طبق آخرين رتبه بندي كشورهاي جهان در سال 2007 ميلادي كه بر اساس صحنه رقابتي صنعت فناوري اطلاعات صورت گرفته است، كشور ايران با كسب رتبه شصت و چهارم در واقع در پايين ترين جايگاه دنيا قرار گرفته است.
در اين رتبه بندي كشور ايالات متحده آمريكا جايگاه نخست را كسب كرده است و پس از آن كشورهاي ژاپن، كره جنوبي و انگلستان به ترتيب مقام ها دوم تا چهارم را به خود اختصاص داده اند. بيش از شصت كشور جهان توسط واحد كاوش اكونوميست در اين مسابقه رتبه بندي، مقايسه شده اند.
به گفته مقامات رسمي موئسسه اكونوميست، شيوه كسب امتياز در اين فهرست بر مبناي ساختارهاي زير بنايي آي تي كشورها، محيط تجارت الكترونيك، گنجايش نيروي انساني، چهارچوب قانوني، سياست گذاري هاي حامي از بخش خصوصي و پشتيباني از تلاش در حوزه هاي تحقيق و توسعه فناوري اطلاعات بوده است.
كشور ايران در بخش رتبه بندي منطقه اي خاورميانه و آفريقا با كسب امتياز 15.7 نه تنها در اين بخش بلكه در كل ليست رتبه آخر را دريافت كرده است. بطوريكه كشورهايي مانند الجزاير و نيجريه به ترتيب با كسب 20 و 18 امتياز بالاتر از ايران فهرست شده اند. قابل ذكر است كه مقام نخست اين گروه به رژيم اشغالگر قدس تعلق گرفته است.
مهندس "دنيس مكولي" مدير EIU و پژوهشگر فناوري جهان در خصوص اين رتبه بندي مي گويد: "كشور هاي مورد مقايسه در اين فهرست، داراي ارتباط محكمي در ميان يكديگر مي باشند و توانايي حضورشان در اين مقايسه و نتايج بدست آمده نشان از نيروي بخش آي تي (فناوري اطلاعات) آن كشور است."
گفتني است كه به عقيده سايت اطلاع رساني C|Net كشور انگلستان با ارتقاي جايگاه خود به مقام چهارم جهان پيشرفت چشمگيري در حوزه فناوري اطلاعات داشته است و در واقع سريعترين كشور در حال توسعه بخش فناوري اطلاعات محاسبه شده است.
در ادامه گزارش EUI گفته شده است كه با اين حال، يك شكاف تهي ميان كشورهاي داراي حكومت هاي قابل انعطاف از نظر اقتصادي و ديگر كشورها وجود دارد به مانند وجه اقتصاد امريكا و كشور بريتانيا يا ديگر بازارهاي مشابه نزديك به يكديگر