را در صفحه تكان ميدادم و زماني كه كرسر ماوس بين دولايه در پنل لايه ها قرار گرفت شكل آيكون آن عوض شد. من هم با تعجب همانجا را كليك كردم و متوجه اين موضوع شدم. خب خيلي خاطره تعريف كردم حالا برويم سر اصل ماجرا :
هنگامي كه شما چند لايه داشته باشيد ميتوانيد هرچند تا از لايه ها را با هم به نحوي گروهي سازيد كه كار ماسك را نيز انجام دهند. فرض كنيد شما يك دايره داريد. ميخواهيد درون دايره را با يك عكس پر كنيد اما نميخواهيد از روش Copy و Paste استفاده كنيد. بنابراين در اينجا اين روش به كمك شما مي آيد.
براي اين كار مي بايست لايه اي را كه ميخواهيد درون شكل خود را از آن پر كنيد در بالاي لايه مورد نظر و لايه شكل خود را در پايين قرار دهيد. به عنوان مثال به ترتيب لايه ها در شكل زير توجه كنيد.

حالا براي اينكه اين كار را انجام دهيد كافي است كليد Alt را پايين نگاه داريم و سپس بين دو لايه Layer 1 و Shape 1 برويم و يك بار كليك كنيم. به شكل زير توجه كنيد:

خب... زماني كه كليد Alt را پايين نگاه داريد و سپس بين دولايه كليك كنيد در كنار لايه بالايي (Layer1) يك فلش كوچك به سمت پايين ايجاد ميشود كه نشان دهنده گروه شدن آن لايه با لايه زيرين خود مي باشد.

حالا اگر به كار خود نگاه كنيد ميبينيد كه تمام تصوير محو شد و فقط قسمتي كه شكل شما در لايه زيري در آن رسم شده است نمايان است. به عنوان مثال به شكل زير توجه كنيد:
اين كار ، كارايي هاي بسيار زيادي دارد كه ميتوان با ياد گيري اين آموزش ديگر كارها را به راحتي انجام داد. براي تفهيم موضوع و نمايش يكي از كارايي هاي اين امكان در زير يك مثال آورده ام. اميدوارم مورد قبول و رضايت شما قرار بگيرد.
مثال
فرض كنيد يك عكس از غروب خورشيد داريد و مايليد بر روي آن بنويسيد Sunlight اما بصورتي كه فقط درون Sunlight از عكس غروب خورشيد پوشانده شود و بقيه عكس غروب خورشيد نمايش داده نشود.
خب براي انجام اين كار راههاي متعددي وجود دارد از آن جمله ميتوان به امكان Copy و Paste‌كردن اشاره كرد. كه ميتوان محدوده نوشته را انتخاب نمود و همان مقدار را از درون لايه عكس خورشيد كپي برداشت و بعد Paste كرد. يا استفاده از ماسك و ... . اما در اين آموزش براي اينكه يكي از كارايي هاي نكات ذكر شده در آموزش بالا را به شما معرفي كنم از امكان Clipping Group استفاده ميكنم.
براي اين كار ابتدا طرز قرار گيري لايه هاي خود را مانند شكل زير تنظيم كنيد. يعني لايه عكس بالا (رو) و لايه متن نوشته شده پايين (زير) بايد قرار داشته باشد. (حتما ميدانيد كه قبل از انجام اين كارها بايد ابتدا يك فايل عكس را باز نماييد همچنين متن خود را تايپ نماييد و سپس اينكارها را انجام دهيد ولي من اين موارد را بدليل پيش پا افتاده بودن و ساده بودن آنها ديگر توضيح نميدهم).

حالا طبق آموزش داده شده در بالا بين دو لايه SunlightPicture (عكس) و Sunlgiht (متن) رفته و پس پايين نگاه داشتن كليد Alt و تغيير شكل پيدا كردن كرسر ماوس همانجا يكبار كليك كنيد تا اين دولايه با هم تشكيل يك گروه را بدهند.
پس از انجام عمليات فوق پنل لايه هاي شما بايد به شكل زير در آمده باشد:

حال اگر به كار خود نگاه كنيد ميبينيد كه تمام شكل محو شده و فقط متن Sunlight نمايش داده ميشود كه درون آن از عكس نور خورشيد پر شده است.

شما ميتوانيد با تغيير مكان لايه عكس خود درون متن خود را نيز تغيير دهيد. همچنين ميتوانيد به لايه متن خود افكتهايي را كه مايليد اعمال نماييد