انتخاب یک پرستار کودک مناسب یکی از موضوعات چالش برانگیز برای خانواده هاست. پرستار کودک باید فردی با تجربه و با حوصله و قابل اطمینان باشد. همچنین باید آموزش های لازم را جهت نگهداری از کودک در منزل دیده باشد تا بتواند نقش موثری در مراقبت و پرستاری از کودک داشته باشد.
ایمنی
ایمنی کودک باید در اولویت باشد.
پدر و مادر همیشه نگران این مسئله هستند که آیا کودک در شرایط ایمن مراقبت می شود یا خیر. بنابراین مهمترین وظیفه پرستار این است که کودک را از آسیب های فیزیکی محافظت نماید.
پرستار باید هم در خانه هم در محسط بیرون حواسش به آسیب های احتمالی به کودک باشد. اسباب بازی های خطرناک، زمین بازی، وجود استخر در حیاط یا پارک بازی، دوچرخه و بسیاری از وسایل دیگر میتواند در صورت بی احتیاطی پرستار خطرساز باشند.
اسباب بازی ها بعد از پایان بازی باید باید سر جایشان مرتب شوند تا از بروز حادثه جلوگیری شود. همچنین پرستار کودک باید مراقب ارتباط کودک با غریبه ها باشد.
امور منزل
یک پرستار کودک باید تمامی امور مربوط به منزل را انجام دهد. کارهایی مانند تمیز کردن خانه، جارو کردن، گردگیری، پختن غذا و شستن ظروف، مرتب کردن اتاق کودک، جمع اوری اسباب بازی ها و .. همگی به عهده پرستار می باشد. کمک های اولیه
پرستار کودک باید تا حدی کمک های اولیه را بلد باشد. پدر و مادر باید با خیال راحت کودکشان کنار او بگذارند. در مواردی که نیاز به پانسمان و شستشوی زخم شد، پرستار باید توانایی انجام این کار را داشته باشد. یا اگر کودک دچار سوختگی سطحی، بریدن قسمتی از انگشت شد پرستار باید بتواند اقدامات اولیه را انجام دهد. او همچنین باید وضعیت پزشکی کودک را بداند و شماره های اضطراری را داشته باشد تا در مواقع ضروری از آنها استفاده کند. شماره هایی مانند آتش نشانی، پلیس، امبولانس و …
فعالیت های خلاقانه
یک پرستار کودک باید بتواند فعالیت هایی جهت ارتقا سطح هوشیو خلاقیت کودک داشته باشد. باید برای تمام زمانهایی که با کودک سرو کار دارد، برنامه ریزی کند. چه در داخل خانه و چه در بیرون منزل فعالیت هایی که خلاقیت کودک را ارتقا دهد می تواند به بهبود رابطه پرستار و کودک کمک کند. هر چقدر میزان تعاملات بیشتر باشد، رابطه ی عمیق تری میان کودک و پرستار شکل می گیرد که این امر در نهایت هم به نفع کودک بوده و هم به نفع پرستار می باشد. تغذیه کودکان
یکی از امور مهم در مورد مراقبت از کودک، توجه به تغذیه او می باشد. پرستار کودک باید با مشاوره با والدین تمامی نیازهای تغذیه ای کودک را در برنامه غذایی وی بگنجاند. همچنین پرستار باید روشهای درست نگهداری از مواد غذایی و نحوه ترکیب آنها را بلد باشد. استفاده درست از مواد غذایی می تواند نقش موثری در رشد جسمانی کودک داشته باشد. توجه به عادات غذایی خانواده در کنار رعایت اصول بهداشتی و پزشکی از وظایف پرستار در منزل می باشد.
لیست مسئولیت های پرستار کودک:
1- پرورش و مراقبت از کودکان در منزل کارفرما
2- آماده سازی مواد غذایی موردنیاز برای کودکان و غذاهای مورد نیاز نوزادان مانند حریره بادام و سوپ های مخصوص
3- تعویض پوشک نوزاد
4- رسیدگی به امور درسی کودکان مانند دیکته گفتن وکمک برای انجام تکالیف درسی
5- مشارکت در فعالیت های تفریحی و ورزشی، درست کردن کاردستی، آموزش صنایع دستی، بازی های فکری و …
6- تربیت کودک با روشهای مورد نظر والدین و تحت نظر آنها
7- نگهداری محیط خانه به صورت ایمن و تمیز و مرتب
8- مرور رفتار های کودک و ارائه گزارش روزانه به والدین
9- انجام امور خانه داری و نگهداری از کودک در منزل
10- توجه به زمان استراحت کودک و توجه به میان وعده ها