-
روستاهای شاندیز قربانی منافع شركت های گردشگری شده است
به گزارش خبرنگار مهر، دو عضو شورای اسلامی شهر طرقبه و شاندیز عصر پنجشنبه در پانزدهمین جلسه شورای اسلامی خراسان رضوی كه در هتل طرقبه مشهد برگزار شد نسبت به فروش زمین های كشاورزی و تبدیل آنها به بنگاه های ساختمانی و نیز خالی شدن روستاهای شاندیز به نفع برخی شركت های گردشگری اعتراض كردند.
یكی از اعضای شورای اسلامی شهر طرقبه و شاندیز در این نشست اظهار كرد: متاسفانه در طرح جامع شهر شاندیز تمام باغات و زمین های کشاورزی چهار روستای این شهر از قبیل «سفلی»، «حصار سرخ» و «ابرده»، فدای منافع برخی شركت های گردشگری شده است.
علی همایی فر افزود: براساس این طرح ۲۰هزار روستایی به دلیل الحاق روستاها به محدوده شهری شغل خود را از دست داده و از روستاها خارج می شوند چرا كه می توانند زمین خود را با قیمت بالا فروخته و بنگاه ساختمانی بزنند.
عضو شورای اسلامی شهر طرقبه و شاندیز ادامه داد: در همین راستا پیش نویسی در مجلس شورای اسلامی طرح شده که طبق آن ایرادهای قانون سال ۸۴ مبنی بر توسعه حریم شهر و روستا اصلاح میشود چرا كه در این قانون دستور العملی برای تعریف دقیق و صحیح روستا وجود نداشته و اقتصاد روستا که در سرزمین پهناورتری دنبال می شود را فراموش کرده است.
وی با بیان اینكه بنیاد مسکن و شهرسازی متولی قدرتمندی برای روستاها نیست و نمیتواند جلوی وزارت راه و شهرسازی قد علم کند اضافه كرد: به همین منظور رئیس جمهور دستور داد سازمان توسعه و عمران روستایی با هدف تقویت متولی روستاها در دستور کار و تشكیل شود.
همایی فر گفت: بر اساس طرح جامع شهر ابلاغی از سوی استاندار خراسان رضوی، حریم شهر شاندیز به ۱۷ برابر محدوده فعلی گسترش پیدا كرده و باعث تغییر کاربری زمینها و شكست اقتصاد کشاورزی می شود.
وی تاكید كرد: شهرستان طرقبه شاندیز دارای پهنههای ارزشمندی در بینالود است که با این مصوبه در حریم شهر شاندیز قرار گرفته و کشاورزی آنها تعطیل می شود لذا شهرستان طرقبه شاندیز از این خلاء قانونی به شدت رنج می برد.
باغات شاندیز به ویلای تفریحی تبدیل شده است
یكی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر طرقبه شاندیز نیز در این نشست اظهار كرد: شهر شاندیز به علت خلاء قانون روشن و شفاف در حوزه روستا در شرایط بحرانی قرار گرفته و برخی افراد برای خروج از بحران و زیر سؤال قرار گرفتن بعضی از این شرکت های گردشگری ۲۰ هزار نفر و ۸ روستای دیگر را به شهر شاندیز الحاق کردند.
علی جهانشاهی با بیان اینكه زمانی شاندیز میوه های سردرختی خراسان رضوی را تامین می كرد افزود: روستاهای ویرانی، زشک و کلاته نیز قرار است در حریم شهر شاندیز قرار بگیرند که ما به طور حتم به آن واکنش نشان خواهیم داد که مقصر اصلی این وضعیت شهرداری شاندیز است چرا كه امروز به ویلاهای متعدد بدون برنامه و توجه پروانه ساخت می دهد.
وی وضعیت روستاهای شاندیز را بحرانی و خطرات ناشی از آن را جدی دانست و گفت: یكی از مزایای باغات شاندیز صادر كردن شاخههای گل به هلند بوده كه به میزان یك بشكه نفت ارز وارد كشور می كند.
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
- شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
- شما strong>نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید
- شما نمی توانید پست های خود را ویرایش کنید
-
قوانین انجمن